Az akvirált MKB biztosítókon lesz egy egyszeri számviteli nyereség, amennyivel a saját tőke értéke alatt vették meg őket, viszont valódi hosszútávon hasznos értékük nincs. Az egyetlen érték, hogy az MKB-val való együttműködés megmarad, és a CIG terítheti a termékeit az MKB hálózatában. Számomra azonban erősen kérdéses, hogyha az MKB saját biztosítói nem tudtak az MKB hálózatán keresztül eladni akkor a CIG mitől fog tudni?
Szóval azért bele kell ebbe az MKB-s sztoriba és/vagy a felvásárlásba hinni ha nagyon 200 felett akarja látni az ember
A pannyban is ennyi eredmény várható (a többit egyszeri tételekkkel eltűntetik) osztalékot se fizet és mégis 450!
Akkor ehhez képest a cig jócskán alulértékelt, vagy a panny túl..
Teljesen korrekt az összefoglalásod.
Annyit azért hozzátennék,hogy az akviralt biztosítók annyira nem kérdőjelesek,mert Kádár Gabriella,le nyilatkozta,hogy a cig termékei,már tavaly megfeleltek az mnb várakozásainak és ezeket a termékeket rugalmasan tudják az ujjonan akviralt biztosítok ügyfeleinek biztosítani.
Tehát nem úgy akviralt a cig,hogy majd csak lesz valami,hanem egy teljesen elöre felépített koncepció szerint.
Persze elméletileg bármit, de azért nem hinném hogy elszakad a fundamentumoktól.
Jelenleg 1-1,2 mrd profitot tud csinálni, ehhez jön még az MKB-deal esetleges hozzáadott értéke, de ezt senki sem tudja.
A másik fontos tényező: a negyedik negyedévben jön a hígítás, amikor a kamatozó részvények törzsrészvénnyé alakulnak. A vége az, hogy árfolyamtól függően lesz mondjuk 70-75 millió részvény összesen. Tehát 14-18 forintos részvényenkénti eredmény + mkb, ami mint mondtam egy nagy kérdőjel. Ha nem látunk az értékesítésben felfutást, és egyelőre nem látunk általánosságban a biztosítási piacon sem, akkor ezzel lehet számolni.
2018-tól elkezdheti ezt a nyereséget kifizetni osztalékként, vagy egy jó részét, tehát szerintem olyan 10-12 forintot.
Ezek semmiképpen nem indokolnak 300 feletti árfolyamot, sőt a 200-al is elég jól be van árazva.
Amiért 200 felett van illetve lehet a jövőben az árfolyam, az egyrészt az MKB deal irányába való várakozások, másrészt az hogy potenciális felvásárlási célpont a cég. A nagytulajok meg 250 alatt biztosan nem szállnának ki, de inkább 300-on, ha valaki nagyon meg akarja venni őket.
Összefoglalva: szerintem 200 körüli értéke van MOST, plusz a jövő zenéje ami megbecsülhetetlen. 300 fölé nem hiszem hogy menne idén. ha igen , ott el kell adni. 500 nem lesz, hacsak meg nem érkezik valami elmebeteg és felvásárolja az egészet. Ennek az esélye zérushoz közelít.
Ahogy írod.
Csak van,vagyis szerintem lehet benne egy kis "trefa",mivel mindenki a jelentést várja.......,de az éves még nem fog tudni nagyot szólni most februárban,majd csak az első negyedéves.
CIG Pannónia