Szép szép, de meg kell nézni a számokat. 1,8m/részvény, és a részvények 99,9%-a a főnié. Tehát igazából 1 részvényt raktak ki muszájból, amit meg is fog venni a tulaj. Gondolom egy penge pénzügyi tanácsadót talált, aki kitalálta ezt a tuti ötletet hogyan lehet még több pénzt kiszedni a cégből. Ez az egész egy vicc.
Egyszerű a képlet. Osztalék fizető cég lesz, és az összes részvény családon belül van. Kicsit hasonló mint a kulcs-soft. Mondjuk ez elég patkány dolog, nem is értem az ilyen cégeket miért engedik tőzsdére.
És ez mekkora tulajdoni hányadot jelent? Tehát hány %-a kerül a cégnek közkézhányadra? Teoretikusan, amennyiben megvennék ilyen ár mellett a piaci forgalomba kerülő részvények 100%-át
13.Információ a kibocsátásról
A Kibocsátó meglévő, zárt körben kibocsátott részvényeit kívánja a BÉT Xtend piacára bevezetni.
A Kibocsátó 2022.01.24-i közgyűlése – az 1/2022. sz. határozatával - egyhangúlag elfogadta a Kibocsátó nyilvános részvénytársasággá alakulásáról szóló döntést. A közgyűlési határozat értelmében a társasági forma váltás azon a napon lép hatályba, amikor a Részvények a BÉT Xtend multilaterális kereskedési rendszerbe bevezetésre kerülnek, azaz felvételre kerülnek az Xtend által vezetett értékpapírlistára.
Technikai bevezetés
A Kibocsátó tulajdonosai a tőzsdei megjelenéssel egyidejűleg nem tervezik meglévő vagy újonnan kibocsátott részvények értékesítését új befektetők részére.
A névértéknek ebben nincs jelentősége. Hogy mennyin megy, az a piac döntése lenne, de nem hiszem, hogy itt érdemi kereskedés lesz. Legalább is split előtt.
BÉT Xtend Piaci határozat 2022. máj. 05. 16:51 Szerző:
Budapesti Értéktőzsde A Piacműködtető 17/Xtend/2022. számú
határozata az EU-SOLAR Nyrt. részvényei Xtend piaci kereskedésének
megkezdéséről, valamint értékpapírlista módosításról 2022. május 9-i
hatállyal. Első Kereskedési Nap: 2022. május 9. Csatolt dokumentumok:
Egy tizedelés minimum kellene, de egy 5e Ft-os ár még jobb lenne. Az már sok kisbüfinek emészthető lenne. Bátrabban bevásárolnának sokan akár pár száz-ezer Ft-os pakkokat.
250e Ft-os rv, még emésztenem kell az ilyesmit. Sok szép borítás volt itt az elmúlt hónapokban bevezetett papírokban. Azért ez meredek lesz ilyen áron :)
BÉT Xtend Piaci határozat - Regisztrációs határozat 2022. ápr. 21. 15:07 Szerző:
Budapesti Értéktőzsde A Budapesti Értéktőzsde Zártkörűen
Működő Részvénytársaság 14/Xtend/2022. számú határozata az EU-SOLAR
Kereskedelmi és Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság
törzsrészvényeinek Xtend piaci regisztrációjáról 2022. április 22-i
hatállyal. Csatolt dokumentumok:
Én korábban futottam velük egy kört, de a fasorban sem voltak (már 3 rendszerem van...). Az ügyfélszolgálattól, az általuk kizárólagosan tolt kínai inverterig, az ügyfélszolgálatig... Érdemes a nagyobb napelemes csoportokba belépve rákeresni a cég nevére. Érzésre, nagyságrendileg több a panasz erre a cégre, mint kb. az összes többire. Szép biznisz a napelem manapság, sok sikert az új részvényeseknek :-)
most akkor mikor lehet ezt majd venni? mert pl a nap-ot sem lehetett az otp-n a bevezetés napján elkapni. na nem mintha most nagyon fájna, hogy nincs 9000Ft-os NAP-om :)
Szerintem a következő pár év folyamatosan pörgő piacot hoz. Kényszerből, minden tegnapra kellene az elmúlt 10 év brutális elmaradt fejlesztései miatt. Ami túlpörgő piacot hagy majd maga után. De lesz még pár jó év.
szerintem idén rekord évük lesz. attól félek csak, hogy pont emiatt jönnek ők is tőzsdére, pont most. Mint oly sok esetben láthattuk, hogy a tulajdonosok a céges életpálya csúcsán lépnek a tőzsdére és szórják ki a papírjaikat.
vagy te arra gondolsz, hogy nem szeretik a céget? Bevallom őszintén, én se rájuk gondoltam a kivitelezést illetően, de nem azért, mert sok rosszat hallottam róluk, csak én hosszú távon biztonságosabbnak gondolom, ha eleve az Eonnal kötök üzletet, aztán, hogy ők kivel szereltetik fel, az nekem mindegy.
BÉT Xtend Piaci határozat 2022. márc. 21. 17:02 Szerző: Budapesti Értéktőzsde A Budapesti Értéktőzsde Zártkörűen Működő Részvénytársaság 9/Xtend/2022. számú határozata az EU-SOLAR Kereskedelmi és Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság Információs Dokumentumának jóváhagyásáról. Csatolt dokumentumok:
EU-SOLAR Nyrt.