Nevezhetjük a tegnapi napot realizálásnak/tömésnek,de ettől még jó kis papír az Enefi sok sztorival.Rövid távon 500 ft/hosszabb távon (peres dolgok miatt) jóval magasabb szint is meglehet (500 ft-1000 ft).
off: én arra a topikra emlékeztem, mint fő opus topik 200ezer+ hozzászólással. de látom, új szelek fújnak, majd írok akkor abba, ami most pörög. csak a háttér érdekelt volna.
Az marketing, hogy a 3, idézem "kártérítési perből leválasztott per"-t felsorolták, és nem a fórumozóknak kell összevadászni, hogy miről szól a bejelentés? Még így is kérdés merült fel, hogy mi ez. Szerintem pont, hogy így kell eljárni, ha tájékoztatsz, nem csak foszlányokat odavetni.
A hírt sokan realizálásra használták ki. Szokatlan? Ilyet még sose láttál? 10 napja még 400 alatt volt az árfolyam. Én nem kereskedtem benne, de nagyon nem lepődtem meg azon, hogy sokan realizáltak, ha már 10 nap alatt majd 20%-ot ment a részvény.
igen, egy tényközlést köteles tenni. na de a közlemény vége felé olvasható egy kis "marketing" a folyamatban levő, de szorosan nem a tárgyhoz tartozó perekről is. nem mondom hogy szándékos, nem mondom hogy a cég benne van, de azért valaki csak meglovagolta a dolgot egy laza 50 misi kiszórására, nem? :)
"kreáljunk egy hírt" = a bíróság hozott egy ítéletet, amit a Tőkepiaci
törvény szerint a cég köteles közzétenni, ellenkező esetben az MNB
megbírságolja.
Majd pont egy éve nyert jogalap tekintetében jogerősen a cég (BÉT közlemény): 2020. febr. 17. 15:05 Szerző:
ENEFI Vagyonkezelő Nyrt.
ENEFI Energiahatékonysági Nyrt. - Rendkívüli tájékoztatás Csatolt dokumentumok:
Nem, a jogalap tekintetében már jogerősen nyert a cég. Azaz az már eldöntetett, hogy pénz jár a cégnek, csak még nem tudni, hogy mennyi. Ezek a perek szólnak a pénzről. A közlemény szerint három per fut párhuzamosan, az egyik ilyenben döntött a bíróság, amiben a cég követelését ismerte el.
ENEFI - THE BEST