SAJTÓKÖZLEMÉNY
Változás az AutoWallis menedzsmentjében
Budapest, 2019. február 28. – Távozik posztjáról Prutkay Zoltán, az AutoWallis
vezérigazgatója, aki 2017 vége óta töltötte be ezt a pozíciót. Ez alatt az időszak alatt az
Altera vagyonkezelő átalakult a tőzsde autós cégévé, melynek részvényei ma már
AutoWallis néven forognak a Budapesti Értéktőzsdén.
Február 28-án távozik pozíciójából Prutkay Zoltán, az AutoWallis Nyrt. vezérigazgatója, aki 2017
novembere óta töltötte be posztját. Vezetése alatt a korábbi nevén Altera Nyrt. 2018 áprilisára
kidolgozta a korábban vagyonkezelőként működő vállalat hosszú távú stratégiáját. Ennek alapján a
vállalat új stratégiai tulajdonossal, a Wallis Csoporttal erősödött, és ma már AutoWallis néven
működik. Az átalakulásnak köszönhetően a társaság ma már a Budapesti Értéktőzsde hetedik
legnagyobb árbevételű vállalata, és a 2017-ben elért 70,2 milliárd forintos árbevételét (magyar
számviteli törvény alapján, összesített, nem konszolidált, előzetes adat) a következő öt évben
szeretné megduplázni. A vállalat célja, hogy a dinamikusan növekvő magyar és közép-kelet
európai gépjárműkereskedelmi és szolgáltatói szektorban találjon további befektetési
lehetőségeket. Az AutoWallis Igazgatósága ezúton köszöni Prutkay Zoltánnak a társaság
érdekében végzett munkáját, és a továbbiakban sok sikert kíván karrierjéhez. Az új
vezérigazgató személyéről a későbbiekben ad tájékoztatást a társaság. A leköszönő
vezérigazgató elmondta, hogy eredményesnek tartja az elmúlt másfél év megfeszített munkáját, és
bízik abban, hogy az AutoWallis hosszú távon a magyar tőkepiac egyik ékköve lehet, valamint a
részvényesi értékteremtés a jövőben is folytatódik. Prutkay Zoltán a terveivel kapcsolatban
elmondta, hogy nem távolodik el a magyar tőkepiactól, hiszen a szintén a BÉT-en jegyzett
AKKO Invest Nyrt. elnöki posztját is betölti, ahol vezetésével az Igazgatóság feladata a
korábban Plotinus Nyrt. néven működő vállalat új stratégiájának a kidolgozása és megvalósítása.
Tájékoztatás vezető állású személy változásáról
Az AutoWallis Nyrt. (1055 Budapest, Honvéd utca 20.) a tőkepiacról szóló
2001. évi CXX. törvény 55-56. §-ai alapján és a 28/2008. (VIII.15.) PM
rendeletben előírt közzétételi kötelezettségének eleget téve az alábbi
tájékoztatást adja.
Prutkay Zoltán, az AutoWallis Nyrt. vezérigazgatójának munkaviszonya 2019.
február 28. napján közös megegyezéssel megszűnt a Társaságnál.
Az AutoWallis Igazgatósága ezúton is köszöni Prutkay Zoltánnak a
társaságnál végzett kiemelkedő szakmai munkáját. Az új vezérigazgató
személyéről a későbbiekben adunk tájékoztatást.
Budapest, 2019.02.28.
Egy fel-ha szerencsenk van akar egy egesz-napos rallyra ez eleg lesz talan. Tobb nem valoszinu h lesz benne,szoval nagyon nem mindegy,h milyen arrol indul.
igen-igen, itt minden papírban lyukas kosárkákkal szaladgálnak a nagytulajok... :)) Közben megnéztem a tényállást, jelentem még pluszban vagyok, de a mázli, hogy 220 felett elhagytam a valóságot, izé a papírt és csak a rés alján vettem vissza.
A változás március 19-étől lép életbe, az új súlyozási arányok és a közkézhányaddal kapcsolatos információk a közlemény 2. oldalán található táblázatban megtalálhatók.
Holnapi napra leszek kivancsi az utolso kereskedesi nap Februarban.Itt lesz beallitva az arfolyam a bux index sulyozashoz amibol szamoljak majd. A kozkez is a Febr 28-as zaroadatok alapjan lesz szamolva.
Halistennek lassan vége az öntenek ezt Buxban nem tehetik meg mert hazavágjàk az egész Buxindexet. A kisbüfik 80%-ka pedig mínuszban ül benne. Úgyhogy már nem kell sokat várni, hogy ismét 200 felett legyünk és onnan már nem jövünk vissza ide.
Pláne, hogy mindkettő szép papír és jó papír. Mondjuk anno ott1-ben dr. firestone kölcsönügylete mínusz 400k-val zárult és közben ment a nagy nézegetés meg bizonygatás, hogy de pedig nem is:-)))) Azóta mindketten erősen befektetők vagyunk. Amíg a 200 egy napi járóföld, addig itt nagy baj nincsen.
Azt jelenti,hogy szepen a piacra ontottek kb 15m darab plusz reszvenyt szerintem.Amennyiben ez nem lett volna akkor boven 200ft felett lenne az arfolyam szvsz.A kerdes az mikor csokken ez a modszeres ontes. Ettol fuggetlenul en hiszek a fordulatban amennyiben valtozik a helyzet. https://www.tradingview.com/x/uhmkQuA0
AutoWallis Nyrt.