Na próbáljuk meg ezt a topikot BUXnak és határidejének. Eros 12-13topikja teljesen kihalt, elavult, Eros befejezte a tradet. Sokan nem is tudják mi az.
Nyilván SPQR nagy pozival nem fog forgolódni pár %-os mozgásért, de van aki pár %-ért már nyit, vagy kivárja a korrekciót és lejjebb visszaszáll. Aki hetes charton kereskedik az sose fogja megérteni, hogy mi értelme van napos alá menni, mert nem is látszódik a chartján a kori.
Értem! Látom a teszteknél, egy apró momentumot módosítok és totálisan más lesz az eredmény. A rossz setupból is lehet kivállót csinálni egyetlen egy momentum módosításával. Mondjuk azt megtanultam, h inkább a korrekciót érdemes kivárni, mint trenddel szemben lőni, de ami korrekció az egyik tf-n, a másikon az épp nem az ;)
Kisseb stopokkal dolgozok. ha 2288-on mondjuk kapok akkor kb.3000 folé már rakok stopot. Ha a belépési pontom fölött 100k-t megvesznek akkor egyértelmű, hogy van még benne erő. (de sokszor nem várom meg a stop szintet ha nő az esélye, hogy eléri. 12 pont szemben a pánik zárásokkal. Persze benne van, hogy zárásig oldalaz, ha addíg nem indul meg akkor zárom. De hanyagolom a pozik beírását.
magyar piacon? költség/találati arány elemzés? :) Nekem az a bajom, hogy a legtöbb esetben, főleg ha nem biztos a napon belüli zárás, esélytelen jó RR-t találni a költségek miatt (spread/ tartási költség, kereskedési költség). 20-30 forintra lehetne lőni, nincs biztos stop helyszín, m30 atr 12huf, stop 2325 fölé (?), nem éri meg....
Nem tudom melyik termék, milyen tf. MOL célár (egyik nekem is), de látva a hullámokat, módosítottam a megbízásom (db, levettem, 80-on el is kellt, de mehet tovább). Nem szabad elfelejteni, hogy az utolsó hullám bármeddig megnyúlhat ;), főleg trendirányba.
Emlékszel? Tavaly még Te is azon a véleményen voltál, hogy ha jön a nyitás, akkor kell menekülni. Most hogy itt a nyitás, lassan már az utcán is utánad dobják a vákcinát, legyen az bármilyen is, szabadulnak a tömegek, most pedig mégis inkább úgy tűnik, hogy még (egy kicsit) lehet nyomni a gázt, ahogy Te is ismét longba szálltál. https://forum.portfolio.hu/topics/bux-index-bux-hatarido-bet/22449?oldal=4489#7642417
Pedig van/lenne előnye, egy tőzsdei cégre nehezebb "baráti" ajánlatot adni.Sok sok cég maradhatott volna családi tulajdonban, de valóban ehhez más mentalitás, tudatosság, gondolkodás kell egy tőzsdén jegyzett céghez, magyarmutyi hozzáállás, madj lesz valahogy nem működik lásd OTT1, NorbiUpdate esete...
nem tudom, de shorttal óvatos lennék, lehet nyerni 50-80 ft-ot cserébe egy nagy durr fel és husssss bux napi tető 45227 ennél idén nem volt feljebb...........tehát mindenki azt csinál amit szeretne, én megint kajás vagyok, megyek enni, nekem itt nincs teendőm shortterm :-))
BUX index, BUX határidő, BÉT!
Ha valakit érdekel BUX Hajrá!