Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
úgy tűnik marad a 12873 ,eredetileg is azt láttam legerősebb támasznak,és ahol betölti majd a nyitó rést,mindenesetre érdekes lesz a holnapi nap,várnék vissza tesztet,de lehet,hogy meglepi lesz és tovább száguld lefele
ugyanez, szinte pontosan. Annyiszor fordultak már nyitás után fel az amcsik, hogy nem kockáztattam, közben 2 hónapja ilyen napra várok. És kért is enni ez a várakozás. Erre mikor jönne, ah. Hozzáteszem, kicsit sem lepődnék meg, hogy holnap reggel DAX Fut +1%-ban nézelődik. csak hát, onnan merre?
Én tegnap nullán kimenekültem a shortjaimból, ma nyitogattam, még a csúcsot is sikerült elkapnom, de korán zártam, így a javát kihagytam :( Mennyiszer van ez, hogy jön valami extrém mozgás a végén, az ember félreáll, de az újabb pozicióban már gyengébb a hite, elteszi a kisebb nyerőt, aztán nélküle megy arra a vonat amerre jól látta, hogy menni fog.
ez inkább szerintem a 06.10-11 es, mikor a FED megszólalt, ha jól emlékszik. Arra hasonlít sokmindenben.Csatorna tetejéről 3 nap alatt átestek a csatorna aljára. Ez most is így lesz talán, már nem kell hozzá sok. Akkor 18 napos emelkedés volt, most 26 napos. Szerintem sok a hasonlóság. Akkor 30 kereskedési nap kellett, hogy visszamásszanak arra szintre, ahonnan leestek. Lehet, mostis ez lesz. Nincs még trendforduló, az tuti, a napi mozgók nagyon lent vannak, és a medve nem így brummog.
Full laikusként kérdezem, miben látjátok ezt az esést durvábban, vagy veszélyesebbnek, mint ami volt mondjuk 07.08., 07.31. körül, vagy 08.20-21. körül?
Azért a németek is tudják, mikor kell ralizni: tegnap nagy nehezen egy szar hirre nekilódultak (defláció), és ma adhatták vissza.EU sokkal lassabb, sokkal nehezebben mozdul, és így a válság kezelése is elhúzódik. USA ebből a szempontból sokkal jobb helyzetben van. Ráadásul Covid szempontjából is "jobb" az USA kezelése. Igaz, EU nem is ralizott akkorát, de szerintem németeknél is komoly tér van lefelé. De még csak 1 napot adtak vissza. S&P is trendcsatorna tetejáről fordult le, amit írtál a DOW-ról az is igaz, a Nasi meg talán hagyott egy szigetet. Szóval most pár nap eshetne is, de sajnos az ilyen aggressziv esések a bull piac sajátjai. (bear piacban gyilkosan lassan tömnek és lépésről lépésre veszik el az életkedved). Szóval ez eddig profit taking csak. Így lehet visszateszt, ha nem is másnap, de hétfő-kedd, mikor kitisztulnak a fejek. talán. De ez még csak semmise, még a 20 napost sem koccolták le.(EMA)
Ja,meg ugye szeptember ,vége a nyárnak ,a brokik meg szeretik ha nem lassan töltödik a számlájuk ezért egy gyors irány váltás,a választásokig logikus lenne.
Törölt felhasználó2020. 09. 03. 20:21
Most nézem,hogy DOW tegnap zárta be az utolsó nyitó rését naposon így akár az is lehet,hogy eddig volt a long és a mai napos záró kombináció akár az egész eddigi covid aljtól jövő longnak a vége is lesz egyben,ezt támogatná az is,hogy havin nem zárt előző hónapban havi ellenállás fölé,igaz ebben a hónapban fölé ment,de fals kitörés esetén a trend vége is lehetne,hetesen ,naposon simán eltudom képzelni,hogy ennyi volt és a felső nyitó rés betöltése után a választásokig jön a nagy zuhi,hogy utána legyen honnan feljönni,ehhez kell egy szép záró hetes a héten ami short irányba mutat . Természetesen ez a Dax longjának a végét is jelentené és követné Dow-t a mélybe. Holnap mindenesetre jöhetne egy elhaló vissza teszt long irányba
vissza olvasgattam a beírásokat még 16:00 óra körül is 13350-13400 közötti zárást vártatok grafikon alapján....de nem vagyok irigy örülök,hogy sokan több száz pontot realizáltatok azokkal a short pozikkal amit én reggel megnyitottam, beírtam és ami miatt kikaptam,hogy trend ellen üzletelek.De tényleg fátylat rá...ez is bizonyitja,hogy a grafikon ami meg van rajzolva csak a multat mutatja,és a jövőt nekünk kell kitalálni ilyen vagy olyan alapon.
Törölt felhasználó2020. 09. 03. 19:45
figyelgetitek mindeközben a növendék mammut-omat??... ;))
ja,jó oda baxtak a söpö longjaidnak :)))))))))))))))))))))))))))) én ezért nem fürdők má vagy tíz éve,így legalább a család már akkor tudja,hogy jövök haza,amikor még a sarkon vagyok pedig a saroktól a házunk vagy 500 méterre van .)))))))))))))
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?