A cikkekben azt emelték ki mikor megtörtént az akvi, hogy a CIG vett két veszteséges biztosítót, amelyek 300 millió veszteséget termeltek 2015-ben! Viszont azt is kiemelik, hogy amennyiben a CIG költséghatékonyságával működnének, akkor 1milliárd nyereséget termelnének! A feladat adott a CIG-nek..
Ez igaz lenne, a bökkenő csak annyi, hogy az akvirált biztosítók egyelőre éves többszázmilliós veszteséget generálnak, amint az a beszámolóikból is kiderül.
Emiatt az első megugrandó cél, méghozzá nem kicsi, hogy nullszaldósra kihozzák a működésüket. Ezalatt a meglévő állományok, pl. autóbiztosítások leépítésre is kerülnek, így a továbbélő állományok nyereségtermelési képessége aligha haladja meg a nullát, tehát a biztosítók megvásárlásának valójában 2 értelme volt csak:
1. egy egyszeri nyereség, amivel szembe fog állni a továbbműködésben egy ideig egy veszteség. Ez majd kiderül a CIG beszámolójából hogy mennyi, szerintem szumma 0,5-1 mrd Ft lehet.
2. hozzáférés az mkb-hoz mint értékesítési csatornához, a baj az hogy ettől a múltbeli tapasztalatok alapján sok nem várható
Úgyhogy én nagy csodát nem várnék ezektől, de ne legyen igazam
Nehéz, keserves lesz. Kevésen maradunk bent 225 felett.
Olyan szomorú itt minden.
Viszont a Richter után neki van a legizébb neve.
Vásárolnom kellett a historikus alj után.
Az akvirált biztosítóknak akkor nincs hosszútávon értékük, ha az eddigi hatékonyságukkal dolgoznak. Ha náluk is elérhető a CIG hatékonysága (költségszintje) akkor 400-500 mft eredményt hozzátehetnek a CIG-éhez
En sem gondoltam volna,de a cikket így vosszaolvasva 2012 ből,jelenleg jó nefektetésnek tartom.
Le van írva mennyit szeretnének max higítani es az milyen árfolyamot ad.
Vétel,tartás javasolt ......
CIG Pannónia