Gyárat épít a BMW Debrecenben, a több mint egy milliárd eurós beruházás révén 400 hektáros területen olyan üzem jön létre, amelyben már a kezdetekkor is ezer alkalmazottal évente 150 ezer hagyományos és elektromos autót
Nem En neztelek hulyenek hanem Te irtal hulyeseget amit megfejeltel meg mas hulyeseggel. Azzal ,hogy export utan nem lehet afat visszaigenyelni. Amiben nem vagy biztos azt ne bizonygasd biztoskent.
Aha. Akkor már idézz pontosan. Szóval a különbözete után. A teljes mondat természetesen az, hogy a kiszámlázott bevételek és az elszámolt költségek áfáinak különbözetét kell becsengetni. Mit hittél, mire gondoltam? Ne viccelj, hogy azt feltételezted hogy azt hiszem, hogy a bevételek és kiadások szó szerinti különbözetére gondoltam. Akkor te kurvahülyének néztél engem. Pedig csak egyszerűsítettem mert nem szeretek telefonról regényt pötyögni.
persze az igaz, hogy a Pali hajlamos a lekezelő stílusra és túl messze megy néha a minősítéseivel....szerinte csak egy vélemény van az övé és nagyon nem tudja kezelni, ha valaki tájékozatlan bizonyos kérdésekben....szerintem jó téma ez az ÁFA meg a BMW támogatásának megtérülése, de a kettő között nincs összefüggés, legfeljebb közvetett módon, de ez sem elhanyagolható összeg 1000 embernél plusz 50-100 német dolgozónál, aki biztos, hogy nálunk fog fogyasztani
bocs, hogy belekotyogok (visszatérve a repülős hasonlathoz): azért nem árt ha a könyvelő a navigálásba is bele tud szólni, és nem csak a számokat írja a megfelelő sorba.
azt írtad, hogy reméled nem vagyok könyvelő...hát az nem vagyok , de az adóbevallást mindig én csináltam otthon....egyébként a könyvelő sem nagy dolog, mert csak számokat ír a megfelelő sorba, na nehogy már ez nagy feladat legyen
exportra termelő cégtől nincs semmi ÁFA bevétel, csak közvetett módon, tehát mégis miatta azért van ÁFA bevétel.....pl. Kis Lajos gyárt a BMW-nek vagy beszállít valamit.....neki lesz ebből jövedelme és elmegy vásárolni, mint magánember és fizet ÁFA-t.....kb. ennyi, de ez sem elhanyagolható tétel, mert a BMW nélkül nem lenne jövedelme.....tehát a BMW miatt az első naptól lesz ÁFA bevétel, ha akármilyen formában fizet magyar melósnak, de a Hans miatt is lesz ÁFA bevétel, aki levezényli itt a beruházást, mert munka után elmegy a boltba és vásárol valamit
Bréking: BMW-gyár épül Debrecenben
Ugrás a cikkhez