Válaszoltam egy felvetésre.Az éves szintű 25-30K népességfogyás az elkövetkezendő 5-10 évre adott.4-5 év alatt eltűnik egy nagyobbacska város.Nem azt mondtam, hogy jelenleg ez bármilyen módon befolyásolja a bizniszt.Sőt azt sem, hogy a jövőben fogja, hiszen EU-s szinten még mindig nálunk legolcsóbbak az ingatlanok.Olvass utána. Az optimista becslés 8.2M a pesszimista 7M alatti. itt egy pl: https://mandiner.hu/belfold/2022/11/magyar-nepesseg-2050
Ennek most mi értelme volt a baromságot beírni.. 2050 te vagy Nostradamus??meg most szerinted elkéne adni? Téged se vennének fel tanácsadónak Karácsonyhoz se…
2050-re 6.6-6.8M lakost josolnak Mo-ra. Engem már nem érint, csak szólok. Nálunk a filippinol mellett dél-amerikaiak lesznek, mint Spanyolországban. Már ha marad ez az iràny. A Balaton okos körbeépítése révén ezzel a klimavaltozassal lesz ott egy szarrá algásodott mocsàr. Az ottani ingatlanárak is érdekesek lesznek. Tiszta tó és Szigetköz még érdekes, Velencei tó 20 even belul olyan lesz mint a Fertő.
Meg magasabbak lesznek az árak.meg több halott lesz és még több idege🕛🕊n jön be.es már most 9 millióan vagyunk.es vagy lesz egy 3. Hőn visszafoglalas,mert rakenyszerűl a magyar hazajőnni.🇭🇺🕛🕊
cuki vagy. olyan kretén módon cuki. jelenleg a magyar lakosság évi 25-30.000 fővel fogy. tehát jogos elvárásod, hogy ennek megfelelően a lakáspiaci kereslet is essen. csak a helyzet az, hogy nem a pályakezdők veszegetik az ingatlanokat, hanem azok a külföldi befektető csoportok, akiknem Magyarország még mindig krva olcsó. IX, II, XII kerület egy jelentős ingatlan állománya pl kínai kézen van. A letelepedési kötvény mellett jön az ingatlan is. A migráció miatt folyamatosan áramolnak be vidékre a német és holland nyugdíjasok: nekik Mo olcsó és nem verik össze őket, mint Münchenben. Szóval én örülnék a legjobban, ha esnének az árak, mert lenne esélye a kölkömnek, hogy valaha ingatlana legyen Budapesten. Egyelőre úgy lesz, hogy nem lesz. Nem itt. Hacsak nem jön egy Covid2.0 és megritkítja az elöregedett lakosságot és felszabadul hirtelen egy rakat lakás. De ez a Covid1.0 alatt sem történt meg. Vagy háború, de akkor meg minden borul.
DUNAHOUSE részvény