Topiknyitó: bpmcwap 2006. 03. 03. 13:52

Equitassal a BÉTen túl  

Egy jó hír - az Equitas-nál is elindult a 4.pillér - olvasása közben akadt meg egy sajnálatos mondaton a szemem:

"A vezérigazgató a külföldi papírok esetében nem számol befektetői érdeklődéssel, szerint elsősorban a magyar instrumentumok ragadhatják meg a befektetők figyelmét. "

Mivel ezzel jó magam nem értek egyet és ugy vélem mások sem ezért elinditom ezt a topikot azzal a céllal, hogy mint egy prezentálja az érdeklődést a külföldi papirok iránt, illetve az igényt az Equitas ilyen irányu fejlesztésére. Mindenkit kérek akinek vannak ilyen irányu problémái, álmai, vágyai :) az irjon be ebbe a topikba!!!Irja be hogy egyet ért e a fenti mondattal avagy velem ért egyet hogy igenis lenne rá szükség arra, hogy az Equitason keresztül is lehetne kereskedni például a Xetrán-mely több mint 100, a hazai blue chipeknél joval likvidebb és kiszámithatóbb részvényt ölel fel.

Tehát nekem lenne igényem a külföldi kereskedés lehetőségére nevezetesen a XETRÁN.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2006. 08. 26. 23:18
Előzmény: #48  ujonc
short napon túl, mennyei lenne, a napizás főleg shortnál ahol kényszerzárás van nem egy életbiztosítás.
ujonc 2006. 08. 26. 17:22
Előzmény: #47  Törölt felhasználó
Szerintem minnél nagyobb a választék annál több embert érdekelne. Én kezdetnek beérném azzal is , ha tőkeáttéttel kereskedhetnék az egyes részvényekkel napon túl is.
Törölt felhasználó 2006. 08. 26. 11:19
Előzmény: #46  Törölt felhasználó
gazember is szeretne az equitas-nal külföldi részvényeket venni, első nekifutásra a dow érdekelné, főleg amióta ilyen punnyadt a BÉT.
Még a végén szégyenszemre nyiltvégű befektetési alapokban kezdek el takarékoskodni.

Tisztelt Equitas !
(és ilyenkor mindig eszembe jutnak az equitasos gyönyörű hölgyek gyönyörű domborulatokkal)
Haladjanak Önök is a korral,
süssenek Váncza-sütőporral +
külföldi pappereket a porondra!
Törölt felhasználó 2006. 08. 26. 00:13
Előzmény: törölt hozzászólás
Az a változás lényege, hogy a Petivel lehet-e külföldi papírokkal kereskedni akkor nem változott, nem lehet.

kissherceg 2006. 08. 24. 21:35
Törölt hozzászólás
bpmcwap
bpmcwap 2006. 03. 09. 10:37
... vagy nem irta még le véleményét,az még mindig leirhatja!!!
Sorry, de kötöm az ebet a karohoz, mert egy ilyen jó rendszert mint a PETI, szinte vétek nem kihasználni!
Törölt felhasználó 2006. 03. 06. 18:58
Még egy info XETRA ügyben a BÉT honlapjáról:

Megoldás a Xetra® közvetlen elérésére és az ügyletek integrált elszámolására

A Budapesti Értéktőzsde Részvénytársaság (BÉT) és a Deutsche Börse AG között létrejött megállapodás keretében a BÉT ún. Multi-Member Szolgáltatóként közvetlen technikai elérést biztosít a Xetra® kereskedési rendszerhez.

Vagyis az Equitasnak is lenne technikai lehetősége a XETRA eléréséhez, úgy ahogy néhány konkurense már nyújtja ezt a szolgáltatást. ...de én az EQ-nak drukkolok, reméljük mielőbb sikerül neki is !!!
Törölt felhasználó 2006. 03. 06. 18:52
Íme két hírrészlet az Equitasról

Ilyen még nem volt - 10,000 milliárdos tőzsdei forgalom! (Portfolio: 2006.03.01 10:48)
Ilyen még nem volt, idén februárban 10,000 milliárd forint fölé emelkedett a BÉT azonnali részvénypiacán a (duplikálva számolt) forgalom az elmúlt 12 hónapban. Ehhez az kellett, hogy most februárban 985 milliárd forint értékben szülessen kötés a tőzsde virtuális parkettjén.

Februárban az Equitas visszakerült a TOP10-be.

Átalakulóban a brókercégek pozíciója?
(Portfolio: 2006.03.02 10:10)
Az elmúlt három hónapban mintha beállt volna egy erőteljes szintre a forgalom a Budapesti Értéktőzsdén. A prompt megbízásokkal szemben némi teret veszített a kevésbé likvid határidős piac, a brókereket azonban mindez aligha zavarta különösebben: a forgalom ugrásszerű növekedése lassult, a dinamika azonban így is jelentős maradt. A brókercégek sorrendjében ismét több változást lehetett tapasztalni: az igazi meglepetést a tovább előre törő Equitas okozta!

A BUX kontraktusok vonatkozásában a domináns Buda-Cash mellett újra ki kell emelnünk az Equitas teljesítményét. A december elején indított online határidős kereskedésre ráharaptak a befektetők! A brókercég egy hónap alatt 30%-kal növelte forgalmát, így az összesített listán három helyet előrelépve már az ötödik szereplőnek számít

Mint látható, az Equitas ügyfelei (én is közéjük tartozom, bár nem túl régóta) meglehetősen fogékonyak az új lehetőségekre és azt a forgalom erőteljes növekedésével hálálják meg!
Az EQ helyében én erősen megfontolnám, hogy akár még átmeneti hitelből is mielőbb elindítsak olyan szolgáltatásokat, amire - mint ebből a topikból is látható – igény van. Ezzel nemcsak megtartani, hanem növelni is tudná ügyfélkörét és forgalmát.
Én úgy látom, jó úton járnak, csak gyorsabban kellene ezen az úton haladniuk.

Mindenesetre javasolnék nekik egy szavazást az EQ honlapján az igények felmérésére:
XETRA és a többi itt elhangzott lehetőségről, amit én kibővítenék legalább néhány devizapárral is. Azt hiszem érdekes lenne legalább az EUR/HUF és az USD/HUF főleg ha külföldi részvényekre át lehetne menni, mivel az átváltási árfolyamok is belejátszanak a hozamokba.

Remélem olvassák ezt a topikot!

Grat a topikhoz bp !!!
Törölt felhasználó 2006. 03. 06. 16:31
Előzmény: #40  bpmcwap
En is ide akartam beirni, de masik topicba kerult, Szoval bemasolom:
"Azt hittem Bp tudasz valamit.
Equitas a tozsden:))
Azert a Xetra igazan lehetne naluk is elerheto.
Gondolom egyszerubb mint a torok vagy bolgar piac. Remeljuk a globalizacio hatasai jelentkeznek es szukul Europa ilyen teren is."
bpmcwap
bpmcwap 2006. 03. 06. 16:16
Köszönöm hogy leirtátok a véleményeteket, mostmár biztos vagyok benne, hogy nem vagyok egyedül... Pláne egy ilyen napon nagyon hasznos lenne ha lehetne pörögni a Xetrán... A vezető papirok is csak valami pistibácsi pöszmöszölésére hasonlitanak... nagyon gáz... Tiszta nevetséges... ilyenkor muszály valamerre mozogni ha az ember pénzt akar csinálni...
...
amugy öszintén szolva ha az equitas nem fontolja meg legalább a xatrának a lehetőségét, akkor én is inkább a Fio fele hajlok... A BÉT ugyan drágább, meg a rendszerüksem PETI, de ott legalább egyszámlán lehetne a pénzem... azé már 100000 meg 500000 Huf 10%a között is lényeges kulonbség van, nem hogy millios összegeknél...
Törölt felhasználó 2006. 03. 06. 11:10
Nem az a baj ,hogy nem akarnak az a baj ,hogy nem tudnak nem elég tőkeerös a cég nincs banki hátere. Amint Virág elvtárs mond az csak duma. Amúgy szerintem is ez a legjobb broki cég a béten. Nagyon sajnálom ,hogy nem lehet Xetran kereskedni online de azért bizakodjunk.
Törölt felhasználó 2006. 03. 06. 10:11
Előzmény: #37  Krumenaker
Sziasztok!

Csak azért írok, hogy legyen még 1 szavazat arra vonatkozóan, hogy az Equitas teremtse meg a lehetőséget a XETRA-n való kereskedéshez.
Most az Equitasnál van számlám, de a XETRA miatt hamarosan nekem is meg kell néznem a FIO szolgáltatását. Uncsi már ez a pár magyar részvény. Likviditás kicsi, a brokik úgy játszanak az árakkal, ahogy akarnak, pár tízmillió forinttal teljesen meg lehet bolondítani az árakat a BÉT-en.
Vágyom egy korrektebb piacra, adózás miatt kézenfekvő lenne a XETRA.
Krumenaker 2006. 03. 06. 09:32
Előzmény: #36  Törölt felhasználó
Engem is érdekelne, ha valakinek Fio-s tapasztalatai vannak!

zkotasz@freemail.hu
Törölt felhasználó 2006. 03. 05. 21:23
Előzmény: #1  bpmcwap
Csak azért nincs számlám az Equitassnál, mert nem lehet külföldi papírokkal kereskedni náluk.
Ha esetleg van valakinek tapasztalata a fio-val legyen szíves írjon egy mail-t a balazs.to@gmail.com-ra
Köszönöm!
Törölt felhasználó 2006. 03. 05. 20:33
Előzmény: #33  Törölt felhasználó
JP, köszi szépen.
Megnézem, hogy mi a pálya. Szia.
Törölt felhasználó 2006. 03. 05. 20:30
Szerintem is szükség lenne külföldi részvényekre az equitasnál, de úgy gondolom ők ezt már eldöntötték, hogy nem akarnak ezzel foglalkozni jelenleg, pedig a folyamatos fejlesztés elengedhetetlen. Egyszerűen nincs kedvük több beruházást csinálni, szerintem meg akarnak először erősödni, aztán pár év múlva úgyis nyitnak külföld felé.
Egyébként meg ha nem lenne rá igény, akkor nem is kellene kommunikálni, hogy miért nem mennek külföldi tőzsdékre, nem kéne indokokat keresni, mert nem érdekelne senkit se...
Törölt felhasználó 2006. 03. 05. 20:06
Előzmény: #32  Törölt felhasználó
Szia Gentlemanus!
ifbfinwest.ro - na itt nagyon kiabranditoan, de vannak chartok napon beluli es historikusak is.Lustasagom miatt, altalaba ezt szoktam bongeszgetni, es nem valami jobbat, mert at meg nehez talalni.Jobb oldalt"CAUTARE SIMBOL" az az , szimbolos kereses -nel adhatod meg a keresett reszvenyedet. A folott van olyan, hogy "Cele mai active" ( a legforgalmasabbak), na arra klikkelsz es lejon egy rakas lista, de amiket en is szoktam bongeszni, az a "CRESTERI" - emelkedeok- es "CADERI" - csokkenok.De ha lentebb is valasztasz lehetosegeket, akkor megeshet hogy amit az elobb zoldben lattal azt itt, majd pirosban fogod.Ne kerdzd miert?

De ott van a bvb.ro , ha az indexeket akarod tudni -itt is angol forditasban - nagyobb bizonyossaggal , akkor ezt ajanlom, mert az elobbin neha ez eltero a valosagtol :)) Nem lehet minden tokeletes.
udv.
Törölt felhasználó 2006. 03. 05. 14:53
Előzmény: #31  Törölt felhasználó
JP, szia,
tudsz olyan oldalt, ahol a román tőzsdei cégek chartjait meg lehet nézni? Köszi.
Törölt felhasználó 2006. 03. 05. 14:04
Előzmény: #28  Törölt felhasználó
Kedves porcelanfogu!
Orulok, hogy valaki mar izlelgeti a roman tozsdet is.De volna itt egy-ket apro , kifejezetten csak apro megjegyzesem.Az afonya Romcsiban 16% iden januarjatol- vagy azota tenyleg nem tudom mi tortent!?
A masik meg az, hogy az ami most 42 ft az nehany evvel ezelott alig 4 ft volt atszamolva.Es itt nem a nullak eltuneserol beszelek.Annyit ert 3,4 evvel ezelott es ennyit most.Vigyzani kell am, ott mostanaban nagy kavarodasok lesznek a Sif-ekre tavaly olyan torveny szuletett, hogy 0.1 %rol 1%ra lehet benne reszesedet szerezni, be is vasaroltak szepen, a chart megmutatja (SIF1, SIF2,...SIF5). De most meg olyan torveny modositast inditvanyoztak az okosok, hogy maganszemelyekre, ez ne legyen ervenyes.Csutortokon ezert is pihent a kereskedesuk, de penteken aztan kiengedtek a ketrecbol a vadak kozze.
Udvozlettel;
Törölt felhasználó 2006. 03. 05. 12:55
Előzmény: #29  Törölt felhasználó
Engem is érdekelne sok külföldi részvény, Orosz, Román, Bulgár és a nyugatiak is.
Hajrá EQ!
Törölt felhasználó 2006. 03. 03. 18:28
heló. én is egyike vagyok a "csak olvasgatóknak", de ha már ilyen szépen megkértek, írok. mostanában agyalok, hogy a meglévő cég mellett próbát tennék az equitassal egy kisebb összeg erejéig. ha lehetne német részvényekkel is kereskedni, ez tovább erősítené az elhatározásomat, esetleg a kisebb összeg is nagyobb lenne... :)
lengyel, román stb. tőzsde is érdekes lehet. az csak szöveg, hogy "nincs ilyesmire igény", rengetegen érzik magukat ebben az országban gúzsbakötve, hiába van eu - lásd reg.adó, online szerencsejátékot törvényi tiltása stb. márpedig aki kifelé igyekszik, megtalálja a módját, a kérdés csak az, hogy szökségük van-e a magyar cégeknek erre a pénzre (és a magyar államnak az adóbevételre), vagy keressen az ember magának kinti céget.
tisztelettel
p-simon
(ha esetleg a megjegyzésemet nem ide tartozónak érzitek, akkor bocs, én nagyon is témába vágónak gondolom)
Törölt felhasználó 2006. 03. 03. 17:31
Üdv Mindenkinek!

Én még soha nem irtam ide.Gyorsan regisztráltam magam mert jó ötletnek tartom a kezdeményezést.
Én a román tözsdében látok nagy ugrást.Igazándiból csak a petrom részvényeket figyelem belőle.A haverom 27ft-ért vett pár hónapja részvényt.Most kábé 42ft-ért.Ezt 4 hónap alatt érte el.A céget 51%-ban az ömv birtokolja.Rengeteg pénzt ölnek a fejlesztésekbe.Hosszú távon tuti nyerő lehet.Sokkal nagyobb cég mint a mol.Csak fejleszteniük kell amit most az ömv meg is tesz.Csak a concorde-nál tudnak rá kötni rendkivül körülményesen és drágán.Ha valakit érdekel esetleg akkor beteszek pár linket ahol utánna tud nézzni a dolgoknak.De azzal számoljatok,hogy 25%-os nyereségadó van náluk.Ha sokáig megy itt a szöszmötölés a béten valoszinű én is átmegyek oda.Egyenlőre csak figyelemmel kisérem az árfolyamát.De ha belegondoltok 42ft-ért olajrészvényt venni kész röhej.

Üdv!
Törölt felhasználó 2006. 03. 03. 16:22
Előzmény: #1  bpmcwap
Én is örülnék ha lenne külföldi részvény kereskedés az EQ-nál! Elsősorban Xetra, de Nasdaq és NYSE is jó lenne. Akkor nem kellene másik cégnél számlát nyissak.
Törölt felhasználó 2006. 03. 03. 16:11
Előzmény: #25  minden6ó
Nocsak milyen értelmes topicot hozott össze Bp barátunk.
Én is elmerészkednék szívesen a Xetrára,de engem érdekelne a román ,sőt a horvát ,bolgár tőzsde is.
Véleményem szerint a csatlakozásuk után (is)lesz nagy pörgés náluk.
minden6ó 2006. 03. 03. 15:36
Előzmény: #24  Törölt felhasználó
Hát jó ha mindannyian ezt szeretnétek,meglátom mit tehetek az ügyben...
Egyébként én is Xetrát szeretnék...asszem...
Törölt felhasználó 2006. 03. 03. 15:27
Előzmény: #23  Törölt felhasználó
sorry, tartanék...
Törölt felhasználó 2006. 03. 03. 15:25
Előzmény: #22  Törölt felhasználó
Valószínű jómagam is igényt tarrtana erre a lehetőségre, jó lenne már egy kicsit tágabb vizekre hajózni....
Törölt felhasználó 2006. 03. 03. 15:16
Előzmény: #17  Törölt felhasználó
Jó lenne, ha az Equitas tényleg meg tudná ezt csinálni, német, esetleg román tőzsde érdekelne.
gardonyim 2006. 03. 03. 15:14
Előzmény: #18  matteo
A helyzet az, hogy én kizárólag a Xetra miatt mentem az Ebrokerhez, és nem az Equitashoz. Ha elérhetővé tennék, akkor valószínüleg váltanék. Nem is értem, hogy miért nem mozdulnak rá. Az a szöveg, hogy itthon nincs érdeklódés a külföldi részvények iránt, egyenesen hülyeség. Pont az Equitas által megcélzott sűrűn trédelő spekik vannak a legjobban felkészülve arra, hogy külföldi piacokon is tőzsdézzenek. Szerintem a Xetra hozzáférés ma már a minimum. Persze elöbb-utóbb Nasdaq és Amex is kell majd, de egyelőre a német piac adózás szempontjából kedvezőbb.

Üdv,

Topik gazda

bpmcwap
bpmcwap
5 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek