Szerintem szabályzat függő, el tudom képzelni. Belethato indon belül van már az atsulyozas. Pl opust mondjuk alul sulyozzak már most (vagy korábban) és veszik helyette már most (vagy korábban) a wallist is. Mondjuk úgy hogy kiszamoljak mennyi lenne a súly ha mondjuk 100 ftra esne (de nem fog). Ennek mondjuk a felét már most megveszik mert tudják hogy mekkora vételi erőt jelent majd mondjuk egy 2%os súly. Ezért nem akarnak minden rvt magas áron megszerezni. Ez persze lehet fals de ha én menedzselnek index követő alapot akkor lenne ilyen mozgástér a szabalyzatomban. ;)
Másik megoldás hogy van nem indexkoveto alapom is aki viszont már most veszi. Házon belül pedig majd jól atkotok aznap vele amikor történik a sulyozas. Az addigi nyereség/veszteség megmarad az A alapnal, a B pedig biztos megkapja adott áron a teljes pakkot (szerintem ez már valószínűbb, hasonlókat láthatunk, hogy érdekes mindig átadjak egyben... Ezt nem a kibocsáto cégek adják oda szerintem mindig hanem így is lehet menedzselve).
A harmadik hogy a wallis atadja otc prompt áron hisz még akar kozkezet növelni... Majd jelent.
Másik megoldás hogy van nem indexkoveto alapom is aki viszont már most veszi. Házon belül pedig majd jól atkotok aznap vele amikor történik a sulyozas. Az addigi nyereség/veszteség megmarad az A alapnal, a B pedig biztos megkapja adott áron a teljes pakkot (szerintem ez már valószínűbb, hasonlókat láthatunk, hogy érdekes mindig átadjak egyben... Ezt nem a kibocsáto cégek adják oda szerintem mindig hanem így is lehet menedzselve).
A harmadik hogy a wallis atadja otc prompt áron hisz még akar kozkezet növelni... Majd jelent.
AutoWallis Nyrt.