Kicsit off, Keszthelyi Erikről van 2 sztorim: 1 - MKB-nál volt 1 féléves verseny, aki fél év alatt a legtöbb vállalati biztit köti hozzájuk, azt elviszik egy 4 napos jutalom síelésre, alkuszok + biztosító emberei, kapcsolatépítés, jó buli, top 15-öt. Benne voltam, örültem neki. Az 1. díjat aki megnyerte a versenyben, ott hirdették ki, én csak azt láttam, h 1 napja nem szól senki hozzá, úgy utálta mindenki, fura volt. Minden esetre az illető egyetlen biztosítást kötött az MKB-hoz, mégis ő nyert, mert az 1 az összes iskola biztosítása volt (Klebersberg-központ)... :) 2 - kiderült, miért nem szólt hozzá senki: legnagyobb dunántúli alkuszcégnek volt egy több száz fős casco + kgfb flottája, hónapokat dolgoztak rajta h összerakják, + vagyonbiztosítás, felelősség, óriási üzlet, 4 megyében volt elég komoly kitettség. Jan 2-án jött 1 fax, hogy az alkuszi megbízást azonnali hatállyal felmondják, más alkuszt bíznak meg. Ez szabálytalan, évfordulóra lehetett volna csak felmondani, visszaírtak h nem fogadják el, csak ha kifizetik nekik a kb 230 milliós jutalékot, ami ezekből járt volna nekik. Erre rejtett számról felhívták őket, hogy vagy elfogadják a felmondást, vagy lehúzhatja a rólót az alkusz cégük.... Az alkusz, aki megszerezte ezt a biztit, Erik volt. Így működik ma....
Ha pl Molt stb-t (Paks atompool) ..értesz alatta, az nem a magyar biztosítók súlycsoportja.. ebben a magyar leányok (esetleges önálló cég pl CIG) eddig is csak "közvetítők" voltak, s valszeg maradnak..(nincs a nagykockázatokra, elszállt kárhányadokra, negatív biztosítási évekre, fedezetük, tőkéjük)
Ez is igen érdekes lenne (bár itt off miatt ezt csak röviden).. kíváncsi lennék az osztrák biztosítási piacon az ottani hazai biztosítók arányára .. (lehet vagy 40-50%?).. míg nálunk kb 3-4% a hazai biztosítók díjbevétel aránya.. csak a 96%-97% a külföldi:( Szóval ennek olvasatában a mutyi (lehet mi jobban érintve vagyunk?):) igencsak érdekes téma.. de ezen talán lépjünk túl.. még egy kicsit azért:): érdekes, hogy a komolyabb mutyikban (nem csak biztosítóknál, pl építőipar, vadászgép alstom stb) a kint korrekt cégek kissé besározódnak K-E-ben is... komoly mutyi értsd: nem pár 10-100 M az üzleti előny az érintett üzleti cégnél, hanem sok Mrd.. (s ebben a hazai-hazai mutyi technika még kismiska a nagyobb nyugati játékosok extra profit léptékéhez képest.. igaz finomabbak az eszközeik) erre most biztos jó sok mínuszt kapok majd:) vagy mégsem?
Keszthelyi talán más tészta, Sejtem Sigmund neked ez nem biztos, hogy tetszik majd:magam részéről a netes alkuszok (netrisk stb), a külföldi multi alkuszok (pl AON), + életes MLM cégek, és a hagyományos családi alkuszok (akik közül néhány lépett pár üzleti lépcsőt) mellett látszott egy agresszív magyar alkusznak hely a piacon, s ezt betölteni látszott az Keszthelyi Erik féle cégcsoport (nem lakossági biztosítások relatíve kis munkaigényű területén). Viszont (ebben már vélhetően azonos állásponton leszünk), az biztos, hogy Erik hiába nyilatkozta politika semlegességét, a többség vélhetően ennek nem ad hitelt.. Magam részéről az FKF-el kötött Uniqa-s életcsomag ütötte ki teljesen a szakmai pofátlanság határait..(többek között kukásokra kifizetett 3 évi csoportos életdíjból 1,5- 2 évnyit kaphatott vissza jutalékként az alkusz az UNIQA-től... kb 300 M ft-os pakett bevétellel)Szóval nekem ott inkább az Uniqa vezetése (mint mibe ment bele) adott érdemi tükröt elsődlegesen önmagáról..(az Uniqa igaz osztrák elvileg profi cég, de ott a vezetői territórium harcok az elmúlt évtizedben brutális teljesítmény elmaradást hoztak a cégnek/legalábbis sztem). Kommentül: a többi nyugati biztosító cég (tisztelet az egy-két kivételnek) is üzletileg túlment egy átlagember etikai határain (igaz ezt a lakosság nem látja át). csak nem ennyire durván.. K. Erikre visszatérve:valszeg élelmes, keret nélküli merészségű, barbatrükökbe félszegség nélkül belemenő .. illetve jól dörgölőző ember lehet... + lehet könnyedén adja meg a "királynak/sleppnek" azt ami jár..Ezért írtam, hogy ő talán kicsit más, mint ML.. CIG szempontból:Ha kap egy kp-i ukászt akkor a saját sápja újbóli/folyamatos leszedése mellett vélhetően nagyobb koncentrációban tudja átvinni az államiakat, mint amilyen koncentrációban most az Uniqa-nál lehet.. (szóval a volumen, a díjak a túlárazás lesz a mérvadó, ha lesz erre ámen..)
CIG Pannónia