Mi ebben a személyeskedés ?Te is mondhatod rám,hogy hozzám képest Einstein egy zseni volt vagy szerinted akkor ez is személyeskedés?Te azt írtad rólam,hogy folyamatosan hazudok,gondolom az meg szerinted nem személyeskedés :)
amúgy ez személyeskedés: "hozzád képest is okosabban beszél Mészáros Lőrinc,vagyis nálad is okosabb" én is szívesen írtam volna neked , hogy te is ugyanolyan lángelme vagy , mint lölő, jelentsen az bármit is , de nem tettem, nehogy megsértselek, mert veled lehet, beszélgetni, ő meg egy összetett mondatot, nem tud úgy összerakni, hogy legyen értelme.
Ugye,Bigéhez hasonlítottam,Mészáros Lőrincet és nem Einsteinhez, az alapján mondtam,hogy értelmesebb nála de a te írásaidat olvasva és Mészáros Lőrincet hallgatva,hozzád képest is okosabban beszél Mészáros Lőrinc,vagyis nálad is okosabb.Mi sem bizonyítja ezt jobban,mint,hogy te lüke lölőnek titulálod azt,aki ma Magyarország leggazdagabb embere.
te hallottad már lüke lölőt nyilatkozni? ebből is látszik hazudsz, mint a vízfolyás, lölőtől nem sok ostobább ember van 4:05től fáj hallgatni , ha szted ez a lángelme :):):):):):):) https://www.youtube.com/watch?v=-vs-08TzIus
Lényeg, hogy más - romániából Csaucseszku uralma alól Magyarországra menekülő ember - nem tudott itt gyárakat vásárolni. Ehhez kellettek rokoni szálak, politikai alkuk, kapcsolatok.
De így! Mikor meg lejárt a garancia szerinti idő a dolgozók foglalkoztatására mindenkit kirúgott. Nagy humanista Laci bátyánk. (Jah, legelőször az szb. titkárt rúgta ki, mert sztrájkot szervezett Bige bátyánk ígéreteinek nem betartása miatt.)
Törölt felhasználó2021. 11. 11. 21:48
Bigével készült riportot megnéztem még a múltkor,hát hozzá képest Mészáros Lőrincz egy lángelme.Bige annyira ostoba,olyan információkat adott ki amit egy értelmes ember sohasem tenne.Egy ilyen értelmi színvonalon levő ember csakis úgy juthatott ekkora vagyonhoz,hogy megvesztegetett politikusokat ,döntéshozókat.
Röpködnek a 10-14 milliárdok egyetlen ember vállalkozásához köthetően abban az időben, mikor az átlagember jó, ha hatvanezret keresett havonta. 1 milliárd = ezer millió Ft. Mindez persze kapcsolatok, hátszél és strómanság nélkül. Szép mese, jó éjszakát!
Most utána olvastam. 2008-ban nem állami támogatást kapott, hanem hitelt és állami garanciát, amit ha nem tud fizetni, akkor az állam tulajdonba került volna: "az állam a költségvetésből részint készfizető kezességet vállal az MFB-vel szemben meglévő 56 millió eurós (mintegy 14 milliárd forintos) hitel visszafizetésére, de az MFB újabb 10 milliárd forint hitelt is ad, aminek a visszafizetésére a költségvetés szintén garanciát vállal. Ha a cég nem fizetne, akkor 76 százalékban állami tulajdonba kerülne."
Nyilvánosan meg volt hirdetve. Én nem voltam annyira frontember, hogy ilyen adatok pontos ismeretének birtokába férkőzhettem volna. A számok egyébként olyan nagyságrendűek voltak, melyekkel akkor egy magamfajta, 56-ban született, párton kívüli, de a szocializmusban nevelkedett állampolgár nemigen tudott mit kezdeni. Megjegyzem, kapcsolatok, súgók, segítők, tanácsadók nélkül Bige sem tudta volna megvenni a T V M-et. Az Agrogreen nevű konzorcium és egy amerikai nem szakmai befektető is többet ajánlott az eredménytelennek nyilvánított pályázatok során, mint amennyiért végül is Bigének odaadták.
"ajd a baloldali kormány is adott pár 10 milliárdot ami miatt per is volt jogtalan állami segítség miatt." Stimmel. És ezt a fidesz annó nem kifogásolta, ahogy pl a lex MOL-t is közösen szavazta meg a két oldal.
Nitrogénművekre Csányi adta a pénzt. Majd a baloldali kormány is adott pár 10 milliárdot ami miatt per is volt jogtalan állami segítség miatt. Plusz állami intézkedésekkel lényegében egyeduralkodóvá tették a műtrágya piacon a nitrogénműveket. Onnantól kezdve óriási nyeresége lett a cégnek, Csányival összeveszett Bige (megtehette hisz most már volt pénze), visszafizette a kölcsönt. Bigét a baloldal tette milliárdossá.
Elég nehéz meggyőzni akkor, amikor 25 év elteltével találja ki valaki, hogy XY a B oldalnak a pénzembere, miközben 5 évvel ezelőtt még az A oldallal parolázott ünnepályes keretek között.
Bige László vörösbáró a baloldal oligarhája