Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
a fed várható kamatemelése miatt további esések várhatóak újabb aljakkal, nagy volitalitással (szvsz akár 10-20% sp esés a 2000-hez képest), ennek ellenére a későbbiek során újabb ath következhet ha leküzdötte a fedet.
dax röviden kb 620-ig várható,ott az eső trendcsatorna teteje , ill. egy fibo link felfelé ki tud lépni a csatornából,akkor 9.730/780,majd 880 jöhetne. lefelé 9.280/130,8.900 következhet,utóbbi törésével 8.200. egyelőre a hetes sma50 megállította az esést. a napos kép alapján a felfelé szinteknél érdemes fordulós jeleket keresni short irányba.(szerintem) szerda,csüt,péntek du. lesz érdekes a héten
meglátjuk, hétfőn beállítom majd. Kíváncsi vagyok, mekkora ugrással kezd reggel - mert SP zárás miatt biztos lesz valamennyi plusz DAX-ban, szvsz.
Amúgy egyetértek, csak én a 9550-es szintet vártam a visszateszt tetejének, és ott terveztem nyitást (csak munka miatt lemaradtam róla, így alatt nyitottam végül).
Ha nagyon elindul fel, akkor dobom és fentebb nyitom újra. De szerintem még mindig inkább short, mint long a következő 2-3 hét.
Hát azt én is rohadtul sajnálom. Ez a mai -1,5 - 2% számomra is igen komoly meglepetés.
Jó lenne tudni, h Zoltano tartja-e még a short poziját! És Shorttime? Engem nagyon érdekel ez az un. "sz@r helyen nyitott pozi"-kísérlet. Vajon egy akármennyire elcseszett nyitást is kellő türelemmel és alázattal (és marginnal, és idegekkel...) lehet-e végül nyereségben zárni?
szia!
bocsi mostanában elfoglalt voltam. szóval a nagy zuhi előtt egy nappal egy kis részétől megszabadultam 9700 környékén meginogtam hogy újra jön a 10000 de bőven van még shortom:) még mindig hiszem hogy maci idén nem vonul barlangba sőt csak ez a rohadék bika még neki-neki szalad nem tudja hogy az ő ideje már lassan lejár. mindenesetre nyerőt a sssssshortosoknak és kitartást acélidegeket miegymás:)))
"...A valasz roved: Eu mar megerositett Bear Market. Az USA-ban meg van 38% esely arra, hogy uj csucsot ut; de en azt gondolom, hogy Sept. 19-en elkezdodott a Bear, es eddig nem derult ki, hogy Type 1 vagy Type 2."
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?