A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
Jajj, ez egy Apple részvényre nem igaz szted? Csak hogy egy ilyen kis céget mondjak. Csak kisebbek a százalékok mert nehezebb változtatni a több tőke miatt. Ha esik az Apple akkor a gugli is általában..Durva nem?
Ha megnézzük a https://www.coindesk.com/price/ -on tegnap 14:40 kor kezdett zuhanni, aztán ma 4:40 -kor ugyrani. Igaz nem 3-5 %-ot, csak 1-2 -t de valami közük van egymáshoz, (talán) .Vagy csak belemagyarázom? Az is lehet, minden esetre gyanus.
Mivel nincs mögötte semmi megfogható érték, csakis a hitre lehet támaszkodni, sőt a mozgásoknál még arra sem. Bármikor kilőhet és zuhanhat akár 10 %-ot is, csak attól függ, hogy egy-egy nagyspeki melyik gombot nyomogatja. Gyönyörűen látszik a grafikonján, hogyan menedzselik az árfolyamot, hiszen szinte függőlegesen ugrik 3-5 %-ot, aztán ugyanúgy lezuhan. Közben meg a kicsik hullámoztatják. A meglepő az, hogy szinte az összes coin leköveti a mozgásokat, percre pontosan, pedig a "szakértők" szerint nem egy maddzaggal rángatják, mind mást-mást szolgál.
Szerintem meg semmi összefüggés abban amit írsz. Hisz benne, szerinte lesz átlagban egy hegy felfelé. De közben ugye vannak kisebb lefelék is...Miért ne mászná meg többször a hegyet ha van hozzá érzéke és ezzel maximalizálná a hasznát? Gondolod, hogy az arany ára azért megy fel zavaros időkben. mert macerás eladni? :)
Na persze, rengeteg energia, ido penz amit belefektettek a nagyok h szetcseszek , vicc, ezek lesznek a menekülők es óriási up majdansag!! Pl monero az amerikai alvilág penze V bitcoincash a masik tippem onnan van FYI
Azt gondolom, vizet prédikál, bort iszik. Ha meg van győződve igazáról, őrizgethetné a széfjében ugyanúgy, mint a fizikai aranyat. Igaz a cryptót sokkal könnyebb mozgatni, míg az arannyal maceráns ugyanezt megtenni. Pontosan ezért fogják a nagy zuhanásban eldobálni a cryptókat, márha lesz rá vevő, meg a pánik közepette nem fagynak le a garázscégekből felnőtt cryptotőzsdék.
Olyan meggyőződéssel emlegeted, hogy 250-300 -as szintnél
megjósoltad, hogy lesz ez 40k vagy 1 M, hogy mikor úgy igazán meglódult,
könnyedén dobtad a nagy részét sőt short-ba fordultál. Egy
igazi spekuláns, ha látja a lehetőséget, felülbírálja az eddigi
döntéseit. Tudom, egy talicska pénzt kerestél a döntéseddel, de gondolom
bármikor megtennéd újra. Soha ne mondd, hogy soha. Teljesen biztos
vagyok benne, hogy fogsz még te eldobni cryptot és sok pénzt keresni
vele, bármilyen szerelem is fűz hozzá.:-) Bezzeg a japán nők inkább éheznek, minthogy megszabaduljanak egytől is, jó helye van a padláson. :-)
“hamarabb lese ez 3-5 k mint 100e.” . Igazán “tökös dolog” azt jósolni, hogy (egy amúgy ráadásul rossz piaci környezetben) valami esik 30-50%-ot, mint emelkedik 1400-at... Ügyes vagy.
Az arfolyam ~7200$; +900$ BCH. Hogy a BCH elobb lesz-e 5000 mint 100K lehet, sot jelenleg ez a valoszinubb, a 3000-ben mar nem vagyok annyira biztos. Tudod mit jatszunk es legyen eloszor neked igazad es a BTC eleri a 3000$-t majd nehany even belul a 100K; ez nekem eleg asszimetrikus hozam/kockazat lehetoseget. En meg mindig ugy latom hogy 4000pont kockazatert, lemaradni 92000pontrol nem tul okos dolog. Nyilvan elofordulhat hogy tevedek es a BTC arfolyama nem emelkedik jelentosen, esetleg visszaesik;de az is elofordulhat, hogy hatalmasat tevedek es 1 nap 500k vagy 1M lesz lehet-e tobb, lehet...de ne hergeljuk a kedelyeket. 2015.marciusaban irtam 250-300$-os arfolyamnal, hogy a BTC arfolyma elerheti a 40k-1M.Persze en se gondoltam arra hogy erre nem 10-15 evre van szukseg, sot arra sem hogy kevesebb mint 3 ev alatt elerjuk a 19-20k. Ez is visszakeresheto, ha valakinek sok ideje van. ;) Nem allitom hogy a BTC 100k lesz de elkepzelhetonek tartom es en eppen ezert a megtakaritasaim egy aprocska reszet minden heten ebbe teszem. Legyen szep heted!
Kedves barátom, minden manipulálva van, képzeld el még a BÉT is, sőt Te is. Csak a szemednek hiszel, és az érzéseidnek, a fejedben levő természet alkotta képződményt használd inkább!
Ez még ott 20k után lehetett volna, most meg már meg egyre kevesebb idióta hisz ebben a trágyában, pláne mikor látják hogy periodikusan manipulálva van az árfolyam. hamarabb lese ez 3-5 k mint 100e.
Amit leírtál, azzal teljesen egyetértek, én is azt gondolom, hogy a bankrendszer beteg. Amit
írtok a kryptorol, az számomra azért furcsa, hogy abban bíztok, mennyi
pénz ömlik bele. Spekuláció miatt a bankok óriási összegeket forgatnak
benne, de nem azért, hogy maguk alatt vágják a fát. Egyszerűen látják a
lehetőséget, pénzt keresni, és ki is használják. Szívesen lehajolnak 1-2
milliárd dolcsiért, ami ott hever a lábuk előtt. Hamar rájöttek, hogy
az ő pénzügyi lehetőségeikkel, könnyedén rángathatják az árfolyamot,
zsebre rakva a különbséget. Ez lehet egy stratégia is, mikor szorul a
hurok, bezúzzák ezeket.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046