6.) IDÉZET a Morgan Stanley elemzéséből (2006. október 20-án közölte a PORTFOLIO):
„2007. második félévében legalább 100 bp-os kamatcsökkentésre lát esélyt.”
.
.
7.) Ha összeveted az 1-5) pontokat a 6)-al és számolsz egy kicsit, néhány művelet után rájössz, hogy 12 hónap múlva 50 %-os hozamot érhetsz el az ÉMÁSZ részvényeken. (28000-30000 Forintos forward árfolyam + 2006. év után 1800 Forintos árfolyam).
.
.
És ehhez nem kell csinálni semmit, csak megvenni az ÉMÁSZt és kivárni türelemmel. Nem kell izgulni hogy hova rakd a stoppot, nem kell monitort bámulnod napi 8 órában, tengernyi időd marad mindenre......
.
.
Ha meg belegondolunk abba, hogy a konvergencia alapján milyen állampaírhozamok várhatók 2007 után, akkor az osztalékalapú árazás alapján 30.000-40.000 Forintos ÉMÁSZ árfolyamról kell beszélnünk + kapsz egy nagyon komoly osztalékhozamot minden évben (akkor az állampapírhozam lesz 5 % körül /se/) .
Én rákérdeztem e-mail-ben. Várhatóan most pénteken utalják a pénzt. (Az 5 nap az gyakorlatilag a felajánlási határidő lajárata utáni 5-ik munkanap. Ez mindig is így volt.)
Sziasztok Aki felajánlotta eladásra a részvényeit az equiloron keresztül, hány nap után írták jóvá az értékpapír számláján? Nem 5 napot írtak 🤔🤔 Múlt hét, kedden adtam le a papírokat és semmi 🤯🤯
😂😂😂 pont ezt tapasztaltam. Kértem volna már segítséget tőlük. A válasz, olvassam el a kitöltési útmutatót 😁😁 na ja, ha az meg olyan egyértelmű lenne. Nekem,földi halandónak
Mármint normál értékpapírszámla? Ahhoz kell. Persze kérdés, hogy elég-e elektronikusan a transzfer közleményébe beírva elküldeni, vagy kötelezö papíron is átadni az elfogadó nyilatkozat mellé? Az a baj, hogy az Equilor a recepciós hölgyeknek adta ki az átvevői szerepkört, ők meg nem értenek hozzá.Ők csak azt nézik, hogy minden pont ki legyen töltve a nyilatkozaton. Ja és fénymásolni is tudnak! ☺
Szívesen. A 6.melléklet az melyik? A bekerülési értékről szóló igazolás? Azt én speciel nem vittem, mert a Random szerint ők a transzferrel elküldték a közleménybe írva a bekerülési árakat. (Ha hülyeséget írok, akkor ők hazudtak.) Elvileg NYESZ és TBSZ számlás részvényekhez - nekem csak azon voltak a részvényeim - annyira szerintem nem is indokolt, hogy vigyek ilyen igazolást.
3 számla esetén 3 nyilatkozatot kell kitölteni. Vagy elmész az Equilor-hoz, vagy postára is adhatod nekik. (3. variáció, ha egy meghatalmazottad megy el az Equilor-hoz. ☺)
Illetve, ha van 2 db különböző bankszamlahoz Émász részvény illetve 1 db nyesz, akkor 3 db elfogadó nyilatkozatot is ki kell tölteni, vagy elég csak egyet?
Sziasztok Kérhetek egy kis segítséget? Jól értelmezem? Hogy vagy személyesen elmenyek az Equilorhoz és ott aláírom a nyilatkozatot, vagy pedig közjegyző előtt kell? 🤔🤔
Én úgy gondolom ugyan úgy adózik, mintha eladtad volna normál ügyletként. Van egy bekerülési árad és egy eladásid. A kettő különbözete (ha pluszos) az adózandó rész a költségek levonása után.
Én akkor is úgy gondolom, hogy olyan az adózása, mintha tőzsdén adtad volna. (Találkoztam olyan idős házaspárral, akik kárpótlási jegyért vették a részvényeiket.Ők hogyan adóznak? Mi lehet a bekerülési áruk?)
ÉMÁSZ ÁRFOLYAM 2007 VÉGÉRE: 30.000 FORINT
ÉMÁSZ osztalékalapú árazása – 12 HÓNAPOS CÉLÁR 30.000 FORINT
(A leírtak objektív tények, a forrásokat megjelölöm – a legvalószínűbb verziójú árampiaci szabályozás alapján íródtak a megjelölt elemzések):
.
.
1.) 2006. augusztus 01-én hatályba lépett a kompenzációs rendelet, ÉMÁSZ jövőbeni osztalékalapját alaposan megnövelte.
.
.
2.) Raiffeisen elemzője (2006. augusztus 04-i Portfolio cikk):
„2006-OS OSZTALÉKALAP 1800-2000 FORINT RÉSZVÉNYENKÉNT.”
.
.
3.) 2006. augusztus 04-i Portfolio cikk:
A 2007-ES NETTÓ EREDMÉNYT TÖBB, MINT 4 MILLIÁRD FORINNTAL NÖVELHETI A SZABÁLYOZÁSI KÖRNYEZET VÁLTOZÁSA.
.
.
4.) IDÉZET a 2006. szeptember 01-i Portfolio cikkből:
„Ha a 2007-re várt 2.200 -2600 FORINT KÖZÖTTI OSZTALÉK TARTÓSAN FENNMARADNA, AZ ÁRFOLYAM 25.000-30.000 FORINT közötti szintre kerülhetne.
.
.
5.) IDÉZET a 2006. szeptember 01-i Portfolio elemzésből:
„Az Émász részvényei 150-250 bázispontos prémiummal forognak a kockázatmentes állampapírokkal …. szemben.”
.
.
6.) IDÉZET a Morgan Stanley elemzéséből (2006. október 20-án közölte a PORTFOLIO):
„2007. második félévében legalább 100 bp-os kamatcsökkentésre lát esélyt.”
.
.
7.) Ha összeveted az 1-5) pontokat a 6)-al és számolsz egy kicsit, néhány művelet után rájössz, hogy 12 hónap múlva 50 %-os hozamot érhetsz el az ÉMÁSZ részvényeken. (28000-30000 Forintos forward árfolyam + 2006. év után 1800 Forintos árfolyam).
.
.
És ehhez nem kell csinálni semmit, csak megvenni az ÉMÁSZt és kivárni türelemmel. Nem kell izgulni hogy hova rakd a stoppot, nem kell monitort bámulnod napi 8 órában, tengernyi időd marad mindenre......
.
.
Ha meg belegondolunk abba, hogy a konvergencia alapján milyen állampaírhozamok várhatók 2007 után, akkor az osztalékalapú árazás alapján 30.000-40.000 Forintos ÉMÁSZ árfolyamról kell beszélnünk + kapsz egy nagyon komoly osztalékhozamot minden évben (akkor az állampapírhozam lesz 5 % körül /se/) .