konzervatív osztalékpolitika lesz valószínűleg, fokozatos emeléssel. a 40ft így elsőre meredek, de ahogy említették itt már 2-3 éves időtávot, azalatt simán elérheti. az osztalék szinte nem kérdés az idei évre, a mértéke igen. abban már mindenki egyetért, hogy a magyar piacon kis-közepes papírként, osztalék nélkül már nem lehet vonzó egy tőzsdei sztori.. (kivéve konzum, opimus, de az baromira más tészta..)
néha a kardomba dőlök egy-egy ilyen beírás kapcsán. Ha valaki akkor én pozitívnak látom a változásokat a cégnél, de 400 ft-ot akkor "érne" ha a jövedelemtermelő képességével fent tudna tartani egy folyamatos 20 ft-os osztalékot.
Na nem vagyunk olyan messze tőle, de még az legalább 2-3 év.Engem csak akkor érdekel az osztalék, ha az fenntartható. Különben inkább erősítse az forrás a cég saját tőkéjén keresztül a papírt.
Ha mondjuk tényleg 40Ft-os osztit vizionálunk, (most nem tudom itt pár sorral lejjeb ki említette, és mire alapozta) akkor bőven 400 fölött fog forogni a papír. Ott a helye!
CIG Pannónia