Jen is csak csorog lefelé napok óta és naposon is dojikat csinál... anélkül, h 1.1765re rá próbált volna... azon morfondirozom, h nem várom már meg adatokat lezárom a kicsit ami van.... Majd jövő hét.
Szép forduló 1.2- ről. Nagyon harmatos ez a dollár. EU s adatok jöttek ki délelőtt, kifejezetten jók lettek, de felfelé kitöréséhez nem volt elég eddig. Délután meg USA adatok talán akkor, valami. Dollár index is támogatja(lefordult tegnap egy H1 dupla csúccsal).91 alatt begyorsulhat. Ellenkező irányba? Nem változott, de technikailag messze van.
“ nekem a nagy kép alapján még felfelé kéne jönnie:...” De esélyes, h meg nem most lesz új csúcs, hanem meg sanszos, h mehet 1.16 irányába ( vagy alá is) és csak utána. Az pedig már időben nem lehet 4. hullám. Szvsz.
Nem szoktam vitázni, mindenkinek megvannak a módszerei, semmi gond nincs ezzel :) Negyedik hullámok ha sekélyek, akkor elnyúlhatnak időben (amit nem tesz meg térben, azt megteszi időben), az előző felkörben is szélesebb volt a 2-nél, nekem a nagy kép alapján még felfelé kéne jönnie: https://www.tradingview.com/x/670exCZE/
Kieg. Elliothoz itt sokan értenek én nem. Nem számozom be a chartot. De figyelemmel követem mások észrevételeit így az Elliot véleményeket is.Kennedy csatornák stb. Ezt csak azért írom mert nem akarok vitába bonyolódni nem a területem(ez se). Daytradehez nem életbevágó de hasznos az Elliot.
Idő síkon: a chart idő tengelyere vetítve.Korrekció nem csak technikai szintek között zajlik hanem időben is(evidens). 2. és 4. Hullám hosszat időben is érdemes megnézni, értsd meddig tartott. Ha 2. Második hullám időben elhúzódó akkor a 4. rövidebb és fordítva. Szvsz ez a korrekció időben hosszabb volt és mélyebbre jött mint egy 4. Hullámnak kellett volna. Ezért úgy velem, h a teljes emelkedés korrekciója zajlik vagy zajlott le(nekem meg nem dőlt el). Így nem 5/1 lenne a felfel, hanem már 1/1 egy új kör. Ha ez lenne az induló felkör. Tévedés joga fenntartva. ;)
EUR/USD