A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
A 03.29-i kommentemet fenntartom: "usdhuf is tördeli a támaszt. Itt a 15 éves emelkedő trend fibója 332, az esésből számított célár 320 ft. Lehet benne még kraft lefelé bőven..."
Szerintem meg nem akarják újra elkövetni a 70-es évek hibáját, hogy túl gyorsan kamatot csökkentenek, igazából egy tőzsdei esés most jól jönne, mert ha ez marad ami van, az pont hogy csak nagyobbra fújja a lufit.
Nem a nyilvános beismerés- és pánik okozás a lényeg... Hanem a cselekvés. Merthátugye, ------------- Nem elég jóra vágyni: a jót akarni kell! És nem elég akarni: de tenni, tenni kell! A jószándék kevés! Több kell - az értelem! Mit ér a hűvös ész?! Több kell - az érzelem! -------------
Minden adat el van szerintem csalva már. Es igen, pont azért, amit leirtal. Mondjuk amikor egyszer eljutunk odaig, hogy mar nem nagyon lehet takargatni a szemetdombot a szoba közepén, na az lesz majd a durva. Ott lehet, h egy kicsit kemenyebb dolgok jonnek majd, mint ez az ukran háború. Amugy az adossag elinflalasa pont jo otlet lenne, csak ahhoz ugye elobb be kellene ismerni, h mennyi az annyi.
Az amerikai inflát muszáj lesz elhazudniuk, bármi is jön ki. Biztosan csökkenést fognak bejelenteni, különben elszáll az optimizmus. A gazdaságnak nem jó a magas kamat, kell a folyamatos pénzeső. Látszik, hogy nem lehet leállni a droggal, mert a beteg meghal. Ha elindul a pánik, bukik minden, akkora lufit sikerült felfújniuk. Így inkább újra indítják a pénzpumpát, szépen szőnyeg alatt, mert már nincs is infláció.
A helyzet az, hogy nagyon várnék még egy leszurast, 370-368ba. Akkor lenne nagyjabol tiszta, hogy hol tartunk. Most nem teljesen az. Nálam egy diagonal volt, ami tört, de a legutóbbi esetnél is ez volt, hogy fals volt, es lejott belole. Ezt írtam tegnap, h megviccelt mar idén egyszer. A korrekcio lehet 390 környéke, de az infla miatt most azt mondom, h egyelore nem enyhithet az MNB, akkor meg lefele.
Nem találok hozzá híreket hogy miért mehetne fel. Talán ma jön usa infla adat. Az sem tiszta hogy mi a helyzet az uniós pénzekkel, egy hivatalos bejelentés hogy akkor egy részét buktuk lehetne egy trigger. S&P500 is megy tovább, egy nagyobb zakó 3800-ig jelenthetne valamit. Mekkora fel irányt várnál ? 390 max ?
Én jelenleg nagyjából 50-50%-ban vagyok. Az 50% HUF rész mind PMÁP és egy kevés DKJ. Szerintetek a mostani szinteken érdemes lehet növelni a deviza kitettséget nagyobbra az állampapír rész lecsökkentése által? DKJ alapból nem sokára jár le, illetve lesz a héten szabadon levő forintom máshonnan is. Azon gondolkodok, hogy ezeket a pénzeket még tegyem rövid DKJ-ba - hátha még lesz erősebb a forint - vagy már most EUR és USD vétel legyen a héten.
Én se akarom elsietni a maradék kb 24 %-nyi forintomat átváltani. Addig dkj-ban kamatozik, miközben eurhuf shorttal gyarapítgatom az eurómat. Pont minap számoltam, hogy kb 45 Ft-ot fogtam meg a lefelé körben, bár egyszerűbb lett volna a 432-n nyitott shortot csak tartani. De hát a swingtréderes vénám erősebb volt :)
EURHUF és minden más
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!