A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
Én várom a fél3-as USA inflációs adatokat, utána meglátjuk kap-e lökést a forint meg a tőzsdék. Múlt héten a 20 hetes EMA-hoz vártam a visszatesztet, EUR és USD párokban is megvolt az érintés hét elején, azonban nagyon gyenge eddig az emelkedés - ezt inkább óvatosságnak tudom be semmint forint erőnek, de egy meglepetés javuló inflációs adat nagyon megküldheti ma a HUF párokat (385 és 352 a következő támaszok nálam).
Fontos szintek. Ha forint 394 fölé zár hetesen, az további forint gyengeseget sejtet. Ma nem várok komoly mozgást. Valószínűleg visszamegy a forint 394 a dollár 363 a héten. Még mindig nagyon nagy s boldogság. Amíg a világ úszik a pénzben, addig a forint is boldog. Van egy kis infla : ég a pénz. Van egy kis háború: ég a pénz. (Tudom ez szörnyű megközelítés, de most csak a pénz mennyiségről beszelek) Tőzsde egekben oldalaz. Nem ég, de nem is termelődik a pénz. Amíg komolyabb tőzsdei esés jelei nem mutatkoznak addig a forint stabil. A lakosság finanszíroz, a külföld finanszíroz, mi pedig még veszünk repteret. Jó lenne, ha a józanodás az egész világban fokozatos lenne, de nem így szokott lenni. A hullámok pedig egyre vadabbak és meredekebbek a chartokon. Félek , hogy ez most is így lesz.
Nálam ez eddig egy korrekció a 20hetes EMA-hoz és a korábbi high-week close-okhoz. Ha onnan tör lefelé akkor is inkább egy széles, 370-400 közötti sávot látok mint szignifikánsan alacsonyabb árakat
Ha a felfelé kört korrekciónak vesszük (egy a-b-c hullámnak is nézhetjük), akkor jöhetne a C hullám le. Ez alapján kemény forinterőnek kellene jönni, legalább 345-ig. 385 körül sokminden kiderülhet.
szegények most kivételesen nem is kavarnak. kamatcsökkentés volt, alacsony infláció, rekord erős frank ami miatt panaszkodtak az ipari cégek. csak most megy a menekülés a biztonságba, CHF és kicsit JPY meg USD erősödik, minden más off
nagyon csúnyán kavar vki a CHF piacon (SNB?) elengedte 0.9850-ig EUR-t és most kb 1 óra alatt visszahúzta 0.9783-ig... ejej ezek a svizzerek nagy svihákok!
CHF lefelé spirálban, de én nem HUF-párban játszanám, Forint most nagyon kérdéses. Kb. egy hónapja én CHF/JPY shortokkal játszom, CHF oldal szépen gyengült, most már csak a jen erő kell bele.
Veszik most Európát, forinttal egyetemben. Kíváncsi vagyok meddig tarthat, ma dobtam a német részvényeket (VW, Thyssen, BASF, stb) mert kissé parabolikusnak tűnik a dolog. Nagyon sentiment-trade lett a Forint, amit én nem igazán tudok jól játszani, ha ez így megy tovább partvonal nekem.
A 399-es szint szerintem hosszabb távon is egy csúcs lehet. Én még mindig sávban gondolkodom, aminek az alját hamarosan kijelölheti a piac. Látszik, hogy nem akarták 400 fölé engedni, ez most elsődleges lesz egy ideig.
EURHUF és minden más
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!