én azt nem értem, vannak ezek az index követő certik, nézem a petiben a könyvet, csak áll, alig van mozgás ... az igazi index meg szinte mindig mozog ... ha a bankok generálják a vételi és eladási ajánlatokat, akkor mért nem mozog? van már valakinek tapasztalata vagy én csinálok valamit rosszul?
Igen, kereskednek vele akkor is, sajna több para van, izrael-irán, brazil sztrájk, nigéria robbantások, 148 körül van a sáv teteje onnan esetleg fordul.
Törölt felhasználó2008. 07. 11. 15:00
hétfőn vmi braziliai olajfinomitoi munkasok sztrájkjára szamitanak, lehet azt árazták be... kérdés lesz e sztrajk ha igen akkor tovabb fel ha nem szerintem akkor vissza
18.dika környékén szálltunk be, mert kitört a szükülésből, tegnap linkeltem be a hogyan továbbot... korrekció után go tovább 1000ig
Itt a tegnapi link: link
Az igazi bajom egyébként az árupiaci kereskedés, mondjuk pl. OTP-ben is nehéz lenne kereskedni, ha 9.59-kor 6000 Ft az árfolyam, 10.00 kor meg - minden átmenet nélkül - hirtelen 6240 Ft.
nem gondolkodsz előre ez a te bajod.... :) Én már azt is tudom meddig shortolok és hol szeretnék minimum terpeszbe állni, és az valahol 5800nál van mert a március most elesik, beküldik jövőhéten a frászba, akkor jöhet egy visszateszt mert ezt a szintet szvsz nem hagyják csak ugy veszni... szal ott 5800nál vennék némi daxot, aztán kb itt dobnám ahol most vagyunk és 5000ig ülnék a fenekemen, mert hogy a 2500 környékén vett short certiket nem szivesen zárnám.... egyébként nagyon carul hoznak ezek a certik... a kinti fjucsik jobban fizetnek még erösödő huf és gyengülő dollár mellett is....
Bevezétés előtte?
általában a cerikiütés után szokták néhány nappal bevezetni az újat...
minimális mennyiségéket én is vettem a kiütött oil shortokból, figyelmbe véve a várható haszon és kockázat egyaránt magas voltát.
A kiütés után a mardványértéket T+5 nap után jóváítrták, ami 1 db certire vetítve 500-600 között volt kb. (ErsteBrokernél, máshol úgy olvastam lassabban). Egyszer volt kb. 10 arany shortom is, az is valami 500 körül lett jóváírva.
elvileg megáll... eleve 5800 a cél, de 50 pontra én nem kötnék életbiztositást és attól eltérően hogy egy darabbal kötöttem bele tegnap, nekem több száz kám van... ellenben akkor szépen fokozatosan kiszedem majd a zsét és teljesen kivonulok a bétről, külföldön ugyis sokkal olcsóbb meg megbizhatóbbak is és nincs benne extra cumi meg rizikó... Köszi a tippet, tanulok a károdból, bájbáj!
Amikor elég közel került a kivégzéshez akkor már mondták, hogy inditják az új certit, aztán gyorsan kivégezték és jó egy-másfél hét múlva indult az új. Ha nem végzik ki megy mindegyik pl olaj long.
Igen sajnos vannak ilyen tapasztalataim.
Rossz hír, hogy néhány nappal !!! UTÁNA !!! vezették csak be, pedíg az nem a nyári uborkaszezonban volt.
Olaj certi esetén olyan 500-600 Ft maradvány összeggel lehet számolni per db.
Ennyire biztos vagy benne, hogy a Dax nem áll meg 5750 felett ?
Az előző medve piacról szerzett tapasztalataim alapján, ha ezt a hónapot kihúzza, akkor augusztusban jöhet a 'megkönnyebbülés'.
Igaz én most shortolom, tehát éljen a zuhanás :-)
chart alapján uj dax certiket fog bevezetni az erste hamarosan... csak szólok, nehogy valaki megszivja, mert az nagyon fájdalmas lehet..... ráadásul tök gáz.... 50pont nem sok pláne ilyen piacon a fibo a 161,8as fibo meg 5800 adja a daxot a certinek meg 5750 a korlátja... olajcertiben volt már kivégzés, volt esetleg valakinek akkor ecrtije? Hogy működött ez??? Mennyi idővel előtte vezették be az uj certit hogy át lehessen szálllni????
persze az Erste sem könnyiti meg a dolgunkat,
ugyanis ugylátszik az illetékes szabdságra ment nem frissül az erste honlapján lévő táblázat
a töketáttét arányairól link
Certifikátok