A dollár index a június első hetében kezdődött emelkedés trend vonalat, alsó trend vonalat tesztelni. Ha töri szerintem akkor is csak korrekció egy újabb fel kör előtt kb. 91.60 as szintre.Viszont ha nem töri akkor innen indulhat egy fel kör 93 környékére. Jen reakciója alapján az első verzió tűnik valószínűnek de a trendvonal még megvan.
Jen törte a napos emelkedő trendvonalat, mely április óta megtartotta.( ha jól rajzoltam). Indikátorként használom sokszor, mert a korreláció eurusd jól működik és sokszor előbb kezdi a mozgást.
1.18 alatt zárt a piac,ez alapján holnap folytatódhat a dollár erősödése,akár 1.1750 alá...onnan elméletileg fordulni kellene,de közép távon nem zárom ki az 1.16 tesztelését sem...
Dollár index utolsó emelkedő H1 trendvonalat (majdnem) tesztelte. Csinált egy hosszú kanocos bearish gyertyát. Ergo az irány nem változott lefutas lehet más a mostani kép alapján. 1.1830 feletti zárás jelzi ha változik valami.
Türelem nem erős oldalam…(más gyengeségeim) mellett. Pedig azon (is) pontosabban az időzítésen nagyon sok múlik(sokszor meg mindig korán lépek be, de az utánlövésről már leszoktam). Ma is NZD CAD sokkal szebben/megjatszhatobban formázta a mozgást csak most lemaradtam a belépésről(nem mindig teszek be ordert).
Ez türelem játék,már 23 éve csinálom kb 65-70 %-os sikerrel....A hírek sok esetben félrevezetnek,elbizonytalanítanak,nem kell komolyan venni csak amit józan ésszel saját magad komolynak ítélsz.A házasságban is amit a feleség mond,nem kell mindig meghallani....
Visszateszt szépen meg volt 1.18ra. Usdcad 1.25re. Ami óvatosságra int(engem) az a jen mozgása. Ha töri 110.80 at s megindul akkor lesz ezen s kereszten igazán short… szvsz.
Az 1.1913-as eladásaimat először 1.1821-re tettem be,de módosítottam 1.1772-re,elbizonytalanodtam,lehet zárni kellene,mert nem megy le addig. 1.1772-re tettem be long poziciókat is,arra gondolok,hogy valahol ott lesz az alja....Szerinted még várjak este 8-ig ???
Ha beszakadás túlzás is volt most már szokásosnak mondható alibizes után első 1.18 alatti ellenállásig simán ment…. 1.1760-65. Igazából nem tudom mit várható még FOMC jegyzőkönyvből, amit most ne tudhatnánk. Azt hiszem ez csak a porhintés része az olyanoknak mint mi. Szoval FOMC hivatkozva nem tudom hova küldhetik…. Múlt héten azt mondtam még dollár index 92.8 körül már fordulhatna egy lefelé körre, de most ez lehet máshol lesz.
Igen. Az egyik forgató könyv hasonló nálam is. A másik szerint 1.1840-50 ről lefordul 1.18 alá és csak utána kezd 1.2 felé.Dollar index ez utóbbit támogatja inkább. A tegnapi sell meglepett pláne, h semmi eladási jel nem előzte meg…. Este FED jegyzőkönyv. Nem tulajdonítanék neki túl nagy jelentőséget de a piac a jelek szerint igen. EU s adatok rendre szarok fundasan nem nagyon támogatja a longot.
Meglátásom szerint véget érhetett az abc korrekció A ága a tegnapi dupla aljjal.A "B" felfelé hullámot kihagyom,de 1,2-1,21környékéről shortba állok ha eljut addig.
EUR/USD