Nekem most az előbb említett 3. alhullámban meglehet az 1-2. "al-al" hullám. Ha így lenne, akkor gyors lefordulás kezdődik pár órán belül. Ha nem, akkor az egész elmúlt pár napot újra kell gondolni. Ha lefordul, akkor a tegnap valószínűsített fejvállat is validálhatja, mint elsődleges célár, de hosszabb távon lényegesen mélyebbre is mehet még. Egyelőre kíváncsian figyelem a mozgását. :)
1.1225 sáv megfogta megint (már negyedszer), most még így tűnik H4 gyertya zárása után jobban fog látszani. Azt gondolom az ereszkedő trendvonal( utolsó csúcsról)gyengébb. Igaz az 1,15+ se látszik(csatornában maradva). Tegnap volt kettő shortom(1.1239 zárás) Most partvonal. Az emelkedő trendcsatorna meg él.
Ha jól rajzolgattam, akkor egy lehetséges 2. hullám 3. alhullámában lehetünk lefele, persze ez nagyban függ attól, hogy az 1,1213-nál lévő előző aljon, illetve 1,12-őn át tud-e menni egyáltalán. De egyelőre én bíztatónak látom, mivel az előző 2. alhullám ideálisan az első 50%-os fibójáról fordult le.
Érdekességképp mutatok még egy képet. Ezen az EURUSD h1 gyertyatest (Open-Close) és az órás range (High - Low) arányát látjátok. Ez az arányszám 1-nél (100%) nem lehet magasabb és azt mutatja, hogy mennyire szakállasak a gyertyák - minél kisebb az érték, annál "szakállasabb" a gyertya, annál kisebb a gyyertyatest.
Itt az első grafikon a legbeszédesebb és azt mutatja, hogy az átlagos órás gyertyatest az órás range felét sem éri el (gondolkodjunk el ezen egy picit az intraday esélyeid miatt), és átlagban pénteken a legrosszabb a helyzet. Másképp fogalmazva: hétfőn a legkisebb az esélye hogy kiráznak egy intraday pozícióból, pénteken pedig a legnagyobb.
Fórumtársak, az alábbi grafikonok az EURUSD órás gyertyák min-max számtani középértékeit mutatják
négyféle összesítésben, a címben szereplő időszakra vizsgálva.
Melyiket találjátok ezek közül hasznosnak (1, 2, 3, 4 vagy egyik sem)?
1) az órás gyertyák mérete az adott napon (= mennyire erős az adott nap).
2) az órás gyertyák mérete a hét egyes napjain 0-24 felbontásban(= hogy alakul napközben a volatilitás az egyes napokon)
3)
az órás gyertyák mérete a vizsgált teljes időszakra, a napokat nem
megkülönböztetve (= melyek a legerősebb órák összességében)
4) Óránkénti hőtérkép az egyes napokról (= ahol pirosabb, ott nagyobb a volatilitás, ahol kékebb, ott egyre kisebb)
EUR/USD