Ez szép összefoglaló, tökéletes! Úgy értettem, hogy a tippversenyben fogunk "harcolni" h melyik jön be, 450 v 470, a 2 között lesz az árfolyam, 460,5-től már jó vagyok :)) pontosabban az árfolyam fog harcolni a szintekkel. Tripla alj szépen megvolt, csak ha megint lefordítja a 476 akkor a tripla tető is meglesz, ha májusban nekifut annak akkor már át kellene vinnie, különben szívás.
Nem velem kell harcolnotok, a célunk közös :) Összegyűjtöttem a különféle hatásokat, hátha segít a várakozások pontosabb megfogalmazásában.
POZITÍV HATÁS + gyorsjelentés (május 23) + konzum ügylet (május 31) + 2/3-hoz, ML-hez kapcsolódó hátszél + várt akvizíció + várt üzleti eredmények + erős fundamentumok és jó vezetés, amely hátszél nélkül is stabil, kiszámítható alapot biztosít
NEGATÍV HATÁS CÉGES - osztalékfizetés - réstöltés
NEGATÍV HATÁS HAZAI - BUX - bluechipek - többi ML papír időszakos negatív trendje
NEGATÍV HATÁS NEMZETKÖZI - olajár 2x (középtávon csökkenő gazdasági teljesítmény itthon és külföldön) - nemzetközi helyzet (Észak-Korea, Irán, Törökök, stb.) - több éve töretlen bika piac (short pozíciók felvétele már megtörtént?) - hátszél forrását jelentő EU-s pénzek megvonása - várható kamatemelések (tőkekivonás a tőzsdékről)
KÉRDÉS a közkézhányad tulajdonosai olyan szereplők (kisbüfi, hazai alapkezelő, nemzetközi szereplő) akik kevésbé érzékenyek a nemzetközi hatásokra - ez meghatározhatja, hogy mennyire érzékenyen reagál a papír a hatásokra!
"Tripla tető (triple top), tripla fenék (triple bottom) A tripla tető, vagy tripla fenék esetén a piac háromszor éri el ugyanazt az árszintet, miközben nem tudja áttörni azt. A harmadik érintés megjelenése a kettőnél is erőteljesebb jelzést ad a piac irányát illetően. A tripla tető medvepiacot, míg a tripla alj bika piacot jelezhet előre."
Bejeloltem azokat a pontokat ahonnan eddig fordult .https://invst.ly/7f1z8 Itt meg rajzolgattam mire szamitok a kovetkezo 2 hetben. https://invst.ly/7f23t
szerintem kopog a medve, nézz rá a BUXra, az OTP volt az utolsó erős bástya, és az is elesni látszik. Richter már teljesen kuka, Telekom a jelentésre is csak csordogál le, MOL is az őszi 3300-tól már 20%-kal van lejjebb, de még idén is volt 3100 is. ML-ekben se vagyok már biztos, hogy van kraft. így szerintem nagy csatát vívunk majd pamuttal... :)) de a nemzetközi hangulat érdekes módon nem rossz, a választás óta jobb a DAX mint a BUX! mégse olyan jó a 2/3? :)
Valaki véletlenül 500ezer helyett 50 millióért vett bele, szerintem elnyomott pár 0-t. Más okot nem látok a Konzumban. Panny is mitől ugrott 714-770-re. Vannak meglepetések, és most mindenki keresi a választ, ha holnap nem lesz hír akkor sose tudjuk meg.
CIGPANNONIA kitartók