6.) IDÉZET a Morgan Stanley elemzéséből (2006. október 20-án közölte a PORTFOLIO):
„2007. második félévében legalább 100 bp-os kamatcsökkentésre lát esélyt.”
.
.
7.) Ha összeveted az 1-5) pontokat a 6)-al és számolsz egy kicsit, néhány művelet után rájössz, hogy 12 hónap múlva 50 %-os hozamot érhetsz el az ÉMÁSZ részvényeken. (28000-30000 Forintos forward árfolyam + 2006. év után 1800 Forintos árfolyam).
.
.
És ehhez nem kell csinálni semmit, csak megvenni az ÉMÁSZt és kivárni türelemmel. Nem kell izgulni hogy hova rakd a stoppot, nem kell monitort bámulnod napi 8 órában, tengernyi időd marad mindenre......
.
.
Ha meg belegondolunk abba, hogy a konvergencia alapján milyen állampaírhozamok várhatók 2007 után, akkor az osztalékalapú árazás alapján 30.000-40.000 Forintos ÉMÁSZ árfolyamról kell beszélnünk + kapsz egy nagyon komoly osztalékhozamot minden évben (akkor az állampapírhozam lesz 5 % körül /se/) .
Szerintem pontosan erről van szó, és mivel több ÉMÁSZ részvény van így az esély is nagyobb arra, hogy attól szabaduljanak meg. Ráadásul valahogy az ELMŰ tulajdonosok ragaszkodóbbak :-) Amennyiben hozza az ÉMÁSZ a szokásos eredményeket akkor azért olyan nagy baj nem történhet.
Ezért is furcsa a mai mozgásuk. ha nem menne ELMÜ fel sem tűnne az ÉMÁSZ kvázi gyengélkedése.
Persze simán benne van a pakliban a szokásos történet is, hogy vki pont ma jobbat talált és pl MOL-ba száll át és azért ad el.
Pedig, és ráadásul az ÉMÁSZ arányaiban sokkal "profitábilisabb" mint az ELMŰ. Annak ellenére is, hogy az ELMŰ-ben sokkal nagyobb potenciál lenne elvileg....csak benne marad. AZ ELMŰ az elmúlt években a tőketartalékából pótolta ki az osztalék fizetéshez szükséges összeget, míg az ÉMÁSZ "kitermelte".
Több részvénye "közkézen":-) ELMŰ esetében kb 50-70K van kisbüfiknél. ÉMÁSZ-nál ez valamivel több mint 100K. (Számításaim szerint). Elsőre nem tűnik jelentős különbségnek pedig az. Valszeg több olyan emberkének van ELMŰ-je akik nem igazán szeretnének tőle megszabadulni. Franc sem tudja miért:-)
Opiban, Konzumban szerintem igen hamar visszatér a forgalom. Azért annyi sok jó sztori nincs a BÉT-en. Vissza szivárognak, ha azok kifújnak. Ráadásul azokban a papírokban elég régen nem volt számottevő hír. Gondolom hamarosan pont itt lesz az ideje. Nem olyanok akik hónapokig nem szereznek semmit sem...
Na de kérem! Ez egy komoly német cég. Mi ez a slendriánság? :-) Holnap lesz "rendkívüli" közgyűlés...legalább annyira rendkívüli minthogy az utolsó percben hozzák nyilvánosságra a féléves jelentést Ha egyátalán!? Emberhiány, anyaghiány... :-)
Sokan úgy gondolják, hogy vannak most jobb sztorik is a BÉT-en oszt dobálgatják hátha ott jobban fial a pénz. Szerintem pusztán csak erről van szó. Ettől még lehet a jelentés is kevésbé jó. Azt nem értem minek ülnek idén rajta ilyen sokáig??? Lehetséges, annyi lett a profit, hogy maguk sem hiszik el és 200x átszámolják :-)
Üdv!
...lehet, hogy félreértettél, de nem minősítésként tettem idézőjelbe a nagyot, mert azt hiszem mi mindketten kicsik vagyunk. És én a TE véleményedre/portfóliódra valóban kíváncsi vagyok. Sajnos a fórum színvonala erősen csökken az elmúlt fél/egy évben....(így sokakéra meg nem vagyok kíváncsi).
Némi ÉMÁSZ délután beesett a meglévőkhöz, ezért benéztem a fórumra, pont a legjobbkor:-))
Köszi megtisztelő válaszod & üdv még1x!
Hát nem tudod ki a "nagy" kettőnk közül, de szerintem nem én :). Kérdésedre válaszolva növekvő pozíció méret szerint: ANY (osztalékából fizettem a TBSZ-ek számlavezetési díját), General motors, Pannenrgy, MOL, OTP, GSP. Nincs most túl sok részvényem, pedig sok mindent figyelek, de pl USA-ban olyan árak vannak amik nekem már nagyon magasak. Európában meg max a bankok lennének érdekesek, de akkor inkább már otp veszek, mert annak nagyjából értem a működését, kockázatait.
Ezért mondtam ha tévedek javítsatok ki, én elismerem ha tévedek. Volt már rá példa.
Te mit tartasz idén ha már így nagy ritkán "összefutunk"? Tanulnék a "nagyoktól", nem szégyen az, viszont hasznos.
Inkább az emlékezeted van oda :) , mióta követtem mindig utolsók. Sőt mikor elhagyták a negyedéves jelentést arról se adtak ki közleményt emlékeim szerint. Szarik a vezetés a magánszemélyek fejére, pont mint telekomnál. Az egyén elhanyagolható a németeknél.
ÉMÁSZ ÁRFOLYAM 2007 VÉGÉRE: 30.000 FORINT
ÉMÁSZ osztalékalapú árazása – 12 HÓNAPOS CÉLÁR 30.000 FORINT
(A leírtak objektív tények, a forrásokat megjelölöm – a legvalószínűbb verziójú árampiaci szabályozás alapján íródtak a megjelölt elemzések):
.
.
1.) 2006. augusztus 01-én hatályba lépett a kompenzációs rendelet, ÉMÁSZ jövőbeni osztalékalapját alaposan megnövelte.
.
.
2.) Raiffeisen elemzője (2006. augusztus 04-i Portfolio cikk):
„2006-OS OSZTALÉKALAP 1800-2000 FORINT RÉSZVÉNYENKÉNT.”
.
.
3.) 2006. augusztus 04-i Portfolio cikk:
A 2007-ES NETTÓ EREDMÉNYT TÖBB, MINT 4 MILLIÁRD FORINNTAL NÖVELHETI A SZABÁLYOZÁSI KÖRNYEZET VÁLTOZÁSA.
.
.
4.) IDÉZET a 2006. szeptember 01-i Portfolio cikkből:
„Ha a 2007-re várt 2.200 -2600 FORINT KÖZÖTTI OSZTALÉK TARTÓSAN FENNMARADNA, AZ ÁRFOLYAM 25.000-30.000 FORINT közötti szintre kerülhetne.
.
.
5.) IDÉZET a 2006. szeptember 01-i Portfolio elemzésből:
„Az Émász részvényei 150-250 bázispontos prémiummal forognak a kockázatmentes állampapírokkal …. szemben.”
.
.
6.) IDÉZET a Morgan Stanley elemzéséből (2006. október 20-án közölte a PORTFOLIO):
„2007. második félévében legalább 100 bp-os kamatcsökkentésre lát esélyt.”
.
.
7.) Ha összeveted az 1-5) pontokat a 6)-al és számolsz egy kicsit, néhány művelet után rájössz, hogy 12 hónap múlva 50 %-os hozamot érhetsz el az ÉMÁSZ részvényeken. (28000-30000 Forintos forward árfolyam + 2006. év után 1800 Forintos árfolyam).
.
.
És ehhez nem kell csinálni semmit, csak megvenni az ÉMÁSZt és kivárni türelemmel. Nem kell izgulni hogy hova rakd a stoppot, nem kell monitort bámulnod napi 8 órában, tengernyi időd marad mindenre......
.
.
Ha meg belegondolunk abba, hogy a konvergencia alapján milyen állampaírhozamok várhatók 2007 után, akkor az osztalékalapú árazás alapján 30.000-40.000 Forintos ÉMÁSZ árfolyamról kell beszélnünk + kapsz egy nagyon komoly osztalékhozamot minden évben (akkor az állampapírhozam lesz 5 % körül /se/) .