én azt nem értem, vannak ezek az index követő certik, nézem a petiben a könyvet, csak áll, alig van mozgás ... az igazi index meg szinte mindig mozog ... ha a bankok generálják a vételi és eladási ajánlatokat, akkor mért nem mozog? van már valakinek tapasztalata vagy én csinálok valamit rosszul?
brumi0000-ra reagalva: de meg milyen klasszul jatszik. Egy darabig stabil 20-as közzel ment, aztan varatlanul elkezdtek ugraltatni 20-25 között, ugy, hogy meg veletlenül se tudd elöre, melyik oldal ugrik. Hol a vetelit ejtettek le, hol az eladasit toltak meg 5-tel, szinte perces rendszeresseggel. Irtam nekik, hogy mi ez, kaptam valami semmitmondo faszsagot, hogy milyen jo ez nekem, legalabb mindig tudnak jegyezni. Ne röhögtessenek mar, egy ilyen szuperlikvid piacon, mint a DAX, ugraltatni kell az egyebkent is tag spreadet!? Mintha valami kis szaros papirral kereskedne az ember a hatso B-szekcioban...Menjenek a p..ba, ha Mo-n valami jol (?) indul, azt el kell toszni, ugye? Egy turbo certit MUSZAJ daytradelni, vagy nagyon szüken trendelni, ebbe nem lehet beleragadni, mint az OTP-be, hogy sagschon, majd kibekkeljük. Valamelyik daxli turboban 2 honapot (!!) kellett ülnöm, mert rossz iranyba tettem. Mi lett volna, ha a lejarata elött 5 hettel ülök bele? Hamarosan szamlat nyitok a world spreads-nel, szorakozzanak a certijeikkel, ahogy jol esik nekik.
Nem látok tisztán.
Ha visszaolvasol itt a totyikban, reggel volt egy igen érdekes arany bakija valakinek.
... 10 millás nagyságrend ...
Lehet azt is az automata cseszte el ?
Klasszul játszik a spreadekkel a new version lehúzóprogi. Még pár nap így és egész nap kötés nélkül fog járni szépen üresben, De hát ők tudják. Csak ne csodálkozzanak ha nem száll be senki normális összeggel. Szal azért 40-es spread ami 20 pötty dax elmozdulás + brokidíj az eccerüen röhej.
Valaki valamit azzal az 5000 db-bal nagyon elumbuldált.
10 milla... mingyár látunk egy cikket tízóránál
---> "Zuhan az arany certi ára"
:-)
---> Aztán egy másikat:
"Erste árjegyzőt keres" :-)
Certifikátok