A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
Kik azok a terroristák. Még csak hirböl sem ismerek senkit aki az volna. Ja a tv. ott vannak igen a TV-ben. Amugy szerintem elenyészö terrorista van. Mi is az a szó hogy terrorista. Ki találta ki s mit jelen?
"Visszaeshet a Solana pár dolláros árra" Csak idő kérdése, hogy az ilyen centralizált rendszereket úgy leszabályozzák, hogy minden egyes tranzakciót valós személyhez kelljen kötni (mint a bankoknak) és akkor a solana semmiben nem fog különbözni bármelyik cloud computing szolgáltatótól, max abban, hogy sokkal drágább és lassabb lesz használni. Ez a "blockchain technológia" hype fényes jövője.
Igazából a négyévenkénti blokklánc-jutalom feleződés miatt képződik a buborék, nem a hájp miatt. Igen, visszaeshet. Lehet max 10 dollárra nem tudom, de akkor is jobb, mint így tetőn beszállni. A fudok, tiltások csak időlegesen okoznak zavart. Ha hosszútávra tervez, ezeknek semmi jelentősége.
Köszönöm, így már megtaláltam. Visszaeshet a Solana pár dolláros árra? Nagyon hájpolják a coinokat, ha nagy beszakadás lesz, akkor utána meg nem tudom lesz-e újabb feltámadás. Hisz ha nagyon beszakadnak, akkor annak oka lesz, pl a kormányok tiltásai.
grayscale az trust (ők is jelentkeztek, hogy etf-et szeretnének a trustjukból csinálni). A microstrategy meg csak egy cég, aki a balnace sheetjükre btc-t vesz. Ezeknek nem sok köze van az etf-hez.
"rátenyerelni" "éshát miért is feltételezzük hogy nem akarnának nagyot rabolni a bankok?" A bankokra gondolsz, hogy ők akarják zsákolni még az etf előtt?
Az autoritárius kormányok szemét szúrja, mint kína. Szerintem kevesen vannak azok, akik valódi pénzként tekintenek btc-re. én nem nagyon látom, hogy ez a felhasználási módja eltrejedt volna. Persze vannak helyek ahol elfogadják, de valahogy inkább a SoV narratíva az, ami jobban meghatározónak tartok vele kapcsolatban. Ahhoz, hogy az egész világnak a pénze legyen jelenlegi állapotában nem alkalmas. Ki fog $5-10 dollárt fizetni, hogy fizessen vele valahol, ez már lerágott csont. Lehet jönni a lightninggal, de linkeltem vele kapcsolatban két twitter bejegyzést, azt érdemes elolvasni. -- Anti money launderingm és terrorizmus támogatásának megnehezítése miatt van. Amivel 100%-osan egyetértek, hogy legyenek ilyen szabályozások az ON/OFF rampaknél (fiat -> kripto és kript -> fiat). (Egy ilyen szabályozás mondjuk uniswapnál már értelmét veszti, de ez másik téma.) én ezt nem tartanám támadásnak ellene, ez egy szükséges dolog.
értelek. hát ezt a nagy ETF rárepülést ezt hiszem ha látom, nekik se lesz mindegy hogy milyen árú BTC-n adnak zöld utat az ETFnek. gondold el hogy megéri nekik nem lépni semmit egy ideig, akkor mindenki elbizonytalanodik és a háttérben még rátenyerelni a hulló coinokra így vagy úgy... ez sokkal nagyobb rablás mintha zöld út esetén ezen az árszinten egyből dobni kezdik az ETF-eket. éshát miért is feltételezzük hogy nem akarnának nagyot rabolni a bankok? :)
a bankok már azt is érvágásnak élték meg hogy a jónép kezdte megkövetelni hogy a 21. században ne üljenek már a pénzünkön 1 napot, amikor elutaljuk.... szóval én attól félek hogy még nem látom hogy a bankok hogyan fognak tudni hasznot húzni a cryptoból így hogy nélkülük (bankok) is hitelt vehetsz fel és adhatsz másnak és effektíve jobban jársz mint velük... és én már szeretném látni ezt (ahogy utat találnak ők is a crypto világban), máskülönben azt látom hogy el fogják nyomni a cryptot (és sajátjukat erőltetik, mint az már elkezdődött), pusztán állami tiltással és kész. ahogy ezt látjuk hogy megtehetik. igazából csak így állhatnak ellen a cryptonak, mivel lekapcsolni már annyira szerintem sem tudják (a BTC mondjuk, maradjunk csak annál).
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046