én azt nem értem, vannak ezek az index követő certik, nézem a petiben a könyvet, csak áll, alig van mozgás ... az igazi index meg szinte mindig mozog ... ha a bankok generálják a vételi és eladási ajánlatokat, akkor mért nem mozog? van már valakinek tapasztalata vagy én csinálok valamit rosszul?
5200-on van a korlátja, asszem. Még 280 pont lefelé, és adios annak is.
Próbálgatom a WS demót. Veszélyes ügy, ha belekerülsz egy trendörvénybe, véged. De az ügyfélszolgálatuk eddig mindig elérhető volt. Állítólag 36% az adó...és persze nem szembeállítható a nyereség/veszteség.
Esetleg arról adhatnál egy rövid infót majd, hogy mindösszesen mennyi és milyen költség merül fel a benevezéssel és ügyletenként a Worldspreaden.
Köszi.
Én sem akarom a napom rászánni..de ha már eltöltöm vele az időt akkor hozzon is vmit. Ha élesben is kötöttem a Spread-en majd beszámolok..bár az már itt OFF..:)
Igazad van, már én is észrevettem, hogy a Dax sokszor 16.30-17.30 között csinálja meg a kiszállási értékeket.
Olajat meg aranyat is sokszor az amcsik hajtják meg igazán, ha jól néztem a forgalmi adatokat, akkor pl. aranyban Amerika: Európa:Ázsia aránya 3:2:1 a forgalomban.
Viszont én nem akarom ezzel kitölteni az egész napomat, hát maradok a hosszabb távú trendeknél :-)
Itt egy jó példa rá: link
Látszik hogy pontban négykor indult meg az árfolyam de este tizre vissza is huppant..
Tapasztalatom az, hogy a certikkel...csak hosszabb távú tartással lehet pénzt kicsikarni, mert a háttértermékeinek a mozgása nem korlátozódik a BÉT nyitvatartására szemben a magyar részvényekkel aminek az árfolyama kénytelen akkor lereagálni a piaci helyzeteket.
Igazad van! A nagy trenddel- pont szemben látszanak a dolgok. Én a kisebb emelkedéseket is ki akartam használni, amihez jókor szállok be...csak a kiszállás mindig a mi nyitvatartásunk után van, majd másnap reggel megint visszazuhan a vételi értékre vagy még alá...
Hát ezért kerestem más alternatívát (Wordlspreads) mert a certikkel mostanában sokszor járok így..:(
Ez kedves nap volt...kiötődött Stop-al az olaj Longom, a Dax Longom, csak az arannyal maradtam bent. Erre 1/2 után kilő minden..én meg nem tudok csinálni semmit mert bezártunk...vicc..
Na ezért nyitottam Wordspeads-es számlát...csak hát a tőke még nem ért oda..:(
Én úgy tudom, hogy azért ekkora a spread mert, ha kisebb lenne akkor sűrűbben jönnének az árak is azt meg nem bírja a Bét,
tehát hiába akarja nyomatni az erste a certiket, amig a bét nem fejleszt, addig nem lesz jobb..
Certifikátok