Én szerintem "dovan" nem eszik ennyire forrón a kását.... Miért is jó egy adóhatóságnak, ha ellehetetlenítenek egy adófizetőjét?????
És ráadásul alaptalan "kérés" miatt.....
Ez így mind szép és jó, de ettől függetlenül bármelyik pillanatban fizetésképtelenné teheti a vállalatot az adóhatóság. Ez a tény önmagában jelentős diszkontot ér.
Azért azt érdemes megjegyezni a 2014.Q4-el kapcsolatban, hogy ha nincs az eredménytartalékba elhatárolva az a cca. 2,5 millió Eur, akkor a netto nyereség cca. 2 millió Eur körül alakult volna.
(Azt pedig szerintem senki nem vitatja, hogy a romániai pénzügy lépése semmilyen oldalról nem volt törvényes. Ha ilyen lépéseket meg lehet tenni, minek vannak a bíróságok, tehetjük fel a kérdést jogosan.)
A cca. 2 millió Eur netto eredmény cca. 0,09 Eur EPS eredményezett volna (saját részvényektől tisztítva), vagyis részvényenként 28 Ft-os EPS (310Huf/Eur). Akkor jelenleg a részvényárfolyam 3,92 P/E mutató mellett mozog...
Lehet, hogy az egyik részük még nem puhult meg teljesen, és nem bólintott rá a vetítsünk nagyot zseniális modellel és építsünk az Alföldre sípályát kötvényesi pénzből stratégiára :)
"A későbbi esetleges forrásbevonás lehetőségét sem zárnám ki, ami a mostani nehéz helyzetben nem időszerű, de ha a tulajdonosok meg tudnak állapodni a társaság stratégiáját illetően, akkor az ahhoz szükséges finanszírozás tervezését is érdemes elkezdeni."
Na ilyenbe fusson bele az, akinek legalább két anyukája van :)))
"PLOTINUS Vagyonkezelő Nyrt. által előterjesztett magyarázat: „az E-Star Nyrt. cs.a. 2013/02/18-án
megjelent reorganizációs javaslatának mellékletei alapján a Társaság évente mintegy 300 millió
forintos szabad cash-flow előállítására képes, amelynek visszajuttatása a részvényesek számára az
alulértékeltség megszüntetésének leggyorsabb módja.” link
ENEFI - THE BEST