Topiknyitó: Armyllosz 2014. 01. 10. 11:36

ENEFI - THE BEST  

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2016. 02. 23. 19:59
Előzmény: #6872  pf2
Vágány Tamás, mint kötvényesből lett részvényes volt az IT-ben tavaly szeptemberig, OTP és CRH elintézte, hogy Komonczi váltsa.
Siska Úr is kötvényesből lett részvényes, Őt most január 8-án szavazta ki az OTP-CRH páros az AB-FB-ből, most a helyzet komikumaként az OTP újra jelöli azokra a pozíciókra, amiből január 8-án ők távolították el Siska Urat.

Siska Úr szavazásánál jól látható volt az Allianz helyzete is: az OTP Siska Úrra nemmel szavazott, a CRH csoportosulás Botos Úrral együtt tartózkodott, mindenki más igennel szavazott. Így az igenek voltak többségben, de nem volt meg az 50%. Így bukott el Siska Úr. Az Allianz képviselője erre megjegyezte, idézem: magyarul a tartózkodás itt az udvarias nem szavazatot jelentette.
Törölt felhasználó 2016. 02. 23. 19:37
Előzmény: #6877  exmnbs1
Az OTP egy ügyvédnőt jelölt a pozícióra.
Törölt felhasználó 2016. 02. 23. 19:36
Előzmény: #6876  exmnbs1
Szerződés viszony áll fent az Enefi és az Enerin között, a pénz nem érkezik be az Enefi számlájára, az Enefi IT vizsgálatához három IT tag kell, Komonczi Enerin érdekelt.
Ennyit mondott el röviden Soós Csaba.

Szerinted melyik részét nem tudná bizonyítani? Azt, hogy nem érkezik be a pénz? Azt, hogy valaki az Enefi IT-ben nem halandó az Enerin-nel szemben fellépni? Azt, hogy Komonczi több szálon kapcsolódik az Enerin-hez?

Bankszámlakivonatokkal, IT ülés jegyzőkönyvekkel, cégpapírokkal.
exmnbs1 2016. 02. 23. 17:05
Előzmény: #6873  Boole
Ki lesz Soós utódja?
exmnbs1 2016. 02. 23. 16:59
Előzmény: #6867  venedetta
ez szerintem konkrétan egy rágalom jelen pillanatban
nem tudom bíróság előtt mivel bizonyítaná
exmnbs1 2016. 02. 23. 16:56
Előzmény: #6869  because
ugye ezt nem hitted el?
merthogy nem igaz
Törölt felhasználó 2016. 02. 23. 16:52
Előzmény: #6873  Boole

...ha, jól értelmezem, az viszont Szalma Úrnak nem üti meg az inger küszöbét, hogy olyan társaságot akar beültetni a Társaság vezetésébe. amellyel szemben jelenleg végrehajtási eljárás van folyamatban...
...ha, már a gondolkodó embernél tartunk...esetleg elgondolkodtatok azon, hogy mennyi is lehet az a tartozás amit nem egyenlítettek ki, egy ilyen fontos esemény előtt....mert szerintem ez számukra is az....
Ilyen támadási felületet hagynak magukon, akkor nem sok készpénz lehet a kasszában.....

Nem tudom, hogy kellene még hangsúlyoznom: Enefi Nyrt, Enerin = szinergia

Mikor meghallom ezt a szót, szinte rosszul leszek.....talán a múlt emlékei...
Természetesen lehet itt mindenkivel szövetséget kötni csak utána lehet, hogy "savanyú lesz az szőlő"......
Boole 2016. 02. 23. 16:21
Előzmény: #6872  pf2
Kb. én is így látom. Szerintem a gondolkozó emberek össze fognak zárni.
pf2 2016. 02. 23. 15:31
Előzmény: #6845  Törölt felhasználó
OTP Alapkezelő a csődeljárás első közgyűlése után a kritikus 1,5 % kötvényt vette vissza Unicredit Privát üzletága által megvásárolt/ megvásároltatott kötvénytulajdonosoktól. Az ár nem a Soós Csaba által bejelentett 35 % volt, amivel Neki sikerült összeszedni több milio db 100.000 Ft névértkű kötvényt visszavenni. Ezt szépen a Vindicatum Kft keresztül zsaroló potenciálként tartalékolták.

Szvsz a mostani helyzetbe Szalma Úr( OTP Alapkezelő) visszatér Allianz mellé. Viszont többször is elutasította , hogy kiskötvényes / kisrészvényes önállóan bekerüljön akát It / akár Fb tagságba.

Egyébként CRH az állam által megszerzett magánnyugdijas részesedéssel lépett be a játszmába Szíveken keresztül.

Két évvel OTP közgyűlésen kérdeztem OTP Alapkezelőől Szalma Urat , de semmitmondó válasz jött.
Törölt felhasználó 2016. 02. 23. 15:15
Előzmény: #6869  because
Elképzelhető, hogy a korábban vásárolt projektek bevételei az Enerin-en is átfutnak, az meg visszatartja a pénzt, ki akarja véreztetni az Enefi-t.
Még az is lehet, hogy az Enerin már ajánlatot is tett, mennyin venné át ezeket a "problémás" projekteket az Enefi-től.

Mindenki jöjjön el a közgyűlésre!

Talán még Komonczi is veszi a fáradságot, hogy munkaidőben elfáradjon az Enefi közgyűlésére, és fel lehet tenni neki pár kérdést.
because 2016. 02. 23. 15:04
Előzmény: #6868  Törölt felhasználó
Nagyon hasonló megoldások...
because 2016. 02. 23. 15:03
Előzmény: #6868  Törölt felhasználó
Az E-Star bedőlését is állítólag az okozta, hogy néhány nagyobb város nem fizetett az E-Star-nak a szolgáltatásaiért, pl. Hódmezővásárhely, talán Székesfehérvár, stb....
Törölt felhasználó 2016. 02. 23. 14:58
Előzmény: #6867  venedetta
A január 8-i közgyűlésen Komonczi IT taggá választása, a szavazás előtt Soós Csaba magához ragadta a szót, és röviden összefoglalta Komonczi kb. 4 hónapos tevékenységét az Enefi-nél.
Azzal kezdte a mondandóját, hogy Komonczi feltűnésével az Enefi Nyrt. bevételeinek kb. 85%-a nem érkezik be a céghez, az Enerin nevű cégcsoport okozza ezt az anomáliát. A részletekbe nem ment bele, annyit mondott, hogy az IT és az FB is többször vizsgálta már a kialakult helyzetet, de nem jutottak megoldásra.

Az Enerin cégcsoport meg Komonczi érdekeltség. Ahogy a CRH is.
venedetta 2016. 02. 23. 14:19
Előzmény: #6864  Törölt felhasználó
1.") Komonczi feltűnésével az Enefi bevételeinek 85%-a nem érkezik meg a céghez"_Ezt nem értem.
Törölt felhasználó 2016. 02. 23. 14:11
Előzmény: #6859  Boole
Ez lehetne egy fordulópont is a cég életében. Akik maradnak, azok szabad akaratukból azt nyilvánítják ki, hogy ők részvényesként is kitartanak az Enefi mellett, és már nem hitelezőként gondolkodnak a cégre.
Törölt felhasználó 2016. 02. 23. 14:08
Előzmény: #6863  Törölt felhasználó
Valami hasonló, csak hosszabban kifejtve. :-)
Törölt felhasználó 2016. 02. 23. 14:04
Mindkét állítás igaz, megfelelően alkalmazva hasznos a sajátrészvény vásárlás, de egyben a cégméret is csökken.

De ezen a ponton újfent visszautalnék arra, hogy az Enefi jelenlegi tulajdonosainak döntő többsége hitelezőként került ide. Sokuk már rég itt hagyta volna a tőzsdét, de nem tud kiszállni, mivel a cég részvényei iránt csekély a kereslet, ami egyrészt egy nagyobb részvénycsomag eladhatatlanságát jelenti, másrészt nyomott árat.
Az Enefi-nél rengeteg kényszerrészvényes van. Máshogy kell gondolkodni, mint egy klasszikus cégnél. Azokra is gondolni kell, akik kiszállnának.
Itt nem a klasszikus célja lenne a sajátrészvény vásárlásnak. Eljött az az idő, egyben lehetőség, amikor meg kell adni az esélyt azoknak is, akik bedobnák a törölközőt, persze érjék be maximum annyival, amennyi azoknak marad, akik maradnak részvényesek.
Az Enefi egy rossz házasság mintapéldája. Egy kényszerházasságé. Amit a gyerek tart össze. De itt felnőtt a gyerek, úgy néz ki eladásra kerülhet a lengyel operáció. Hadd döntsenek szabadon azok, akik elmennének. Azokat is meg kell hallgatni, akik kényszerből vannak itt.
Szalatibi is félreértette a mi törekvésünket. Én kifejezetten az ellen érvelek, hogy hagyjuk kivéreztetni a részvényeseket.

Aki marad, az természetesen kockáztat, ahogy most is kockázatot vállal, aki Enefi részvényeket birtokol. Ez teljesen természetes velejárója a részvénybirtoklásnak. A részvényesek a jövőt látják, azért részvényesek, mert abban bíznak, hogy nőni fog a cégérték. Ez nem biztos, hogy be fog jönni, de ezt a kockázatot vállalja az, aki marad.
Fontos, hogy az "osztozkodáskor" a maradóknak az osztozkodás pillanatában ugyanaz az érték maradjon. Ez persze akár végül többet vagy kevesebbet is érhet, mint amit a távozók kapnak, hisz a román perek még nem zárultak, Gyergyószentmiklós is kérdés, mi lesz vele, stb. A lengyel operáció esete azt mutatja, hogy az eszközök valóban alul vannak értékelve, a román per utáni 4 millió eurós visszaírás is ezt mutatja.

Én biztos vagyok benne, hogy ha nem lenne ekkora bizalmi válság, akkor alig pár millió részvényt adnának vissza a mostani könyv szerinti értéken. De még az is lehet, hogy 1 milliót se. Sok érték van még a cégben. Nekem a problémám azzal van, akire azt rábízzuk.
Én titkon már láttam olyan eshetőséget is, hogy tőkevesztés nélkül ki tudunk szállni, ha türelmesek vagyunk. De a CRH-ban nem bízok.
Törölt felhasználó 2016. 02. 23. 13:58
Igaz ez "Boole" egy klasszikus nyílt részvénytársaságnál...annak a nyílt részvénytársaságnak amelynek a tulajdonosi szerkezetének 80% kényszer részvényes....nem igazán ide illő, amit bemásoltál......
Törölt felhasználó 2016. 02. 23. 13:48
Előzmény: #6860  vigkrisz
Nekem nincs mit takargatnom "krisz", a részvényesi jogainkat gyakoroljuk....vagy Te nem így gondolod....
A célom meg azt hiszem egyértelmű, de ha esetlegesen nem, leírom még egyszer:
- a CRH Invest Kft térnyerésének a megállítása!!!!

Ilyen egyszerű ez...
vigkrisz 2016. 02. 23. 13:42
Előzmény: #6860  vigkrisz
de ha már több száz kényszerrészvényes bejelentkezett nálad, akkor tévedtem

Topik gazda

Armyllosz
4 4 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek