Nem az, mert cégadatok szerint már bejegyzés megtörtént, azt nézve a 10 millió db 5% alatt van, de az új részvények tőzsdei elszámolása a t+2 miatt csúszik, ezért ezt csak holnap jelentheti be. A mai hír igazából szükségtelen volt.
a 0630-ig közlemény így fogalmaz: "A III. (ii) pontban írt feltétel teljesítése érdekében az EST MEDIA Nyrt. a mai napon részvényesi kölcsönszerződést kötött a GlobTerm Kft.-vel, amelyben a GlobTerm Kft.kötelezettséget vállalt arra, hogy a 2,35 milliárd forint összegű finanszírozást határidőben az EST MEDIA Nyrt. rendelkezésére bocsátja.Ezen részvényesi kölcsön hosszú lejáratú, visszafizetésének határideje 2024. december 31., kamata évi 3 százalék.A GlobTerm Kft. a szerződésben vállaltatovábbá azt is, hogy amennyiben kölcsönnyújtási kötelezettségét nem teljesítené határidőben, úgy 500 millió forint meghiúsulási kötbértfizet meg az EST MEDIA Nyrt. részére." és ha nem lesz részvényes?
Janika vagyok, de a többi stimmel: tehát miért kell ide a Globterm és honna adna elő 2,35 milliárodt ráadásul kpben, hogy megvehessék a Delta System Kft? és arra honnan lesz és miért 500 milliója, hogy ha a tranzakció meghiúsul?
Akkor én tévedek. Csatoljuk ide János kérdését. Ha globterm nem lesz nagytulajdonos, miért adna 2.35 milliárdot? Ha nem ad, akkor nem lesz delta vétel.
Nem értek egyet az okfejtéseddel, mindazok mellett, hogy akár így is lehetne! Nem véletlen mindaz ami most történik és a kiszemelt AH-Telenor páros felől érkező hírek sem. Tényleg azt hisszük, hogy egyrészt ez az időbeli egybeesés véletlen, másrészt hogy a moder kori BÉT egyik legordasabb átverésében ülünk???? Segítek: nem!
Miért? Azt írta, hogy a megnövekedett rvszám miatt 5% alá került. 20-tól hivatalos a 258 millió db. 20-tól osztható ki az új mennyiség. Ennek elszámolása ugyanúgy t+2. Így holnaptól él hivatalosan, hogy 84 millió dbja van a Globtermnek.
Est média szekta
https://youtu.be/0iOqsNfkN_A