Topiknyitó: bpmcwap 2006. 03. 03. 13:52

Equitassal a BÉTen túl  

Egy jó hír - az Equitas-nál is elindult a 4.pillér - olvasása közben akadt meg egy sajnálatos mondaton a szemem:

"A vezérigazgató a külföldi papírok esetében nem számol befektetői érdeklődéssel, szerint elsősorban a magyar instrumentumok ragadhatják meg a befektetők figyelmét. "

Mivel ezzel jó magam nem értek egyet és ugy vélem mások sem ezért elinditom ezt a topikot azzal a céllal, hogy mint egy prezentálja az érdeklődést a külföldi papirok iránt, illetve az igényt az Equitas ilyen irányu fejlesztésére. Mindenkit kérek akinek vannak ilyen irányu problémái, álmai, vágyai :) az irjon be ebbe a topikba!!!Irja be hogy egyet ért e a fenti mondattal avagy velem ért egyet hogy igenis lenne rá szükség arra, hogy az Equitason keresztül is lehetne kereskedni például a Xetrán-mely több mint 100, a hazai blue chipeknél joval likvidebb és kiszámithatóbb részvényt ölel fel.

Tehát nekem lenne igényem a külföldi kereskedés lehetőségére nevezetesen a XETRÁN.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
sokcash 2006. 03. 03. 15:06
Király lenne, ha a forintszámlámról lehetne tradelni
német, amcsi, orosz, román, bolgár, török tőzsdéken.
Itthon jó lenne a napon túli short és hati a bluekban.
Intelligens megbízások (mint FIO-ban) hab a tortán!
Szuper a PETI, hajrá EQUITAS!
Krumenaker 2006. 03. 03. 14:52
A külföldi papirok jobban érdekelnek, mint a BÉT-en forgók, ezért azt tervezem, hogy a Fio-nál fogok tőzsdézni.

Ha az Equitasnál lehetőség lenne Xetra, Dow stb tőzsdézésre, természetesen nem a Fio-t, hanem az Equitast választanám.
matteo 2006. 03. 03. 14:48
Előzmény: #17  Törölt felhasználó
A telehőtések talaján maradva én is a Xetrát pártolom. Minden egyéb egyelőre álom. Ha ezt elértük, csak akkor kívánjunk egyebet.
Törölt felhasználó 2006. 03. 03. 14:38
Előzmény: #16  bpmcwap

Bocs bp, de nem olvastam bele, csak a tippsarrokbol csiptem el , hogy mi a topik. Igyhat : abszolute Roman reszvenyekkel : prompt, hati.
bpmcwap
bpmcwap 2006. 03. 03. 14:33
Előzmény: #14  Törölt felhasználó
ha csak ezen mulna akkor egy jutányos áru gigaszerverhez valo hozzájutást valoszinuleg ki tudnék eszközölni, ellenben kétlem hogy ezen mulna...
Kedves Equitas!
Ez még nem a CÉL ez még "csak" a célegyenes!!!
Törölt felhasználó 2006. 03. 03. 14:32
Előzmény: #12  bpmcwap
Támogatom az eddig elhangzottakat!
A PETI kiválló! EQ-s ügyfélként határozottan érdekelnének a külhoni tőzsdék!
Hajrá Equitas, hajrá PETI !!!
Törölt felhasználó 2006. 03. 03. 14:29

Ügyes fejlesztők vannak Equitasnal, úgy néz ki eddig, a rendszer is elbír a jelenlegi ügyfélállománnyal. Viszont nem szabadna megállni, és keresni kellene likvid piacokat, ahol még lehetne kereskedni.

A Fio megtudta lépni, szvsz, menne az Equitasnak is, ráadásul Equitas rendszere, fényévvel jobb. Szerintem.

Itt a terhelhetőség a nagy kérdés.

Törölt felhasználó 2006. 03. 03. 14:28
Előzmény: #11  Knight Tyris
román, bulgár, orosz.
tessék példát venni a fiotól cseh,xetra,nasdaq és a magyar,lengyel piac tervbe van véve.
szvsz amint megkapják az engedélyeket a magyar piachoz, ugyanolyan olcsó lesz mint az equitas és nem lesz szükség a concora mint partner..
bpmcwap
bpmcwap 2006. 03. 03. 14:25
Előzmény: #10  Törölt felhasználó
Na ezért van nekem is- még rajtam kivül jó pár tőzsdézőnek- feldarabolva a pénzem... :( Pedig mennyivel jobban járna az equitas is ha lehetne náluk is külföldi papirokkal trédelni...
Rengeteg előnye van a külföldi tőzsdéknek... sokkal több és likvidebb papir.... Külön hozam az EURO/HUFon... Ráadásul a BÉTről efektive csak fogynak a lehetőségek az uj bevezetések helyett... Évente 4-5papirt igérnek amiből jó ha egy teljesül... azok sem olyan méretü papirok amiben nagyon gondolkodni lehetne(ÁNY, FREESOFT) marad a 2csip(mol,otp) ami időnként 4-5(egis, ricsi, bchem esetleg fhb na még néha mkom)-de ezek egyszerre sose aktivak- meg van néhány spekipapir(econet,fotex, syn, ) igaz egykét csipszet is ide sorolnék szivem szerint időnként... Ja és aztán van egy rakás papir amiről azt sem tudom minek vannak a tőzsdén... na azok aztán kellenek a 4.pillérnek... Szal egyszóval KELLENEK a köülföldi papirok... és amit nem kapsz meg itt azt megkapod máshol... Viszont TULJÓ a PETI illetve az Equitas ahoz hogy csak féllábbal támaszkodjon rajta az ember...
Knight Tyris 2006. 03. 03. 14:16
Előzmény: #9  bpmcwap
Kedves Equitas nem csak a meglévő ügyfélkör megnövekedett forgalma lenne pozitív az önök számára ha külföldi piacokon is lehetne kereskedni a Peti-n keresztül, de sok új ügyfelet is tudnának toborozni az új szolgáltatással.
Magamból kiindulva, még ugyan nincs számlám az Equitas-nál, de ha elérhetőek lennének külföldi piacok is általa nyitnék egy számlát a cégüknél is.
Gondolom rajtam kívül sokan vannak hasonló állásponton!
Törölt felhasználó 2006. 03. 03. 14:15
Hello Bp!

Bennem akkor merült fel a nagy kérdés amikor elolvastam a Fio Broker Rt. hirdetését a kínálatukkal.Régóta kacsintgatok a Xetrával de ugye az Equitassal..., viszont nagyon megvagyok elégedve a Peti-vel és nem szívesen váltanék Tőlük!!!
bpmcwap
bpmcwap 2006. 03. 03. 14:05
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
Kedves quanto!
Értem mire célzol!!!!! Teljesen egyetértek veled ebben, ellenben ebben ez a topik alapvetően nem a negyedpillér miatt nyilt hanem azért hogy lehetőséget teremtsen Virágurnak és az Equitas Brókercégnek, hogy rájöjjenek tévesen érzékelik a felhasználóik igényeit és felmérhessék hogy valoban szukség lenne külföldi papirokra is az equitas rendszerében!
---
Ellenben válaszolva a célzásodra, a 4.pilléres számlákat le lehetne tiltani a külföldi instrumentumokról, rászoritva a CSAK magyar papirokra, részvényekre, stb!
Törölt felhasználó 2006. 03. 03. 14:05
Előzmény: #7  Törölt felhasználó
BP, ezt már a másik topikban írtam, de beteszem ide is, hogy egy helyen legyen.
Tényleg kár, hogy csak BUXos cuccokkal lehet itt kereskedni, mert ha szarok itt a dolgok, akkor rá lehetne másra repülni, dax, dow, xetra, stb. Különösen orosz, román, bulgár, horvát, török tőzsdén kereskedni PETI-n keresztül nagyon nagy királyság lenne!! Ezekben talán még több ráció is lenne, mint ebben a gyökér BUX-ban.
Törölt felhasználó 2006. 03. 03. 14:00
Előzmény: #3  werkaz
Tényleg az sem elfogadható egy ilyen profi programnál, hogy hatit csak BUX0612-lehet bevállalni, adott részvényekre nem. Ezen is kérem, hogy Virág úr gondolkozzon el.
Törölt felhasználó 2006. 03. 03. 13:58
Előzmény: #1  bpmcwap
Ha olvassa Virág úr a Portfolió topikot, akkor BP javaslatát maximálisan támogatom, és kérem, hogy azt fontolja meg.
Törölt felhasználó 2006. 03. 03. 13:57
Uraim!
Gondolják át még egyszer, mire is lenne hivatott az ún. 4.pillér! Magyarország számára milyen hasznot is hozhat.
werkaz 2006. 03. 03. 13:56
Na szal nem az index igazán hanem a new yorki papírok.
werkaz 2006. 03. 03. 13:54
Bp ! Hogy úgy van, ezenkívül én nem vetnék meg részvény hatit sem.
Sőt napon túli shortot, legalább bluekban.
És engem érdekelna a dow... pláne mikor majd 80 ft különbség van a matáv ottani és itteni ára közt.
Törölt felhasználó 2006. 03. 03. 13:54
Szükség lenne a külföldi részvényekre is!

Topik gazda

bpmcwap
bpmcwap
5 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek