Hali, az a gáz, hogy az amcsi és többi külföldi piac nagyon durván hat a magyar bikára :-). Lehet a Cig kib. jó papír -szerintem az is- ettől függetlenül nem fog/tud a szél ellen pöss......, ahogy a többi papír sem, rövid távon lehet, de hosszútávon beáll a sorba. Most láthattunk egy bemutatót az amcsi borulással, és attól tartok -bár ne így legyen- hogy ez csak egy pici kóstoló volt. Nem tudom...
Ne mondd már, hogy "nagyon nem engedik". Kik? Miért? Hogyan? Egyszerűen arról van szó, hogy ha ezen az árfolyamon több részvényt akarnak eladni, mint amennyire vevő van, akkor nyilván nem emelkedik az ár. Majd akkor fog, ha többet akarnak ennyiért megvenni, mint amennyi eladó van. Nincs szükség összeesküvésre az árak mozgásához, így nem érdemes ehhez elméletet gyártani..
Hát nem tudom.. Az viszont tény, hogy már 2 hónapja nincs friss pénz a piacon, kivétel 2 nap volt, de azt is visszaadták. Sem mikulás-rally, sem újévi köszöntő nem volt. Jöhetnének már a kis és a nagy büfik, meg az alapok is. Türelmesen várunk mindenhol...
Igen, eléggé hozzájárultak. CIG-nél átnézik az átvett MKB-s állományt egyesével, akinek a kárhányada nem jó vagy a díj-kockázat arány nem volt jó (alacsony díjak stb), azokat mondják fel folyamatosan évfordulóra, így az MKB-s állományból a selejtezés után megmaradt rész elég jó kárhányadban és díjban is. Ráadásul amint valamit módosítani kell a biztosítási szerződésen (pl bizt. összeg emelés/csökkentés), akkor a régi jó MKB-s feltétel helyett onnantól a CIG feltétel lesz rá érvényes, ami már sokkal szigorúbb, jóval kevesebb kárfizetés várható abból (szigorúbb vagyonvédelmi előírások stb).
4 negyedev mindig eros szokott lenni, meglatjuk en mar az atvett MKB biztositoktol is meglepetest varok.Szerintem mar pozitivan hozzajarultak az eredmenyhez.
-16,7%, de ha visszamennénk az 20% lenne felfelé, de nem ez a lényeg, jön a február 20 és ha az életbiztosítási üzletágon nem volt vmi tömeges kárfizetés mert több száz ügyfelük meghalt IV. negyedévben, akkor a vagyon üzletág eredménye miatt lesz nagy kapkodás, 13 nap, addig kitartás:)
CIG Pannónia