jelentésig csorgás. 400 +-10Ft. Aztán a jelentésen múlik minden. Ha nem lopták ki a pénzt és masszív eredményt mutatnak fel trükkök nélkül (!), akkor kilő és irány 600. Ha viszont fos lesz a jelentés, akkor Game over.
Manapság az a divat, hogy azt választják meg az országok vezetésére, aki
a legidiótább, vagy aki a legtöbbet hazudik, vagy aki a legtöbb pénzt
lopja el. Trump elnök kettőben is jeleskedik, ezért nagyon jók az esélyei.
Volt egy célom, 2020 ban jar le a tbsz, de távolinak latszik. Kötve hiszem hogy a DB Opi is egyszerre pluszba fordulna addig. Igen sajnos itt lehet évek lesznek. De megtanultam hogy nem érdemes ezen ragódni(max 1 2 szidás ha ránezek es kész:D ) mert ha itt él a tőzsden az ember elmegy az élet a hetek hónapok, ahogy tettem első 1 2 évemben pl nagyon belemásztam minden poziba/.. a pénz meg jön megy visszavesz. Idő....vagy csak lanyhult a lelkesedés és beállt a "kis neki kialakult sorba" az életem részeként de ez mar csak filozófa :D Ez a bux is k veszélyes szinteken van(igaz nem néztem a chartját de emlékeim alapján) ha a nagy hsz ta alapon veszem alapul kb céláron lehet. Ami nem jelenti hogy minden papper megy a mélybe ugye...
nekem a 2018as évem volt rettenetes, és a 2019 is úgy indult. Ahogy Metál írta, kis papírokban nagy tőkével mozogni kiemelt kockázat. Lehet egy vis maior, mint nekem Vajna halála és dől minden. Én vállaltam ezt a kockázatot idén és vállalom is még csökkentve. Pszichoval nehéz kezelni a nyilvánvalóan életveszélyes pozit. Főleg, ha kap az ember közben pár pofont. Az Est kikészített idegileg az elmúlt fél évben, és ha nem szállok ki belőle a nagy hírre, megint végignéztem volna, hogy 110ig omlik. Na az már nyomot hagyott volna az agysejtjeimen. Mindenkinek más az útja, más a kockázattűrő képessége. Emlékszem 2 éve hiába mondtam, vegyél Opust. Akkor olcsó volt. Neked a kockázatkezelésbe akkor nem fért bele, én meg full tőkével nyomtam. Na az is megviselt. :D
Szia Metál! Ritkán írok ide, de mindig olvasom a topikot és az írásaid. Mondanál vmit a Magyar Telekomrol, ha megkernelek?? Kíváncsi vagyok a véleményedre!! Milyen jövőkép, osztalék politika stb. Mondjuk a kovetkezo 5 évben. Köszönöm!!
Igen. Ami örök az az opi DB. Meg a ricsi is kezd hajzani. kinőttem már az elveszi a kedvem meg hasonlókat, csak, csak összeveti az ember azt es ezt. Nyilván anyagilag nem úgy állok meg nem is szeretnék tőkét bővíteni már. Lehet nézek a maradékoknak valami kincstárjegy félét. Vagy nem tudom mibe kéne tolni pár millat (nem szántam még rá időt utánajárni). Egyelőre a célom távolodik ahogy látom a papperokat. Idő...
Sztem csak a saját célod legyen előtted, hogy 1-5-10 év múlva hol szeretnél lenni pénzügyileg (mármint ha nem nyaralásra tőzsdézel, mint sokan) és ezt a cél miként tudod reálisan támogatni (akár tőkebővítéssel, akár hozam újra befektetésével). Pár millióval lehet ugrálni kis papírokban, de pár 10 millióval már kiemelt kockázattal, sokkal nehezebben fogsz haladni a célod felé 10 milliókkal, mint némi kezdő tőkével. A fórumokon elhangzottak pedig vagy igazak vagy sem, mint ahogy a TA-t sem kell fixnek venni és a bemondott összegek se zavarjanak meg és pláne ne engedd frusztrálóan hatni magadra. Ez egy személyes "küzdelem", neked kell a megálmodott vagyont összeraknod, vannak "útitársak", akikkel alkalomszerűen tudsz megbeszélni néhány kérdést, de csak azon infókra figyelj, amelyek segíthetnek a célod elérésében. A "tőkeáttétes pozival nyertem 30%-ot, dupláztam fél év alatt, stb." típusú kommenteket engedd el...
Nem vagy ezzel egyedül, sokszor van hasonló érzésem. Számomra ők nem mérvadók, sokuk jókor volt jó helyen.... és kevesen vannak akik önerőből jutottak oda ahova. Ahogy olvasom a beírásaid, megdolgozol minden sikerért, és szerintem ez a lényeg, légy büszke rá :)
beleolvastam egy topikba bődületes mi lóvéval tolják egyesek a kicsi papírokat. Ilyenkor akaratlanul is össze vetem a saját tőkémmel ezeket az olvasatokat, és elképedek hogy én hol vagyok hozzá.. jól átrendeződött a kép a topikokban pl a kitörő korszakhoz képest, azok az emberek társaságból nem sok maradt akiket látni.
BLUE topic