Sziasztok! Szeretnék egy olyan topikot létrehozni ahol megbeszélhetnénk a napi szintű kereskedés csínját-bínját. Azoknak a trédereknek a hozzászólásait várom, akik napon belüli, max 1-2 napos pozíciókban gondolkodnak. A topik egyik alapszabálya, hogy semmi hír, semmi funda, semmi jósolgatás! Csakis a technikai analízisre hagyatkozó, véleményeket várok. Kivesézhetnénk akár nyertes, akár vesztes pozikat, stratégiákat, money managementeket, brókereket. Az instrumentumokat én nem korlátoznám. Lehetne FX, CFD, Certi, részvény, csak olcsó legyen és likvid. Egyszóval szeretnék egy színvonalas topikot létrehozni a segítségetekkel, amiből mind a kezdők és mind a már tapasztalt kereskedők is hasznos infókat meríthetnek. A topik mottója, Minarik Ede, mára már szállóigévé vált mondata: „KELL EGY CSAPAT!” Segítségeteket előre is köszönöm!
Szerintem a 15percesen való kereskedés nem kapkodás. Nagyon sok ídő van mindenre. Én nem használok MM kalkulátort. Fejben számolom ki. Csak pip kalkulátorra van szükségem, ha nem usd a kereszt.
Nem szeretek éjszakára pozit hagyni, de néha be-be csúszik nálam is, de csak nyerő pozi lehet, aminek a stopja már nullába, vagy fölé van húzva.
Próbálkoztam én is 1-5 perces chartokkal, mikor csak oldalazik a piac, de nem értem el kiemelkedő hozamokat vele. Eleve nem merek 0.5%-ot beválalni rá, csak 0.1-0.2-ket.
2000 USD 0.5%-a RR az nem 100 dollár hanem 10
Ha 1 lotos kötésed van akor a spread az több mint 10
vagyis 10 mp és ha rosszul nyitsz akkor 1 perc és tőkéd nem 0.5 hanem 5% bukod azonnal
10 pip, 1 lottal 100USD. Ha 10 pipes lenne a stopom akkor a 0.5%=100USD. Tehát 100%=2000USD. Ha a kockázati tőkém meg van 2000USD akkor bekötöm az 1 lotos pozit, ha nincs akkor kisebbet tudok csak. Az 500 tökeáttétet miért keverted bele ebbe , azt nem értem.
-DAYTRADING-