Topiknyitó: Portfolio 2013. 08. 21. 06:20

Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?  

Ugrás a cikkhez
A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2019. 05. 11. 22:43
Előzmény: #8495  Törölt felhasználó
eleg korlatolt elkepzelesnek ill. gondolkodasnak tartom, hogy valaki ugy gondolja hogy mindent USD-ban kell kifejezni...
az igaz hogy a vilagkereskedelem nagy resze USD alapon mukodik,de ez az elmult evekben folyamatosan csokken ennek aranya....(talan 1-2 evtizede van az USD-nak mielott elvesziti vezeto szerepet; lehet hogy tul optimista vagyok az USD-al kapcsolatban mert a kovetkezo honapokban USD erosodest varok ill. tartok ekepzelhetonek).
A vilag nagy resze pedig nem USD-al fizet a boltban.
pitcairn2 2019. 05. 11. 22:41
Előzmény: #8488  Törölt felhasználó
pont ezért nem szoktam én ilyenről irkálni:)
pitcairn2 2019. 05. 11. 22:40
Előzmény: #8495  Törölt felhasználó
miért pont az egyik legvolatilisebb termékhez?:)
ehhez képest még az OTP részvény árfolyama is stabil állócsillag:)
Törölt felhasználó 2019. 05. 11. 22:37
Előzmény: #8492  Törölt felhasználó
Fejezd pe a provokalast es rombolast!
BTC vetelehez es eladasahoz nincs szukseg USD-ra!!!
Az hogy a hataridos tozsden es sok kis krypto tozsden ill. CFD szolgaltatoknal USD-al lehet vele kereskedni nem jelenti azt hogy csak azzal lehet.
Mivel jelenleg az USD a reserve currency ill. ezzel bonyolodik a vilag kereskedelem nagy resze a legtobb aru, termek; index stb.stb ara USD-ban van ill. abban is ki van fejezve.
meg az is lehet hogy egy nap a legtobb aru es termek erteke mar BTC keresztarfolyamban lesz kifejezve, es nem azt fogod latni a tv-ben hogy a crude ara 60USD hanem hogy mondjuk 25000satoshi a Crude ara.
Törölt felhasználó 2019. 05. 11. 22:36
Előzmény: #8494  Törölt felhasználó
Irigyek rád. Ennyi. Nem éri meg neki válaszolni sem..Valami baja van az életben aztán ide jár rugdalózni. Inkább menne el sportolni. Egyébként a témába semmit nem szólt még hozzá olyat ami űj lenne, vagy hasznos lenne másoknak..Minek van itt? Merülhet fel a kérdés.. 
Törölt felhasználó 2019. 05. 11. 22:32
Előzmény: #8492  Törölt felhasználó
Ha nem lenne fiat, akkor máshoz mérnék a dolgokat, lehet a btchez. Kialakulnának a cserearányok és kész. Addig a kérdésednek semmi értelme. Hogy most mennyi azt meg ki tudod számolni ha segítséget kérsz a volt matektanárodtól.
Törölt felhasználó 2019. 05. 11. 22:30
Előzmény: #8488  Törölt felhasználó
A 2015.marciusi irasaim a BTC-vel kapcsolatban is visszakereshetok.
Meg tazsonak is emlitettem, hogy vegyen a gyrekeinek 2BTC-t...
(ez is visszakeresheto).
Volta akkoriban egy lulo nevezetu nick; nem tudom ismered-e az illetot???
;)))))))
Na o sokaig gunyolodott hogy olcsobban vette demon, mint en; majd 300$-on (ugyancsak demon) zarta a pozit.
;)
En adtam 4500$-on is es 16500$-on is stb.stb..Voltak es vannak BTC-im es CFD szamlan is kereskedtem es kereskedem jelenleg is.
egyebkent ez a topik nem rolam szol, hanem a BTC-rol...csak egyeseknek az szerez oromet ha masokat piszkalnak ill. mast ragalmaznak.
Igazabol rajtam kivul kit erdekel, hogy hol adtam vagy vettem...egyebkent linkeltem en mar be visszaigazolo dokumentumot is amikor azzal vadoltak, hogy nem is ertem el profitot a BTC kereskedessel...majd maga mutogatonak lettem beallitva....
mennyivel jobb lenne ha a topik ill. a hsz-ok a topik temajaval kapcsolatban lennenek...
Persze trollkodni konnyebb mint erdemben hsz-ni...
Törölt felhasználó 2019. 05. 11. 22:29
Előzmény: #8457  Törölt felhasználó
17000 kornyékén adta el ath előtt..tisztán emlékszem..Szóval csak a szokásos..lejáratni próbálsz másokat, hazugságokkal. Biztosan csodálatosan boldog életed lehet ha ilyen remekül bánsz azokkal akik kb. hozzád se szóltak. Segíthetünk?😂
Törölt felhasználó 2019. 05. 11. 22:24
Előzmény: #8489  Törölt felhasználó
Ott tartottunk mielőtt kidobtak, hogy nem akartad elárulni nekünk, mennyi aranyat adnál 1 btc-ért mondjuk a mai napon, ha már nem léteznének fiat-váltódevizák a világon, mert a btc mindet elsöpörte.
.
Számokkal ha kérhetem, hogy kalkulálni tudjam a világazdaság áru- és szolgáltatásforgalmának cserearányait. Előre is köszönöm!
Törölt felhasználó 2019. 05. 11. 22:20
Előzmény: #8486  Törölt felhasználó
Az antikon kívül mindenki, akinek egy csöpp esze is van és figyeli az iparág fejlődését. Bár ha ezt gondoljuk rögtön szektásak leszünk. Mert ugye olyan nincs hogy hiszel benne de nem vagy szektás..Karaktergyilkosság megy már itt is.😂
Törölt felhasználó 2019. 05. 11. 22:17
Előzmény: #8483  pitcairn2
Látom nincs új a nap alatt.. Kik azok a bullion bankárok? Nem vágom..A nagymenők?
Törölt felhasználó 2019. 05. 11. 22:11
Előzmény: #8487  Törölt felhasználó
Visszatértem AtomAntik Yeeeeeahh! 😁 Egyben remélem nem sértettem meg a kedves fórumtársat akinek a szellemi képességeit kérdőjeleztem meg, de hát lássuk be, aki egy általános isis matek példát akar megoldatni itt másokkal, az lehet hogy mégiscsak...Na jó, nem mondom ki. Egyben igen furcsa itt a moderáció, provokálás, a másikról hazudozás, flegmán jászani az észz, félreinformálni az oké, pár csúnya szó pedig ban. Zotya ezt miért így alkalmazod?
Törölt felhasználó 2019. 05. 11. 22:06
Előzmény: #8477  pitcairn2
Nincs jelentősége. Anonim topik, ellenőrizhetetlen állítások, ego trip.
Törölt felhasználó 2019. 05. 11. 21:30
Előzmény: #8486  Törölt felhasználó
Szerintem 18honapban vagy azon tul.
Törölt felhasználó 2019. 05. 11. 21:29
Kivancsi lennek jelenleg hanyan gondoljak ugy, hogy a BTC uj csucsra megy a kovetkezo 12 honapban esetleg a kovetkezo 18honapban???
Törölt felhasználó 2019. 05. 11. 21:27
Előzmény: #8483  pitcairn2
Nem kerdes, hogy a nemesfemek rendkivul alul ertekeltek.Mint ahogy a banyaszok sem.
Te is tudod nekem tobb mint 20%-om van fizikai ezustben es tobb mint 5% fizikai aranyban.
Nem vagyok biztos benne, hogy a nemesfemek emelkedese automatikusan a kryptok halalat okoznak.
Sot az is lehet hogy eppen arra megy ki a jatek, hogy egy ido utan csak blocklancon lehet majd nagyobb mennyisegu aranyat tartani ill. kereskedni.
Nekem jelenleg tobb mint 10%-om van BTC-ben ill. kryptokban es lehet hogy elmegyek a kovetkezo honapokban akar 15-20%-ig is; ha pedig kozben a kryptok 0-ra esnenek akkor is gyonyoru penzt kerestem veluk.
(nem mondom hogy unnepelni fogom,de ugyan ugy fogok aludni mint maskor).
Viszont ami teny az teny nekem meg soha nem volt kryptokban poziciora vetitve tobb mint 20%-os vesztesegem; na nem a lebego profitrol beszelek hanem a sajat penzemrol.
Szoval ha ugy nezzuk, soha nem volt 1 kereskedesnyi kockazatom; de nezhetjuk ugy is hogy a hozam/kockazat aranyom 4000:1-hez ill. annal nagyobb.
Ha pedig az ember a rideg szamokat vizsgalja, barmenyire vannak problemaim a BTC-vel es mas kryptokkal; en ilyen hozam/kockazatu lehetosegeket nem engedhetem meg magamnak hogy ne kereskedjem.
Nem tudom, hogy lesz-e a BTC 100k vagy 1M$; de ha lesz akkor en fogok ott is adni; es mint irtam az utolso darabot nem szandekozom eladni, sokkal inkabb a gyerekeimnek fogom majd adni, mondjuk ha elertek a 30eves kort.
Nem tudom hogy a nemesfemekben a hosszu emelkedes helyet akar egy hosszu hetvegen ujra arazhatjak oket, mint amikor 20$-rol 35-re emeltek; mondjuk egy nap (csutortok vagy pentek) 1300 vagy 1500rol akar 2500$-on is nyithat kovetkezo hetfon vagy kedden.
Ha pedig brexitnel a cable tudott komolyabbat mozdulni akar a reminbi vagy a HKD-vel is elofordulhat, hogy nehany ora vagy nehany nap leforgasa alatt 20-40%-ot veszitsen az ertekebol.
Rengeteg dolog lehet es csak talalgatunk; elmeletileg es logikailag ill. technikailag a kep azt mutatja hogy emelkedes ele nezunk.
En pedig megyek utana...
Törölt felhasználó 2019. 05. 11. 21:07
Előzmény: #8482  Törölt felhasználó
En azon mar tul vagyok; nem miattad irtam.
Hanem Roland miatt (tazso..) aki folyamatosan provokal stb.stb...
pitcairn2 2019. 05. 11. 20:54
Előzmény: #8481  Törölt felhasználó
szerintem ez csak akkor lehet egy újabb bika piac kezdete ha a bullion bankárok is úgy akarják:)
szóval lehet, hogy az, de egy bizonyos ponton szabadon fogják engedni a barbár relikviák árát és az lesz az igazság pillanata a kriptók számára...
Törölt felhasználó 2019. 05. 11. 20:53
Előzmény: #8480  Törölt felhasználó

Elnézést kérek, hogy hamis dolgokat állítottam!
amit az előbbiekben leírtam, azt a hozzászólásaidból raktam össze.
Nem akarom visszakeresgélni, de hatszámjegyű nyereségre emlékszem a BTC kapcsán, dollárban, igazad van, az nem talicskányi.
-a fizikai aranyadról is írtál, nekem az már tetemesnek számít
-írtál a gazpromról is, nekem ez már befektetésnek számít
A polgári foglalkozásodról nem olvastam és elég aktívan fórumozgatsz a financial forecasts-ban, elemzéseket és várható mozgásokat teszel közzé, ezért gondoltam, hogy jórészt befektetésekkel foglalkozol, és ha jól emlékszem mintha vagyonkezelésről is írtál volna.
Bízom benne, hogy mégsem írtam valótlanságot, csak egy kicsit sarkítva fogalmaztam.
Semmi esetre sem akartalak sem megsérteni sem lekicsinyíteni.
Törölt felhasználó 2019. 05. 11. 20:25
Előzmény: #8466  pitcairn2
2015.marciusaban kezdtem irni a BTC-rol es 2017-ben jelentos mennyisegu BTC adtam.
Jelenleg pedig vasarlom ill. az elmult par hetben.
Eppen pomperj hivta fel ra a figyelmem, hogy a BTC technikailag kezd egyre pozitivabb kepet festeni.
O ugy gondolta, hogy lemaradt a kitoresrol, velemenyem szerint nagy valoszinuseggel ez egy ujabb bika piac kezdete.
Az igaz hogy en ev vegere ill. jovo evre vartam a bika piac kezdetet; de elore nehez megmondani....
Mint ahogy azt is hogy hol lesz a kovetkezo (idoben) csucs, es az ertek meghatarozas is eleg korulmenyes...
En most meg mindig 2021.novemberere es valahol 80k-300K koze tennem a kovetkezo csucsot...
(nem allitom hogy ekkor es ennyi lesz csak eppen kizarni sem tudom).
Mint ahogy azon is illenne pontositani hogy en nem vartam 1M$-os BTC-t de azt irtam hogy elkepzelhetonek tartom (arra most nem emlekszem hogy 15-20 vagy 20-25 evet irtam hogy a BTC ara akar 40k-1M$ is lehet) ha mar a 2015 evi hsz-aimra hivatkozunk.
Nem irtam hogy lesz csak hogy lehet es maradjunk abba hogy en akkor ugy 2 evtizedrol beszeltem emlekeim szerint.
Igen tevedtem, mert hiaba vartam kozel 30-60%-os novekedest evente; a BTC arfolyama ill. annak emelkedese minden varakozasomat felul multa.
A legtobb kereskedo tudja hogy azert mert valaki kepes 15-20%-os eves hozamot elerni hosszutavon, ez nem jelenti azt hogy minden evben 15-20% lesz a hozam van amikor 5,10% van amikor negativ es olyan is van amikor akar 60,80 esetleg 100% vagy annal nagyobb hozamot eler az ember.
A BTC emelkedese 2015-2017 ev vege kozott majdnem 8000%-os volt; ha nem is verte ki nalam a biztositekot de sok dolgot tanultam belole.
Eloszor is rossz volt az elgondolasom hogy 1%-ot kell ebbe fektetni; ez az is hogy ezt majd 10-20 ev mulva az ember ertekesiti amikor nyugdijba megy.
A problema ott van ha valaki mondjuk 1%-ot ebbe fektetett akkor volt olyan idoszak amikor a portfoliojanak tobb mint 40%-a BTC-ben volt, ha esetleg a portfoliojan belul volt egy kisebb DD akkor ez akar 45-50% is lehetett.
Na most ha hozza vesszuk, hogy a BTC-ben vannak gyakran 50%-os elmozdulasok nehany het alatt akkor nem nehez belatni, hogy ezt a legtobb befekteto ill. kereskedo vagy speki nem igazan kepes kiulni, hogy 1-2het alatt a portfolioja DD-je meghaladhatja a 20-25%-ot.
Na nekem mar 2016-17-ben nem 1% volt kryptokban.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek