Általában a papírok a jó gyj-kre nem reagálnak jól. Aki már tudta, az vett és be lett árazva, aki nem tudta, az most fog venni, ezért számitók egy felfutásra, aztán pedig lefelé indul. Sok más papír is hasonlóan működött mostanában, legutobb az OTP zárt minuszban egy nagyon jó jelentésre
Egyébként ahogy írtam korábban érdemes megnézni az új üzleteknél jelenlevő növekedést. Ami ezen belül megnyugtató, hogy a saját hálózat teljesítménye javul az alkuszok kárára. Értsd: csökken a biztosító elleni zsarolási potenciál, mely középtávon is kedvezőbb szerzési költségeket eredményezhet.
Olvastam a cikket. Szerintem sok mindent jól elemeznek. Amit érdemes hozzátenni, hogy a CIG azért adhatta át a KGFB és a lakás állományt az AEgonnak, mert így a megfelelő szinten tudják tartani a Szolvencia II szerinti tőkekövetelményüket. A KGFB állomány egyébként szektor szinten is csak nullaszaldó közeli. Úgy gondolom, hogy a megmaradt állomány kedvezőbb kárhányadú, így nagyobb jövedelem termelő képességgel bír.
valóban csökkent a Q1-hez képest a befektetési bevétel, de azért tegyük hozzá, hogy a Q1 -és még a csökkent Q2-es szám is kimagasló az előző évhez képest.
az adózott eredmény nem sokat nőtt a q1-hez képest, de ahogy előző posztban írtam vannak egyszeri tételek, ilyen a többlet viszontbiztosítási fedezet mellyel egyszeri költséggel a jövő biztonságát vették meg az átvett MKB állomány esetében.
CIG Pannónia