A tőzsde nem azért van, hogy mindenki annyi árat ajánljon egy részvényért, amennyit akar? Miért állapíthatja meg egy bármilyen szerv, hogy valaki mennyiért vehet részvényt a tőzsdén?
Reggel beszeltem a penzugyon egy holggyel, megregadtam a lehetoseget, es rovidel elmondtam neki ezt az MNB storyt. O mar tobb hasonlo tranzakcioban vett reszt. Igy nevetni meg nem lattam. Megkerdezte tolem, hogy a lengyel uzletagat megvasarlo imerie az MNB iranymutatasat, hogy azt a bookvalue alatt kellett volna megvasarolnia. Erre meg nem gondoltam. Javasolta, hogy az MNB buntesse meg az enefit, mert piacbefolyasolast kovetett el akkor, amikor a bookvaluet lenyegesen meghaladoan adott tul az uzletagon. Vagy a vevot, amiert nem eleg olcson vette meg azt. A jovoben meg az MNB mondja meg elore, hogy szerintuk milyen aron kellene ilyen tranzakciokat veghezvinni. Szegeny nem erti a magyar valosagot. tulsagosan nyugati a gondolkodasa.
Gondoltam hogy nem állnak be, de ha 299-re beállnának, akkor hamar összejöhetne szerintem az az 1.5 millió db. Most szépen megint el kezdik venni 250-ig s oda beáll megint. Egyébként hamar feladták, 2 napot álltak csak bent :D
ENEFI - THE BEST