6.) IDÉZET a Morgan Stanley elemzéséből (2006. október 20-án közölte a PORTFOLIO):
„2007. második félévében legalább 100 bp-os kamatcsökkentésre lát esélyt.”
.
.
7.) Ha összeveted az 1-5) pontokat a 6)-al és számolsz egy kicsit, néhány művelet után rájössz, hogy 12 hónap múlva 50 %-os hozamot érhetsz el az ÉMÁSZ részvényeken. (28000-30000 Forintos forward árfolyam + 2006. év után 1800 Forintos árfolyam).
.
.
És ehhez nem kell csinálni semmit, csak megvenni az ÉMÁSZt és kivárni türelemmel. Nem kell izgulni hogy hova rakd a stoppot, nem kell monitort bámulnod napi 8 órában, tengernyi időd marad mindenre......
.
.
Ha meg belegondolunk abba, hogy a konvergencia alapján milyen állampaírhozamok várhatók 2007 után, akkor az osztalékalapú árazás alapján 30.000-40.000 Forintos ÉMÁSZ árfolyamról kell beszélnünk + kapsz egy nagyon komoly osztalékhozamot minden évben (akkor az állampapírhozam lesz 5 % körül /se/) .
azért lacke1. valamit jó tisztázni. az elmű és az émász nem az a cág, aki megérdemli azt a sok milliárdot. lhete venni belőlük-én is vettem - nyerni vagy bukni rajta, de meg nem érdemlik. ezek ugyanis kvázi monopóliumok....
Igazság szerint 2008 januártól szerettem volna eladni, mert addigra gyüjtöttem egy nagyobbacska pakkot. Az oszi jól esett, aztán elkezdtem faragni ...
Úgyhogy a piacnak vissza is adtam azt.
Mostanára megint van egy pár adaggal több ami már több a soknál, vagyis gond.
De bízom benne. És nem a cd miatt ...
;)
elmü vagy 40% esett . kétszer annyit mint az émász
esett Demszky féle el kotya.etyére
aztán jött a piacok esése
osztaláka is magasabb mint a éminék, és sokkal illikvidebb 1% a közkéz
Az alábbi hozzászólásomhoz hozzátenném azt is, hogy cégekkel szemben azt csinálják, hogy egy jó nagy áltlányt kiszámláznak (a valós fogyasztás felét) és gondolják a sok hülye úgysem nézi meg az óráját, majd decemberben az éves leolvasást követően kiállítunk egy jó nagy jóváíró számlát.
Addig is használjuk a pénzedet és ha 1 napot is késel, akkor egyből többezer forintos késedelmi kamatot kiszámlázunk rád...Nos ez egy ilyen ge-ci cégcsoport.
Ezeknél jó (fő)részvényesnek lenni, főleg, ha mindezt állami asszisztenciával teszik...
2008.05.30...
nem tudom, vettem aztán esett kötelező 10%-ot azóta (plusz osztalék), és most visszatér remélem a szépen emelkedő pályára...
80%-kal emelkedtek a céges áramdíjak, mindenki agyba főbe légkondizik, valahol meg fog ez itt jelenni...
Én azért annyira nem aggódnék. Bár tényleg aggasztónak tűnt azért a helyzet, mikor a kezdeti csúcs 22300-ról visszapötyögtünk 21300-ra, azért ha valaki látja a kötéslistát, akkor egyértelmű hogy pár darabbal csúszott le az árfolyam.
Furcsának tartom, hogy egyik elemző cég sem minősítette az eredményeket, holott, bármilyen szabályozást, mégha életbe léptetnek is, márpedig én azt gondolom , hogy most sokkal nagyobb gondjuk a költségvetés elfogadása, mint pár milliárd Ft nyereség két cégnek, akik azt hiszem megérdemlik a pénzt, valószínűleg mivel úgysem lehet visszamenőleges hatályú, ezért csak jövőre változik, így szinte borítékolható erre a megmaradt szinte utolsó negyedévre a nyeremény.
Nekem úgy tűnt elégé vásárolgattak néhányan, a piac felszívott némi mennyiséget, nemigen dobták vissza azt.
Szerintem itt hülyeség lenne adni, mert ha csak fizessen 3000Ft-ot akkor is tisztességes ár oszifizetéskor legalább a 26000-27000 lenne, és akkor már jócskán likviditási felárat is számítanánk a papírokért.
tavaly még egy ilyen eredményre ilyen számok mellett 15%al rántották voln az émászt, most meg itt szüttyög. vagy én olvastam szarul ezt a jelentést, vagy a piac vak. ennyire nehéz érteni az óvatoskodást....
Szerintem majd elválik mi is lesz, de azt azért meg kell hagyni hogy az elemzők elég óvatosak a számok után, nem merik azt mondani,hogy ez az eredmény meg fog maradni ezekután is, bár a környezetet megváltoztatni nem lesz egyszerű, minden esetre én örülök a számoknak és már dörzsölöm a tenyerem.
Én azt nem értem, hogy a GYJ-ben azt írja, a nemlakossági üzletágban a GDP-vel nagyjából azonos arányban kismértékben növekedett a fogyasztás. Míg a szöveg feletti táblázat 33%-os csökkenést mutat.
Azt meg néha végképp nem értem, hogy tud néhány politikus, mint a Kóka és még sok idióta olyat mondani a nyilvánosság előtt, hogy liberalizálják az árampiacot, akkor majd olcsóbb lesz az áram. Idióta hülye hát miért nem néz szét, körülöttünk mindenütt drága az áram, drágább mint nálunk, hogyan lenne ez olcsóbb, inkább mindenki tőlünk akarna venni.
Én azt mondom szerencse hogy van nekünk Paks, máskülönben mi is jó drágák lennénk áramból.
Szal most már tényleg várom a kommentárokat hétfőn, ennyi szóömlengés után...................
ÉMÁSZ ÁRFOLYAM 2007 VÉGÉRE: 30.000 FORINT
ÉMÁSZ osztalékalapú árazása – 12 HÓNAPOS CÉLÁR 30.000 FORINT
(A leírtak objektív tények, a forrásokat megjelölöm – a legvalószínűbb verziójú árampiaci szabályozás alapján íródtak a megjelölt elemzések):
.
.
1.) 2006. augusztus 01-én hatályba lépett a kompenzációs rendelet, ÉMÁSZ jövőbeni osztalékalapját alaposan megnövelte.
.
.
2.) Raiffeisen elemzője (2006. augusztus 04-i Portfolio cikk):
„2006-OS OSZTALÉKALAP 1800-2000 FORINT RÉSZVÉNYENKÉNT.”
.
.
3.) 2006. augusztus 04-i Portfolio cikk:
A 2007-ES NETTÓ EREDMÉNYT TÖBB, MINT 4 MILLIÁRD FORINNTAL NÖVELHETI A SZABÁLYOZÁSI KÖRNYEZET VÁLTOZÁSA.
.
.
4.) IDÉZET a 2006. szeptember 01-i Portfolio cikkből:
„Ha a 2007-re várt 2.200 -2600 FORINT KÖZÖTTI OSZTALÉK TARTÓSAN FENNMARADNA, AZ ÁRFOLYAM 25.000-30.000 FORINT közötti szintre kerülhetne.
.
.
5.) IDÉZET a 2006. szeptember 01-i Portfolio elemzésből:
„Az Émász részvényei 150-250 bázispontos prémiummal forognak a kockázatmentes állampapírokkal …. szemben.”
.
.
6.) IDÉZET a Morgan Stanley elemzéséből (2006. október 20-án közölte a PORTFOLIO):
„2007. második félévében legalább 100 bp-os kamatcsökkentésre lát esélyt.”
.
.
7.) Ha összeveted az 1-5) pontokat a 6)-al és számolsz egy kicsit, néhány művelet után rájössz, hogy 12 hónap múlva 50 %-os hozamot érhetsz el az ÉMÁSZ részvényeken. (28000-30000 Forintos forward árfolyam + 2006. év után 1800 Forintos árfolyam).
.
.
És ehhez nem kell csinálni semmit, csak megvenni az ÉMÁSZt és kivárni türelemmel. Nem kell izgulni hogy hova rakd a stoppot, nem kell monitort bámulnod napi 8 órában, tengernyi időd marad mindenre......
.
.
Ha meg belegondolunk abba, hogy a konvergencia alapján milyen állampaírhozamok várhatók 2007 után, akkor az osztalékalapú árazás alapján 30.000-40.000 Forintos ÉMÁSZ árfolyamról kell beszélnünk + kapsz egy nagyon komoly osztalékhozamot minden évben (akkor az állampapírhozam lesz 5 % körül /se/) .