Sziasztok. Certifikátosok !
Ma reggelre nagyon rossz hír érkezett Németországból...
természetesen esik a DAX index, már kb. -1 % -on áll a mutató.
És minő véletlen...
pont ma reggel el sem indult a certifikát kereskedés...
pedig már 12 perce megy a kereskedés a BÉT -en.
( jav. a 14- percben végre elindult a kereskedés....)
Ilyenkor szokott jönni a hír hogy : Technikai problémák miatt nem megy a kereskedés...
AHA....TEchnikai problémák...2018 -ban ? !!!!! AHA!!!!
Ezt ki hiszi el ?
Ilyen tetves rendszert még nem láttam. Eldöntöttem megszüntetem minden kapcsolatomat az Erste-ve. Nem fog a george sem ba...gatni engem többé! Ezt a szart kellett volna fejleszteni nem egy rózsaszín fejű transzvesztitát a nyakamba rakni. :((((
Kénye-kedve szerint,természetesen büntetlenül,technikailag arra vigyázva hogy mindig a másik érdeke sérüljön. Nyitáskor az USD termékek tüntek el kb. fél órára.
Mondjuk abban az időben több 10.000 db-ot dobtak az árjegyzőre, ezért tünt el-de utána /percek kérdése/ összeszedte magát. Az a klassz mint ma is nyitás után kb . 20-30 percig nincs árjegyzés,illetve a nagyobb elmozdulásoknál is elmegy ebédelni-pisilni - meetingelni az árjegyző.
Én is kereskedek certikkel egy ideje, nekem is feltűntek ezek az anomáliák. Pl most az EURHUF TL44ben nem volt vevő.. Azóta visszajött. Ezeket amúgy nem lehet bejelenten ia PSZÁFnek (vagy a t.köm tudja hogy hívják őket most)?? Főleg, ha egyértelműen akkor tűnik el az árjegyzés, amikor komoly mozgás van..
A szolgáltatóval és a kibocsájtóval valamint az árjegyzővel van jelenesetben gond. A termékkel még önmagában nincs gond,ezért még nem kellene kerülni. De átadom azon kollégáknak is a tanácsot akik ma már 15 milláért vettek ilyen terméket.
Ha még mindig lehet venni olcsón, akkor ez a tuti arbitrázs. Venni kell mellé frankfurti short certit "valós" áron, és amikor az erstes certi újraindul, akkor eladni mindkettőt.
Ebben a certiben /Eur/Usd tl35/ a kereskedési időben kb 7 millás forgalom volt a mai napon. Nos ezek 09.26 tól ugyan abban a pozicióban állnak,pedig a szentiment 1.19425 és 1. 20413 között változtak a Tradingview, de a Daily fx szerint is kb.hasonlóan. Ehhez képest a certi ugyanott áll - de iigazából sem a short sem tl certi sem változott. Akik ma a kitörésre / nagyobb mozgásra/ játszottak ebben a termékben,igen csak pislognak még mindig,mert pont ugyanott áll minden mint ahogy reggel megvették.
ez nagyon durva. Valójában -abszurd módon- ez a legnagyobb kockázata a certis kereskedésnek az alapvető , amúgyis hipermasszív rizikón túlmenően. az árjegyző és annak úgymond aktivitása, amiben az erste sajnos élen jár.Katasztrófa, meddig mennek el egy komolyabb mozgásnál és ott van nekik az öröks aduász: Erste Group Bank AG..
Erste Certifikát Problémák
Ma reggelre nagyon rossz hír érkezett Németországból...
természetesen esik a DAX index, már kb. -1 % -on áll a mutató.
És minő véletlen...
pont ma reggel el sem indult a certifikát kereskedés...
pedig már 12 perce megy a kereskedés a BÉT -en.
( jav. a 14- percben végre elindult a kereskedés....)
Ilyenkor szokott jönni a hír hogy : Technikai problémák miatt nem megy a kereskedés...
AHA....TEchnikai problémák...2018 -ban ? !!!!! AHA!!!!
Ezt ki hiszi el ?