Bevallom őszintén, ebben nem igazán figyelem a trendet, amelyik ellenállásom távolabb van, előtte pár pipel a limit, TP pedig a közelebbi ellenállás előtt pár pipre
holnap reggel eu-bíróság elvi döntése jön QE ügyben... sztem napi alj körül fogja várni 1.1750 táján. Úgy spekulálhatnak a nagyok, hogy az a szint most a legbiztonságosabb... döntéstől függetlenül. Ha pld. a QE-re nézve kedvező vagy csak részben kedvező döntés lesz, akkor onnan nyugodtan lehet még lefelé tuszkolni egy darabig, ha meg a bírák keresztbe feküdnének, jöhetne egy izmosabb longos korrekció... ők már úgyis zárták a shortjaik nagy részét. )
Magam is gyakran élek vele, sokszor kihasználható az éjszakai likviditás hiányos műszak is.
Annyi kiegészítést hozzá, hogy London/Ny zárás után ill. éjszaka a likvid időszak során (London/Ny nyitvatartás) tapasztalható trenddel ellentétes irányban mozog jó eséllyel az árfolyam.
Nekem be szokott jönni az éjszakai, mielőtt lefekszem, beteszek egy limites megbízást az ellenállásaim közé érzéssel. Általában vagy reggelre le is zárja a TP-t, vagy én mikor felkelek kézzel, olyan 65-75%-os beteljesüléssel
EUR/USD