most lefele jön, semmi signál nics a longba lépésre - jelenleg 1,133x lehet az egyik lehetőség, a másik 1,1360 körül. De ezek csupán esés célárak - itt shortokat zárunk, nem nyítunk long pozit signál nélkül!! Az meg kell várni!! (akor elkerülhető a long belépésed pl. 1,1390-en -ott lehetett zárni a shortot pl 1,1470-ről, de nem volt long signál)
Ha 5. hullámra lépsz be, fölösleges a stopot nagyobbra venni, mint a 4. hullám vége. Ha stopolódsz, akkor nem volt igazad - ennyi. Fölösleges több pénzt adni a piacnak..
ebben az esetben 1,137x lehet a vége a 4. hullámnak (De az is lehet, hogy valami diagonál-szerű cuccal indult az 1/5) - Én nem vagyok nagy Eliott szakértő (hátha Vadi segít benne)
Nem a kommenzekből akarom megtanulni :) Egyszerűen érdekelt hogy hogyan állapítassz meg egy SL-t. Nyilván túl nagyot sem szabad hagyni, a 2008-as példád alapján, de túl kicsit sem, illetve amikor használom, folyamatosan korrekciózni kell(het).
Kommentekból nem fogsz megtanulni kereskedni.. Többféle értelmes stophelyszin szóba jöhet (stratégia függvénye) Pl rakhatod a stopot a 4-es hullám vége alá..
És időben mikor ér 1.15xx-ig? A múlt heti témára visszatérve. A pillanatnyi long belépés esetére te hogyan kalkulálsz SL-t? Nem kötekedés, csak a tanulás iránti vágy, mert reggel úgy belelőtt a 286osUSD shortomba az élet 281-felett kicsivel, hogy nem volt öröm nézni. Megjegyzem, reggel korrigáltam 283ról lejjebb
EUR/USD