Erre figyelemmel a Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyta a Fővárosi
Törvényszék 39.Cspk.5/2017/26. számú végzését, amely a csődegyezséget
jóváhagyta és a csődeljárást befejezetté nyilvánította.
Azért kérdezgetek, mert, amikor korábban utána néztem, akkor meggyőződtem arról, hogy a 2018.03.18. egy végdátum, amin túl már nem lehet húzni, Most meg úgy néz ki, hogy mégis. Rendben a törvényi határidőknél nem számoltam a kézbesítési időkkel. Ha azok élnek, akkor lehet még kijjebb tolni a jogerős végzést. Papírom hol van, hol nincs. A 10-20% nyerőket le szoktam rakni a lutri papírokban.
Signal, remélem, nem csak a hangulatot kelted. Nagyot csalódnék. Le van írva, hogy a fizetési moratórium azért van, hogy a felek megegezzenek. A csődegyezséget 45 nappal a moratórium lejárta előtt be kell nyújtani. Ez megtörtént. A sok fellebbezés, postázási idő, stb jól elhúzta az időt, most másodfokon van, és az is feketén-fehéren le van írva, hogy a moratórium a csődegyezség elbírálásának végéig él. Amíg a döntés meg nem jelenik a Cégközlönyben. (A bíróságnak adott határidőket megfelelően kell kezelni. Főként a postázás húzta az időt szerintem, meg a fellebbezések fellebbezése. ) Cégközlönyben amíg nincs valami, addig moratórium van. Aztán nem tudjuk. Reméljük, hogy a másodfok is rábólint a csődegyezségre. Kérlek, feleslegesen ne pánikoltass. Így is feszült a hangulat. Hónapok óta döntésre várunk, mindig van valami kiskapu,amit meg lehetett fellebbezni, és húzódik. Ha követted volna, tudnád. Miután nem követted, vélhetően papírod sincs. Akkor miért ez az izgalom?
Hát, az lehet, csak nem egyértelmű. Pl. 21/A (3) [...] "A fellebbezést 30 napon belül kell elbírálni." 21/C (3) [...] "A fellebbezést a bíróság soron kívül, de legfeljebb 8 munkanapon belül bírálja el." Most ebből mondd meg, hogy melyik határidő melyik fellebbezésre vonatkozik. Én így értelmezem: A megegyezést legkésőbb a fizetési haladék lejártát megelőző 45. napon kell benyújtani, ez 2018.02.01. Ezt legfeljebb 15 munkanapja van elbírálni a bíróságnak, és végzést kiadni, ez: 2018.02.22. 8 munkanapon belül lehet fellebbezni a végzés ellen: 2018.03.06. A fellebbezésről szintén 8 munkanapon belül dönt a bíróság: 2018.03.19. Tehát, ha mindent kihúzok a max határidőig, akkor 2018.03.19-ig tart a fizetési moratórium, amely egyébként a másik bekezdés szerint sem lehet hosszabb, mint 365 nap.
És ennek hiányában, vagy ha nem hagyja jóvá? Cstv. 18. (7) A hitelezőkkel folytatott tárgyaláson az adós kérheti a hitelezők egyetértését a fizetési haladék meghosszabbításához is oly módon, hogy a fizetési haladék teljes időtartama a meghosszabbítással együtt sem haladhatja meg a csődeljárás kezdő időpontjától számított 365 napot.
. Ez jár le vasárnap. Melyik másik jogszabályhely írja ezt felül? Merthogy nincs ott a bekezdésben, hogy "kivéve".
ESTMÉDIA.HU
és kellő komolyságot az uraktól
(hi-hi..............:)))))))