10:18 Most látom, hogy érezted a hideg leheletemet a tarkódon!:-))Csak a Ricsit vettem vissza ma, hátha egyszer a szokásos 6800 köré ellötyögtetik majd(még idén remélhetőleg). Nálam is a frizurakirály a győztes.(vakok közt félszemű a király)
A cikkíró szerintem túl sokat akart markolni a téma ekkora terjedelmű kifejtésével... emiatt végül meglehetősen keveset is sikerült fognia.
Az infláció jellemzően 2 dologra nagyon érzékeny:
1. Olajár 2. Munkabérek
Mindenki döntse el, mennyire várható az usában belátható időn belül galoppírozó vagy még inkább hiperinfláció...:)... a kamatpályák és a kötvényhozamok pedig már nagyon régóta kicsúsztak a "piac" ellenőrzése alól... és inkább elszegődtek a jegybank(ok)hoz zombinak.
Csak kis részben. De fent adtam és alul egy kicsit visszakaptam. 850-ig a maradék berakva, egyszer csak azok is elmennek. Több mint 3 osztaléknyit jött a papír pár hónap alatt...
Kivalo cikk, erdemes elolvasni. Az inflacios kilatasokban abszolut igaza van. Mar sok eve, nem annyi penzt gyartanak a kozponti bankok, amennyi az eves gazdasagi novekedesssel aranyos, stabil mukodteteshez szukseges. Hanem sokkal tobbet. Annyit, hogy a tozsdeket is allandoan emelkedo, es a kamatokat is allandoan zero allapotban tartsak. Igy aztan, akinek penze van, az mind annyit veszit abbol, amennyivel az M2 mutato emelkedik. Es igaza van abban is, hogy amikor mar beindul a hyperinflacios idoszak, onnan mar keptelenseg megallitani az egyre gyorsulo folyamatot. Es a vegen a penz teljes ertektelenedes fele konvergalo palyan halad.
ELLI(o)TT KLUB