Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Holnap reggel szerintem longba állok és ráülök a kezemre akármennyit is esett. Múlt csütörtök óta a shortjaimon már 1800 eurót buktam. Sok. Ha long, akkor legyen long.
a legnagyobb mozgásokat minden esetben a félelem ill . a kapzsiság okozta a tőzsdéken a realitással az árak ritkán találkoznak ( ráadásul az mindenkinek más), aki ezt a a lenti alapokat nem veszi figyelembe ( ami nem azt jelenti , hogy az egyik oldal eszement fanatikusai leszünk ) bukásra ítéltetett
nem hát ....sose volt a tózsde egyenlő a gazdasággal 1930 körül írta André Kostolányi : „tőzsdei reakciók alapja 10% a tény, és 90% pszichológia” Kosztó "A közgazdászok mind tönkremennek a tőzsdén" Kosztó továbbá az utolsó húsz évben 60-65%ban minden idősíkon , minden gyertya zöld az amcsik 3 meghatározó indexében ( söpö , dj , nas100) ergó a fő és általános irány adott az újabbak : .A tőzsde egyik nagy paradoxona, hogy ami túl drágának tűnik, az tovább emelkedik, ami túl olcsónak, az pedig tovább esik. - O'Neil Keynes nyomán, a tőzsde egy olyan szépségverseny, ahol nem azt kell kitalálnod, melyik a legszebb lány, hanem azt, hogy a zsűri kit gondol legszebbnek
Ezért mondom, hogy Lovi. Csak itt két ló versenyez. Az nyer amelyikre nagyobb pénzben fogadnak. Egy tőzsde könyvben olvastam. Ez a legjobb szerencsejáték. 50-50% az esély. :) Még régen volt köze a tőzsdének a gazdasághoz. Negatív híre estek, pozitívra emelkedek. Ma már semmi. Egyszerűen elindul valamerre és kész.
magyarázat a mai napra: https://kephost.net/p/MTU4MDc1Nw.png 1h-n kioldalazott, de pont ez a lényeg, 1h-n. 4h-n 1d hozza az emelkedő aljakat. 19950, ma ennyi volt benne.
S&P vagy Nasdaq esik 0,1%-ot. DAX-ot nem hatja meg. Itt akkor lesz zuhé, ha jön egy -2-3%-os hét. Hogy ezt 18800> 20080-at milyen FUNDA támogatta, azt senki nem tudja. És senkit nem érdekel, jó irányba kellett volna állni, TA szempontból. Jön a Mikulás lappföldről, aztán megtölti a gáztárolókat ingyen az USA-s LNG-gével, lehet ingyen fűteni, kb. ezt tudom elképzelni. S&P csorgott 10 pötttyöt. Megfogták az esést, DAX egyből +15. Nem érdekel,h USA csorog, neki csak a zöldülés a lényeg.
neked sokkal jobb rendszered van, amivel rendesen tudsz stoppolni, tudod managelni, követni a nagyobb impulzusokat. Emlékszem még csdobos írta, hogy "ktamask" ATH-t vár, akkor short van. Amikor szintén longot kiáltottam 17000-nél meg Nasdaq is a 17000-et verte. "Pánikban a legjobb venni", és ez örök igazság. Mert ha mégsincs pánik, akkor kurva nagy long jön utána. Nasdaq-ot leverték 20%-al, "mackópapa" szintjére. Utólag könnyű okosnak lenni, hiszen én sem csináltam azt, amit láttunk. Sajnálom a dolgokat,így utólag.
Shortba vagyok, ahogy írtam. Tegnap nyitottam longot, akkor egyből megállt és visszaálltam shortba. Összeségében 1600 euró minuszt szedtem össze múlt csütörtök óta. Nem tudom azt ledolgozom-e évvégéig. Igen túlpozicionáltam magam és rossz irányba álltam. Hiba. Pénteken jött a megérzésem, hogy longba kell állni. Nem hallgattam rá hiba. De most több fórumon írták, hogy jön egy augusztus eleji zuhé. Aztán vagy lesz belőle valami vagy nem. Én egyenlőre arra operálok.
S&P napos: https://kephost.net/p/MTU4MDY4MQ.png valahol 6050-6060 lehet az a zóna, ahol eléri ezt a piros vonalat-metszéspontokat. ha azt átlövi, akkor itt tényleg a mikulás jön, nagy puttyonnal, de csak a longosoknak. 4h-n van egy doji 6046-6048. itt nézelődik, gondolkodik,h még ezt is megvegyük, vagy mi a lócitrom legyen?
Milyen poziban vagy? Én általában ragaszkodom a hülye elveimhez, ahogy csdobos is, ilyen "magasan" nem nyitok longot, aztán tessék. :D TA alapon mozognak = long volt a nyerő. Megvolt a kitörés ereje DAX-nál, USA ATH-n van. USA ismét bizonyítja, csak észak. Olyan nincs,h "néha dél". egy irány létezik, aztán jön 2 nap, -700 pötyi. (nasdaq). ha nem pánikos esés, nem adat okozza, hanem TA, onnantól ismét long van, 700pontot soha nem hagynak veszni. Jöttek fel 3 nap alatt 600 pontot, nehogymár MOST visszaadjanak akár 200-at.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?