A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
3 dúrva emelés jön idén amcsiban pl. az első majd tavasszal asszem.... szóval igen kéne, és meg is fog jönni. ez már kb tervbe van véve USAban. De ha nem marad az infla, nos akkor is lehet nézni 5-10 éves távlaton mit művel a crypto :) ez az év lehet nem a mienk lesz... de majd ami jön utána - ahogy előtte is jött utána :)
Az inflációt az állítaná meg, ha jelentősen csökkenne a pénznyomtatás. A pénznyomtatás két fő elemből tevődik össze: hitelezés és a központi bankok eszközvásárlásai. Az első a cégeknek fontos, a második az államoknak főleg, hogy legyen aki megvegye a veszteséges államkötvényeket. Tehát a pénznyomtatást nem lehet jelentősen csökkenteni, akkor azonnal omlik össze a kócceráj. Ha megpróbálnak óvatosan lavírozni a magas, de még nem hiper inflációval, akkor talán ki lehet nőni az adósságokat. Talán. Ez leginkább szerintem az aranynak és a bitcoinnak bullish, pl. ingatlanpiacot azért fékezi bármekkora kamatemelés. Pláne, ha az ingatlanoktól is a BTC-hez fordulnak a népek.
de ha az infláció marad magasan, akkor ahhoz akkora kamatemelés is kéne, hogy legalább az értékét megőrízze a pénz. ettől távol vagyunk. vagy hogy is van ez?
16K nekem is meredek :) 20K is az. akkor armageddonnak kéne lennie szerintem.... de, emelkedni fognak azok a fránya kamatok, és emiatt gondolom hogy alapvetően csorgás várható egy ideig. legalábbis a jelenlegi információim alapján.
Hamarosan jön a halálkereszt, ilyenkor nagy csökkenések már nem szoktak bekövetkezni. A 30 ezres árfolyam szerintem nem reális, maximum valami hirtelen leszúrással 35 ezer közelébe mehet le. De persze a hírek megboríthatnak mindent, ez egy ilyen piac.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046