Szépen kitömték a 395-ös vevőt. Hathor jó speki, de most elvakította a szubjektivitás szerintem. Senkiben nem bízunk, senkinek a két szeméért nem veszünk, azt nézzük a papír hogy viselkedik, az meg döglött. Ha lenne benne fantázia, akkor nem ez a lecsorgós ereszkedés lenne benne forgalom nélkül.
Feri is azt mondta, hogy kivonul Soos Csaba. A pakk eladasa, masnak atvetel lehet. Tobb tizezreket vettek 600felett naponta. Most par szaz darab is gondot okoz
Soós Csabával is volt interjú júliusban, amiben többször visszatér arra, hogy kivonul a cégből: https://ibb.co/MM0PVpN
Cégképviseleti jog meg többnyire önálló, teljesen együttes, vagy az igazgatóság/igazgatótanács elnöke + 1 tag szokott lenni. Előterjesztés szerint eddig a három igazgatósági tag mindet alá kellett írjon, ha ez marad, és Petykó Zoltán igazgatóság tag lesz, akkor mindent négyen kellene aláírjanak. Azért elég érdekes helyzet lenne, ha az egyik tag nem elérhető, és e miatt leáll a cég, akár hónapokra. Hogyan tesznek közzé egy közleményt, pl. egy közgyűlési meghívót, amit mind a négy tag alá kell írjon, de az egyik nem elérhető? Cégbíróság kell összehívjon egy közgyűlést? Minél többen kell aláírjanak, annál nagyobb ennek a valószínűsége. Mondjuk a NUTEX-ben egy évek óta halott igazgatótanácsi tag se volt akadály. :-) ENEFI igazgatóságában Soós Csaba az elnök. Ha az interjú szerinti módon lassan kivonul, akkor gondolom egyszer már csak nem Ő lesz az.
E tekintetben kötelmed csak addig tart, míg a közgyűlés anyagát az adott cég közzé nem teszi a közzétételi helyein. Közgyűlésen semmi olyat nem mondanak, ami titkos lenne, ha bármely cég ilyen hibát követne el, akkor azt az információt haladéktalanul közzé is kell tegye. Amint a bet-hu-n megjelenik a közlemény, bármiről írhatsz.
Semmi titkosra nem vagyok kíváncsi, mindössze az érdekel, hogy - Soós Csaba mennyi részvénnyel volt jelen, - szavazott-e az Őt érintő kérdésekben, - milyennek láttad a hangulatot a megjelent részvényesek körében. Ez utóbbi: ugyan a szavazatszámokból látszani fog, hogy a részvényesek támogatják-e vagy sem az előterjesztéseket, de a közgyűlés előtt, alatt, után el tudsz velük beszélgetni. Akár fel is szólalhatsz, elmondhatod meglátásaidat, fel tudod hívni a figyelmet arra, hogy szerinted miről döntenek. Elmondhatod, hogy szerinted valami miért lenne rossz vagy jó. Mert a jelenlegi részvényesek döntik el, hogy mi legyen, legyen-e tőkeemelés vagy sem. Ha Ők így döntenek, akkor így lesz, ha úgy döntenek, akkor úgy. És ebbe minden jelenlegi részvényes beleszólhat, kivéve az érintettek. Egy ilyen fórum többnyire csak a semmibe kiabálókról szól, a közgyűlés az éles terep. Egy internetes fórumon szövegelni a tutiról, de a döntésben, tényleges érvelésben, szavazásban részvételt messziről kerülni csak látszatcselekvés. Pl. Pannergy, Plotinus, stb. közgyűlésen én számos hivatalos (közgyűlés során, vagy írásban feltett) kérdést intéztem az igazgatósághoz, beszéltem a többi részvényessel, beszéltem a közgyűlés után az igazgatósági tagokkal, stb. Látom a többi részvényes gondolkodását, sokkal jobban átlátom a cég vezetőségének az álláspontját, és nem csak félszavakból (közzétételek), hanem kérdezz-felelek módon.
Friss KGY előterjesztésben ráadásul az van benne, hogy a cégképviseleti jogot megváltoztatnák, és mindenki Soós Csabával együttesen ír alá. Magyarul a többiek önállóan max kávét főzhetnek. Na, erre mondják azt, hogy kiszáll meg Petykó cége, perszeee :D
Nem vagyok abban biztos, hogy akkor fog az ENEFI-ért sokat tenni, amikor még nem is biztos, hogy tulajdonosa lesz. Azt még előbb meg kell szavazzák, olyanok, akik a tőkeemelésében nem érintettek, mint pl. because, ha részvényes és elmegy a közgyűlésre.
ENEFI - THE BEST