Nem lett meleg majd talán ma… 1.0730 lenne az emelkedés (D1,W1) korrekciójának vége. Ott formációtol függően jó R/R keresve lehetne longra spekizni. - TA alapon 1.1010-1.1030 körül vártam/varom short belépőre de nem jött fel addig, eddig. —— - Más nézett szerint 1.1018 fölé zárva H4/D1 változik a szerkezete, akár vége a lefelé körnek. ——— Mindenesetre a időben elnyúló korrekció inkább azt jelzi, h a tetőről indult esés csak korrekció a nagyobb képben. Fundas kérdéseket figyelmen kívül hagyom.
Hát én is azt vártam, hogy valami megmozdul. De semmi. Érdekes. Mintha semmi nem történt volna. Az egy értelmu, hogy a nagy közönség nem erre volt pozicionálva. Majd meglátjuk holnap.
EUR USD -ben nincs kifejezetten nagy mozgás. Az Indexek esnek, de sokkal nagyobb dollár erőt vártam, bár lehet akkor jobban esnének, akár 1-1.5%-os mínusz is. fél% körüli mínuszban vannak. Pedig ha eddig a csökkenő inflának örültek, most még a várnál is magasabb lett, mind az éves, mind a hónapos infla....akkor nincs ok az örömre, a FED-nek sem, tovább tarthatják ezen a szinten. Szerinted holnap újra UP? vagy ez a nagyobb korrekció kezdete?
Hát ez a topic meghalt. Pedig kezd a dolog érdekes lenni. No nem baj. Szerintem holnap impulzus lefele minden piacon Bitcoin vezetésével. Sell on the news.
Árfolyamának sajna a háborúk dominálnak. Egy mélypont után hamarosan usa erösődést várok. Usa hs gyengül háborúk jönnek és erősödik a hadipar s usd is.
1.0877-ig szúrt le…ezzel meg volt csatorna alsó vonal teszt(trendvonal). Ha(!) long folytatás akkor innen 1.12 szint elérhető. DE a szerkezet hát..s ez a hosszú felső kanócos bullish gyertya….(!) Zavaró, számomra. Ha visszajön tesztre alsó trendvonalra, akkor én is törésre számítok, s további lefelé menetre. Viszont ehhez nem ártana short beszálló ez hosszú kanóc ebben a formában nem ad setupot.(bull már túl haladott, bear pedig meg nem látszik). Szerkezet ahogy épül talán többet mutat majd. Jövő héten kiderül
Következő 1.0880 - csatorna alsó vonal/trendvonal érintése(teszt) utána fel(?), aztán csatorna törés és ebben az esetben mehet 1.0830 és alá…. Mai impulzív short gyertya támogatja. DXY még nem. SP500-zal együtt mozog… —— Tőkét mozgatok, ezt a hetet kihagyom.
Ez verzió nem élte túl az első újévi ker.napot. Nagyon jó short jelet adott m15/H1 reggel nyitás után egy órával ezen a kereszten és GBP/USD-n….jött az “alert”, de nem láttam+ a héten még nem tradelek. Mindegy. S simán átzúgott az első támaszon(1.0980-1.10), viszont ezzel a korábban vázolt bull verzió könnyedén bukott. — SP500 egész jó korrelációt mutat, sőt az beszédesebb is volt múlt évi zárásban. Fene se gondolta, h ilyen mozgalmas lesz az első hét.
Már megint a divergencia….(kezd olyan kenni mint a “paritásvárás”). December 14-én is volt egy divergencia D1 TF-n korábbi nov.28. csúcsra vetítve ráadásul erősebb is (s ott tényleg volt egy dupla csúcs lehetősége)… Aztán mi történt? Lett egy H1 korrekció, a trend még H4-n se tört meg, s a D1 csúcshoz képest kb 130, korrekciós szintről 200+ pipet ment tovább a PA eredeti long irányba….s azért az zsebben nem rossz. Most jelenleg nagyon hasonló látható a charton , H1-n értelmezhető korrekció, H4 long trend is sértetlen… sőt ma reggel H1-n long beszálló jelet adott. Év vége miatt óvatosságra intenék. Nem túl vett, napos célt még nem érte el 1.12+ simán célkeresztben felsőbb szintekről most nem beszélve. - Max mondjuk m15/h1 stratégiával lehetett shortba lépni a csúcs közelében (1.11xx) korrekciós szinteken kiszállóval. De ezen már túl vagyunk. H4-n és D1stabil long és az invalidaciós szintek igen messze vannak. Ha D1-n lett volna egy bearish engulfing az biztató kezdet lett volna egy nagyobb lefelé körhöz. De nem lett, s úgy velem azért, mert meg nem ért véget ez a felkör. Felsőbb szintekről várnám mondjuk 1.1320-1.1360 mint egyik lehetőség, s egy megelőző korábbi megállóval(újabb H1korrekció). Más verzió is scriptelhető, de ma ezt tennem előre. Short nem játszik H1 felett.
EUrUSD 4h és naposon nagyon szép divergencia alakul + dupla tetőt nyaldossa. Egy erősebb piros gyertya 1.11 alá jó trigger lehet short beszállóra - ha jön persze.
EUR/USD-ban én vártam egy második lábat fel, ami ma meg is lett. Imádom az ilyen low-liquidity teljesüléseket, mert az ember sosem tudja eldönteni, hogy most az ünnepek miatt ment ilyen könnyen vagy készüljön erős folytatásra. Van még 2 nap a hétből, úgyhogy igazából sok forgatókönyv lehetséges, de aminek én örülnék, mert izgi helyzeteket teremtene: EUR/USD 1.10 alatt páp pippel; USD/HUF 349-el egy szép doji és EUR/HUF 386 MA-k felett :)
EUR/USD