Na próbáljuk meg ezt a topikot BUXnak és határidejének. Eros 12-13topikja teljesen kihalt, elavult, Eros befejezte a tradet. Sokan nem is tudják mi az.
Az még a kellemesebb! Itt kétszer volt ma áramszünet, és kb. 20 perce már másodjára vágott ki a Randi. De előbb-utóbb csak sikerül majd teljes mértékben ide figyelnem! (Remélem.)
Jogos. Bár én most short pozihoz gondoltam divergenciát keresni az OTP
grafikonján. (És ahogy nézem egyre inkább csak valami mini tradeben leszek
kénytelen gondolkozni.) Ezért is írtam, hogy ha kell várom akár 16390-ig míg
beleütök. Nagyon megindult, nem szívesen szállnék fel egy robogó vonatra az
ellenkező irányba. . Long pozit 15700 környékén néztem, ott volt egy zászló szerű alakzat.
De azt gondoltam, nem lesz még elég erős, nem számítottam még ekkora lendületre,
így nem is szálltam be.
.(Úgy érzem, az elmúlt három évben [míg kevesebbet és nem elég tudatosan
foglalkoztam vele] felgyorsult a piac.)
5,10 és 15 percesen van divergencia a BUX-ban, rövidre megtettem egy kis shortot most (kb 200 pötty), hosszabb távra szerintem nem érdemes "morzsaporszívózás" :)
Erősebb divergencia??? Ha 2 órás grafikonon nézed, akkor 06.30. óta csinált 4 mélyebb aljat, MACD-ben, RSI-ben egyre magasabb fordulókkal. :) Ettől függetlenül lehet még benne egy esés 15400-ra és MOL-ban sem elképzelhetetlen még egy esés, de a BUX meg önmagában egészen jól néz ki. :)
Én Hathor tegnap 16.05-kor linkelt chartjából azt olvastam ki, hogy egy ékelődést vázolt a BUXon (felpattanás lehetőségére utalva). Míg saját részről azt tippeltem, hogy az OTP 16040 körül csinál majd egy dupla csúcsot negyedóráson
és onnan lefordulunk még egy körre a nagy meglódulás előtt. De a legerősebb
szcenáriómban sem szerepelt, hogy egy lendülettel átvisszük a 16200-at. Így már
nagyon figyelek, de kell még a grafikonra „valami disznóság” (pl. egy erősebb divergencia),
szóval egyelőre ülök a kezemen (akár 16390-ig is) - remélem elég türelmes leszek.
Amig a nyersanyagokat nem nyomják fel az égig addig nem lesz korrekció brutális 50-60%,mig az olaj 100 dollár fölé nem kerül,na utána kezdhetünk rettegni!Ezt egy közgazdász mondta és figyeljétek meg visszanézitek a nagy histórikus eséseket,előtte mindig nyersanyag bumm volt!
Én bő egy éve csinálgatom szerény nyereséggel, pedig voltak hatalmas emelkedések. Amit megtanultam, hogy a legfontosabb a stop. Legalábbis nekem. Van egy szint, aminél további veszteség nem vállalható. Amúgy tavaly tavasz óta mindenhol ATH van. Szinte senki nem várja, hogy a bika lefekszik. Amikor Powell is azt mondja, hogy reméli a delta nem fog már nagyobb gondot okozni, akkor nem tudod, hogy mi lehet az az ok ami miatt jöhet egy korrekció. Mert a történelmet visszanézve mindig jött. Jönni is fog. Egyébként a BÉT-en az OTP, Richter, MOL hármason kívül mást nem piszkálok, meg persze a hati, ők likvidek. Masterplastból kimaradtam, de hát ez van. Azt hogy egy általam birtokolt kis papír megzuhan és várom a csodát mikor megy vissza nullába... háááát. Az ATH-k idejében nem, akkor mikor?
A tegnapi rajzhoz képest még meg is haladta az általam vártakat. Valaki tapasztaltabb nyilatkozhatna a továbbról. Nem gondoltam, hogy már ma odaér, azt hittem, hogy sokkal nyögvenyelősebb lesz. Félő volt, hogy Powell benyög valamit, ami visszahúz mindent. https://www.tradingview.com/x/tatZ4aJ1
BUX index, BUX határidő, BÉT!
Ha valakit érdekel BUX Hajrá!