Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 11. 30. 20:10

ÉMÁSZ ÁRFOLYAM 2007 VÉGÉRE: 30.000 FORINT  

ÉMÁSZ osztalékalapú árazása – 12 HÓNAPOS CÉLÁR 30.000 FORINT

(A leírtak objektív tények, a forrásokat megjelölöm – a legvalószínűbb verziójú árampiaci szabályozás alapján íródtak a megjelölt elemzések):

.

.

1.) 2006. augusztus 01-én hatályba lépett a kompenzációs rendelet, ÉMÁSZ jövőbeni osztalékalapját alaposan megnövelte.

.

.

2.) Raiffeisen elemzője (2006. augusztus 04-i Portfolio cikk):

„2006-OS OSZTALÉKALAP 1800-2000 FORINT RÉSZVÉNYENKÉNT.”

.

.

3.) 2006. augusztus 04-i Portfolio cikk:

A 2007-ES NETTÓ EREDMÉNYT TÖBB, MINT 4 MILLIÁRD FORINNTAL NÖVELHETI A SZABÁLYOZÁSI KÖRNYEZET VÁLTOZÁSA.

.

.

4.) IDÉZET a 2006. szeptember 01-i Portfolio cikkből:

„Ha a 2007-re várt 2.200 -2600 FORINT KÖZÖTTI OSZTALÉK TARTÓSAN FENNMARADNA, AZ ÁRFOLYAM 25.000-30.000 FORINT közötti szintre kerülhetne.

.

.

5.) IDÉZET a 2006. szeptember 01-i Portfolio elemzésből:

„Az Émász részvényei 150-250 bázispontos prémiummal forognak a kockázatmentes állampapírokkal …. szemben.”

.

.

6.) IDÉZET a Morgan Stanley elemzéséből (2006. október 20-án közölte a PORTFOLIO):

„2007. második félévében legalább 100 bp-os kamatcsökkentésre lát esélyt.”

.

.

7.) Ha összeveted az 1-5) pontokat a 6)-al és számolsz egy kicsit, néhány művelet után rájössz, hogy 12 hónap múlva 50 %-os hozamot érhetsz el az ÉMÁSZ részvényeken. (28000-30000 Forintos forward árfolyam + 2006. év után 1800 Forintos árfolyam).

.

.

És ehhez nem kell csinálni semmit, csak megvenni az ÉMÁSZt és kivárni türelemmel. Nem kell izgulni hogy hova rakd a stoppot, nem kell monitort bámulnod napi 8 órában, tengernyi időd marad mindenre......

.

.

Ha meg belegondolunk abba, hogy a konvergencia alapján milyen állampaírhozamok várhatók 2007 után, akkor az osztalékalapú árazás alapján 30.000-40.000 Forintos ÉMÁSZ árfolyamról kell beszélnünk + kapsz egy nagyon komoly osztalékhozamot minden évben (akkor az állampapírhozam lesz 5 % körül /se/) .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2008. 08. 31. 13:59
Előzmény: #1339  Törölt felhasználó
Azt meg végképp nem értem, hogy voltak képesek csupán a minimális összeget fölajánlani érte, (ugyanis akkor a 25000Ft volt a minimálisan ajánlható összeg), legalábbis a buta önkormányzatnak csupán ennyi is elég lett volna.
MIért nem adtak nekik felárat, mivel ennek stratégiailag óriási jelentősége lett volna. 90% fölé lőve a részesedést (persze ezt értsd úgy hogy az RWE közösen a Badenwürtenbergi haverokkal) kiszorítja a megmaradt kisrészvényesek az adott áron, amit meg nem ajánlanak fel, azt meg érvénytelenítik.
Mivel az Émász és Elmü tulajdonosi háttere ugyanaz, így az Émász-osoknak adva mondjuk 30.000Ft-ot (ami akkor jó árnak tűnt), lévén addig max 27000Ft volt a maximum, a mostani fél éves számokat nézve, pedig egyértelmű, hogy ma már ez az ár kevés lenne, ha józanul gondolkodunk.
Ezután a maradék Émász-os kisrészvényest 90% felett is kiszorítva egyesítve az Elmü-t és Émász-t, közös céggé egyesülhettek volna mint például Elmász néven. (höhööh) Lássuk be semmi szükség két áramszolgáltatóra, mikor egyesítve erejüket olcsóbban tudnak vásárolni, és európaiasan lobbizni magyarosan (politikus segget nyalni) főleg hogy már most is ezt teszik, mivel sok tevékenységet már most is közössen végeznek, zártkörűvé alakítva a céget nem kellene számokat publikálni és esetleg félni attól, hogy a politika megnyirbálja az elért tisztességes profitot, ami ha tényleges Közép-Európai ár lenne nálunk, mint szomszédainknál, ahol sokkal drágább az áram, lényegesebben ütősebb lenne.
Törölt felhasználó 2008. 08. 31. 13:44
Előzmény: #1338  tshoky
Hát igazából egyértelmű volt a helyzet szerintem, meg sokan mások szerint is. Tudta mindenki hogy elindult egy cég a pályázaton, aki csupán bizonyámosi feladatokat látott volna el, tehát megvéve az Elmű megmaradt állami 10%-át, azt köteles lett volna átadni az RWE-nek egy bizonyos határidőn belül, persze egy előre kialkudott áron. Csupán én azt tartottam irtó nagy pofátlanságnak, hogy ekkora cég hogy a fenébe képes már bocsánat a kifejezésért
"szaros 25.000Ft-ot adni, mikor mindenki tisztában van vele, ha egyszer nálunk erősen javul a helyzet( tehát a forint kamatláb nagymértékben csökken közeledve az euróövezet kamatlábához) akkor az összes osztalékpapír potenciálja óriásit változik.
Elég ha csak megnézzük néhány nyugati osztalékpapír a miénkhez képest milyen szánalmas osztalékhozammal szúrja ki a szemét a vásárlóinak, mégis olyan irdatlan áron mozog, hogy az már durva.
tshoky 2008. 08. 31. 12:16
Előzmény: #1336  Törölt felhasználó
Én már akkor örültem az MVM-nek, szerintem így nagy valószínűséggel az elmű nem lesz kivezetve (szerintem az émász sem). Akkor lett volna gáz ha az rwe vagy az ENBW veszi meg. Adott volna az elműert vagy 25.000-et a kicsiknek, azt most lehet a fogunkat csikorgatnánk. Émász ua.
Törölt felhasználó 2008. 08. 31. 11:24
Előzmény: #1336  Törölt felhasználó
Ja és még valami, nem tudom
(bár bocsánat a kifejezésért)
ki az az optimista "barom" aki egy napon meri említeni a "Filaxiját" (weheheh) az Émásszal.
Nézd már meg ember milyen pénzt hozott az elmúlt három évben a te csotrogány papírod. Jó sok osztalékot fizet ugye, minden spekuláns örömújongásban tör ki mikor valami csöppet sem egyértelmű bírói döntés miatt kaphat a cég vagy még 100 év múlva 2 Milliárdot, vagy nem.
Apám nézd már meg az Émászt 2005-ben 9800-on forgott februárban, most hol van 20.000Ft-on.
Mondanád, hogy ez nem nagy szám, ez ugye igaz , csak azóta háromszor fizetett nekem osztalékot majdnem 4eFt-ot összesen.
Amúgy szerintem mindenki tudja előbb vagy utóbb úgyis kivezetik a tőzsdéről a megmaradt két szolgáltatót, már csak idő kérdése.
Bár én a mai napig nem értem, miért nem tették már meg, ilyen számok után látszik csak , hogy gyorsan kifizetődne még 30.000-ft-os prémium is.
Törölt felhasználó 2008. 08. 31. 11:10
Előzmény: #1335  Törölt felhasználó
Ha valaki bővebben megnézi a gyorsjelentést, akkor látja, hogy az árbevétel 20 felett bővül, míg az értékesített energia mennyiség csökkent a nagyszolgáltatók fele, míg a lakosság fele 5%-kal nőtt.
Ugye nem mindegy, hogy Pistike 20 csokit ad el 50Ft-os áron, vagy 15 csokit 80Ft-on.
Hát igen nekem sem mindegy. Amúgy van egy egyéb tétel 7Mrd-ról ami 1Mrd-ra csökkent amit nem értek.
Ja és közben Pistike költségei (amit Bélának és Gézának ad "marketingköltség címén " csupán 7%-kal emelkednek)
Így most Pistike lubickolhat a jó kis profitban, mint mi is.
Amúgy a felföldi témához hozzászólva az Elmü-ben az 5%-alatti tulajdonos kicsit kevesebb mint 10%, míg az Émász-nál ugyanez a szám kicsit kevesebb mint 20%, ugye ezért is volt az a dolog, hogy a Budapest ÖNkormányzata minimálisan csak 25000Ft-ot akart a részvényekért kapni, bár nem fogták fel ennek a csomagnak a stratégiai jelentősségét a buták. Mivel ezzel a 10%-val kivezethető lett volna a tőzsdéről, csakhátugye MVM bácsi közbeszólt, amin akkor még szívtam a fogam , most meg már lehet hogy ez nekünk lett jó???
Azt hiszem az idő eldönti, na majd kiderül mit mondanak hétfőn az okosok.
Elég furcsán nézne ki az Émász és Elmü páros árfolyama, hogy padlózzák őket, mikor is eddig meg a kutyának sem kellett 20.000Ft-ért sem az Émászka bácsi, bár én erre csak kajánul vigyorogva ontanám magamba a pezsgőt.
Törölt felhasználó 2008. 08. 30. 20:26
Előzmény: #1330  Törölt felhasználó
"felföldi kisbef. részesedés 1% )))"
NBM

No annyim még nincs, felföldi létemre ...
:)
mondoka 2008. 08. 30. 19:35
Előzmény: #1332  Törölt felhasználó
"Jó érzés olyan papírban ülni, ami alig néhány éven belül már másodszor hoz komoly pozitív meglepetést, mégha ez jelentõs részben a politika miatt történt is."

-Ehez egy kis magyarázatot ha kérhetnék, a gyengébbek kedvéért...

-Csökkent az értékesített energia mennyisége.
-Több mint duplája lett az eredmény a bázisénál.
Melyik az a pont ahol nagyot fogott a cég?

Valaki nemes egyszerűséggel rávilágíthatna.
Ha rálát...

Köszönet!
Törölt felhasználó 2008. 08. 30. 19:28
Előzmény: #1332  Törölt felhasználó
A ProfitLine.hu mindig hozza az összes gyorsjelentést azonnal:

link
Törölt felhasználó 2008. 08. 30. 17:39
Előzmény: #1331  Törölt felhasználó
bocs ez az elmü
Törölt felhasználó 2008. 08. 30. 17:39
Előzmény: #1330  Törölt felhasználó
Belföldi kisbef. részesedés 1% )))
Törölt felhasználó 2008. 08. 30. 17:38
Előzmény: #1329  Törölt felhasználó
felföldi kisbef. részesedés 1% )))
Törölt felhasználó 2008. 08. 30. 17:35
Jó érzés olyan papírban ülni, ami alig néhány éven belül már másodszor hoz komoly pozitív meglepetést, mégha ez jelentõs részben a politika miatt történt is.
Még kell néznem a gyj-t, elsõ olvasás után 50e fair value-nak tûnik a részvény.

Azonban ne felejtsük el a Mol "gázos" esetét a narancs éra alatt.
Törölt felhasználó 2008. 08. 30. 17:25
Előzmény: #1323  Törölt felhasználó
miert nem olvastad? a bet-re azonnal minden felkerul, azaz elso

link

kozvetlenul meg: link
Törölt felhasználó 2008. 08. 30. 16:59
Előzmény: #1325  Törölt felhasználó
"Phylaxia is osztalék papír lesz ..."

Mar regen az. Osztottak is rendesen :-))
Törölt felhasználó 2008. 08. 30. 16:58
Előzmény: #1325  Törölt felhasználó
ez émász topik..
Törölt felhasználó 2008. 08. 30. 16:45
Előzmény: #1324  Törölt felhasználó
Phylaxia is osztalék papír lesz bnaci.
Törölt felhasználó 2008. 08. 30. 16:32
Előzmény: #1323  Törölt felhasználó
osztalékosoknál az osztalék, illetve az inflációv (az azzal megnövelt értéke) számít ... magyarán nem hayományos tréd paper, tehát az rv ára ezeknél másodlagos.- bár nem elhanyagolható tényező-
Ez olyan mint a családi ezüst pl ilyen a likörös, az áramosok és egy picit a telcsi

tehát ha növekszik az osztalék mértéke akkor a befektetés megtérülése is kedvezöbb, mivel az osztalék más adókategória
Törölt felhasználó 2008. 08. 30. 16:02
Előzmény: #1322  ujonc
Bár sajnos én nem láttam magát a gyorsjelentést, azért egy cikket már olvastam róla a Napi Online-on.
Nem szeretnék előre inni a medve bőrére, de ha valóban a nyereségnövekmény nem egyszeri tételeknek köszönhető, akkor itt irgalmatlan felértékelődés előtt állunk, és nem elfelejtendő, hogy ha jól tudom az áramszolgáltatóknak inkább a második félévük szokott erősebb lenni mint az első.
Ha az Émász esetén nézzük az egy fél évre eső eredményt,

"az Émász 2326 forintos részvényenkénti eredményt ért el az első hat hónapban"

akkor ha valós értékelés alapján értékeljük az osztalékcéget, beláthatjuk miért is pang a piac 20.000Ft-os szinten, bár őszintén szólva ha valóban a második fél év is hasonló eredményességet tartogat, akkor itt 3000-4000 Ft közötti osztalék esetén hülye lenne bárki eladni részvényét 30.000Ft alatt, ha ezt az árat elérnénk, akkor meg mondhatnánk, hogy kinyalhatja az a sok negatív figura, aki az utóbbi időben negatív megjegyzésekkel illete a mi
"KISZ DRÁGASZÁGUNKAT"
ujonc 2008. 08. 29. 19:40
Előzmény: #1321  Törölt felhasználó
Igen! És amikor tavasszal nézegetjük majd az eredményeket (miután jól befűtöttünk a panelba a gáz helyett árammal), akkor fogunk csak duplán örülni!
1. Kitűnő vállalati eredmények.
2. Vége a télnek. :-)
Törölt felhasználó 2008. 08. 29. 18:32
Előzmény: #1320  Törölt felhasználó
.. es azert az elmu-t is erdemes elolvasni, ha mar aram.

Topik gazda

terensz_hill
3 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek